Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Поморие ще има автогара

Иван Алексиев
Снимка: БНР-Бургас


Автогара ще се изгражда край Поморие. Идейният проект е готов, задвижени са и процедурите, анонсира в студиото на БНР – Бургас кметът Иван Алексиев. Той участва в рубриката ни „Глас Народен“.

Има нужда от автогара,  липсата ѝ създава редица проблеми, признава Иван Алексиев.

„Предвидили сме терен, който, след три години процедури, тъй като е в началото на града – точно в близост до бившия автосервиз, входа за Поморие от Бургас. Там е зона, която е древният град Улпия Анхиало, съгласувано е с Министерството на културата, с паметниците на културата, оттам – той граничи с главния път 1-9, вход – изходът на тази автогара трябваше да се съгласува с пътната агенция. Това са дълги, тежки процедури. Вече всичко е приключило, одобрено е“

Проблемът е, че няма никаква инфраструктура, трябва да се започне първо с подземната такава. Готови сме да заложим работното проектиране и евентуално строежът може да е през следващата година.

Работи се за възстановяване на плажната ивица на Ахелой, анонсира още Иван Алексиев. Преди години се направи брегоукрепване, което унищожи плажа, добави той:

„Вече сме изготвили проект, внесли сме го в регионалното министерство. Установено е, че само чрез изграждането на буни, може да се възстанови плажа. Хубавото е, че проектът не е много скъп. Другото, което е хубаво, че открихме и съществуващите буни, които вече са под вода и, всъщност, ние ще тръгнем да възстановяваме старите буни“

Очакваме финансиране от държавата за тази дейност, добави той.

Иван Алексиев участва в рубриката „Глас Народен“, където отговаря на въпроси на жителите на Община Поморие. Цялото интервю с него можете да чуете в прикачения файл.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Карнобат отбелязва на 26 септември своя патронен празник

Президентът Румен Радев се очаква да присъства на празника на Карнобат утре. Официалната част е в  11 часа, на пл.“Трети март“. Патронният празник ще започне с  празнична литургия в храм „Св.Йоан Богослов“ от 8 часа, каза кметът Георги Димитров.  "26 септември е избран от моите предшественици, защото е патронен празник на града. Нашата църква..

публикувано на 25.09.20 в 15:45

Продължават ремонтните дейности по сградата на НХК

Ремонтните дейности в Дома на нефтохимика продължават, информират от Община Бургас.  Фасадата на сградата е изцяло обновена с ефектно остъкление, което ще придава напълно различен облик на културния дом. Промени са извършени и във вътрешната част. Зрителната зала е обзаведена с нови седалки, положена е нова настилка на пода. Сцената също е ремонтирана,..

публикувано на 25.09.20 в 15:38

Носилка бе дарена на Спешно отделение на УМБАЛ Бургас

Нова носилка бе дарена на Спешно отделение на УМБАЛ Бургас от благотворителната кампания за 100-годишнината на вестник "Черноморски фар". Най-спешните нужди бяха нова носилка-легло за транспортиране на пациенти и манипулационна маса. Събраната сума от 2205 лв. бе достатъчна и за двете, включително и за още 19 нови инструмента - ножици, хирургични..

публикувано на 25.09.20 в 15:23

Пионерсккият дом в Поморие ще се превърне в културен център

Сграда, паметник на културата, ще бъде ремонтирана и превърната в културен център в Поморие. Това е бившият Пионерски дом, в който сега се провеждат различни арт занимания. Реконструкцията ще се реализира по общ  проект с турския град Инедже. Зданието трябва да бъде готово до следващия активен летен сезон. Проектът се нарича    „Традиции – вчера,..

публикувано на 25.09.20 в 15:08

"Булевард Демокрация" на 25 септември

Един от сигурните знаци, че изборите наближават е, че много започва да говори ДПС и че много започва да се говори за ДПС. Бившият втори в ГЕРБ Цветанов днес казал пред НОВА, че Карадайъ имал списък, който трябвало да даде на Порожанов, който да уволнява горски по него. Цветанов го бил спрял. И докато това са индиректни намеци, то днес депутатът..

публикувано на 25.09.20 в 15:04
Снимката е илюстративна

Още 11 блока ще бъдат санирани в Бургас

В още 11 многофамилни жилищни сгради в Бургас ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност. Блоковете се намират в Централна градска част и комплексите "Меден рудник" и "Братя Миладинови". Прилагането на мерките за енергийна ефективност включва поставяне на топлоизолация на фасадите на сградите и хидроизолация върху покривите. Старите дограми ще..

публикувано на 25.09.20 в 13:21

Над 100 деца в Болярово имат нужда от финансова помощ

Над 100 деца от Болярово се нуждаят от финансова помощ за началото на учебната година. Нужно е по-голямо прецизиране относно нуждите на децата, посочи на общинската сесия кметът Христо Христов. 23 деца са подадени по списък за финансово подпомагане само от детската градина и нейните филиали. 52 са нуждаещите се от училището в Стефан..

публикувано на 25.09.20 в 13:12