Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Водна статуя и сцена в морето подготвя Община Царево за лятото


Усилено протича подготовката за туристическия сезон тази година по Южното Черноморие. Летни фестивали, водна статуя и нови паркове са сред новостите, които ще изненадат посетители тази година в община Царево. На много места се извършват дейности за подобряване на инфраструктурата, предвидили сме и богата културна програма, обясни кметът на Царево Георги Лапчев.

„Предвиждаме много филхармонии на довършващата се морска сцена в Царево. Трябват ни още няколко дни, за да я завършим и да можем да имаме такъв тип събития на открито на сцена, построена в морето. Това нещо, което никъде другаде го няма. На центъра на Царево ще бъде поставена водна скулптура. Това не може да се види почти никъде в Европа. Доколкото знам, подобна има на едно единствено място, което не е в България.“

Въпреки прогнозите, не очакваме промяна в туристическия поток в сравнение с миналата година, допълни Георги Лапчев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 60 заведения и магазини протестират символично днес в Бургас

Може би над 60-80 заведения протестират  днес в Бургас,това са кафета, ресторантчета , малки магазинчета, каза Валентин Димитров, собственик на един от най-емблематичните за бургазлии ресторанти  на ул. Богориди в града. Имаме група в  социалните медии и постоянно обменяме информация, уточни той.Повечето са сложили жълти жилетки  пред обекта или..

публикувано на 25.01.20 в 12:44

Забраниха търговията и изложенията на птици в Ямболски регион

В Ямболско забраниха търговията и изложенията на птици, заради риск от птичи грип. В региона, в промишлени птицеферми, се отглеждат близо 5 млн. птици от различни видове.  Значително се е повишила опасността от разпространение на птичи грип, заради засиления прелет на птиците, посочи д-р Стоян Колев от Агенцията по храните в Ямбол. Като превантивна..

публикувано на 25.01.20 в 11:36
Жълти жилетки сложиха днес служители на хотел на бул.

Хотелиери и ресторантьори от бургаски регион протестират символично с жълти жилетки

Хотелиери от Бургас и Поморие се присъединяват към протестните действия на бранша, планирани за тази събота. Това стана ясно след проведените срещи на сдруженията в двата морски града с участието на представителите на този бизнес, коментира председателят на сдружението в Поморие Георги Тръпков. За какво настояват от бранша и как ще отстояват..

обновено на 25.01.20 в 09:33

Община Сливен се включва в инициативата „Денят за вас“

Община Сливен се включва с 9 емблематични туристически обекта в инициативата „Денят за вас“ на Министерството на туризма. Събитието ще се проведе на 22 март. Това е денят, в който посрещаме Първа пролет и честваме Световния ден на водата. На този ден 9 емблематични културно-истористически обекта в Сливен ще отворят врати с вход свободен за..

публикувано на 23.01.20 в 10:23

Диана Саватева, зам. кмет: Чрез събитиен туризъм удължаваме сезона в Бургас

Чрез събитиен туризъм ще бъде удължен сезона в Бургас. За това ще работи новата структура Дирекция „Туризъм“, която влиза в ресора на заместник-кмета Диана Саватева, заедно с културата  и спорта:  "Това ще е един от приоритетите в работата ни през 2020 година и това е заложено и в бюджета за тази година. Държа да подчертая, че създаването на единен..

публикувано на 23.01.20 в 08:27

Хотлиери от Бургас и региона решават дали да подкрепят колегите си в стачните действия

Хотелиери от Бургас и Поморие ще решат в четвъртък дали ще се включат в протестните действия на бранша, планирани за тази събота. Това каза за БНР – Бургас председателят на сдружението в Поморие Георги Тръпков. Близо 30 представители от сектора ще обсъдят приетата във Велико Търново протестна декларация с пакет от мерки за борба със сивия..

публикувано на 21.01.20 в 14:50

Обучават камериерки и назначават 40 рентгенови оператори за летището

40 свободни позиции за рентгенови оператори на летището са заявени в бургаското Бюро по труда. В началото на годината транспортните фирми търсят и 20 международни шофьори. Средногодишното равнище на безработицата за Бургас през цялата изминала година е три процента, с много добър показател, въпреки процесите, отчетени в летния..

публикувано на 21.01.20 в 12:47