Ето как ще празнуват Деня на славянската писменост и култура общините в област Бургас

Снимката е илюстративна.

Шествия и концерти ще се проведат по повод Деня на славянската писменост в общините в Бургаска област.

В Поморие, празнично шествие ще премине по главната пешеходна улица. То ще тръгне под звуците на Общинския духов оркестър по посока площад „Св. Св. Кирил и Методий“. Там на открита сцена ще се проведе Празничният концерт от 10.30 ч. В него ще се включат възпитаници на школи и градини. Село Лъка също ще отбележи традиционния си празник с концерт от 18.30 ч. на площада. В него ще участват  Клуб “Поезия”, Женска група за народни песни, Група за автентичен фолклор и оркестър. Денят ще завърши с нестинарските танци.

В Несебър от 10.30ч  ще се проведе награждаване на учители, дейци и ученици. Концертът ще бъде на площад "Жулиета Шишманова". Под мотото "Върви народе възродени" ще премине празникът в Созопол. В него ще се включат  представители на всички читалища и училища от общината. В Айтос също ще има шествие, а след това  ще се състои празнична среща с учители-ветерани. В Карнобат по същото време на площад "Трети март" се организира  концерт.

В Камено честването ще започне от 10.30 ч. пред сградата на Общината с празничен рецитал. След това празникът ще продължи с уникално сапунено шоу под наслов „Не ограничавай въображението, ограничи агресията“, организирано от Местната комисия за борба с противообществените прояви в  Камено и актьорите от Театъра на огъня и сенките от София. За най-малките ще има творчески  работилници

В Сунгурларе ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност пред барелефа на Светите братя Кирил и Методий в сградата на училище  „Христо Ботев” . След това шествие в три лъча ще премине по улиците и ще приключи на площада, където ще бъда издигнато националното знаме и ще бъдат наградени изявени дейци в областта на образованието и културата.


ВИЖТЕ ОЩЕ

И днес продължава благотворителният базар на "Движение на българските майки" - Бургас

За 12 - та поредна година „Движението на Българските майки“ в Бургас организира Коледен благотворителен базар до края на седмицата в МОЛ –а в Славейков. На него ще се предлагат ръчно изработени изделия, а със събраните средства ще се подпомогнат деца в неравностойно положение. Прекрасни коледни сувенири и украса са изработили бургаските..

обновено на 14.12.19 в 08:46

От 4 години нормите за фини прахови частици във въздуха на Сливен не са превишавани

През последните четири години не е имало превишение на нормите за фини прахови частици във въздуха на Сливен. Това съобщават от общината и допълват, че по данни от автоматичната измервателна станция към  Националната система за мониторинг на околната среда, от началото на отоплителния сезон  до момента съдържанието на финни прахови в атмосферния..

публикувано на 14.12.19 в 08:31

В Ямбол плащат местните данъци и такси електронно

Местните данъци и такси към община Ямбол вече могат да се заплащат много лесно и бързо на каса и през интернет системи . Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН на физическите лица или БУЛСТАТ на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в сайта следване на всички указателни стъпки в него.  По новия начин гражданите..

публикувано на 13.12.19 в 17:37

Булевард Демокрация на 13 декември

В темата ни днес -реално ли е предложението на общинските   съветници от Н ационалния фронт  за спасение на България да бъде осигурено безплатно пътуване по всички линии на градския транспорт за хората над 75 години в Бургас. Мотивите са, че цената на билета и месечните карти за градски транспорт в Бургас са едни от най-скъпите в сравнение с..

публикувано на 13.12.19 в 14:19

Ученици от Гимназията за романски езици организират благотворителен концерт и базар

Ученическият съвет към Профилирана гимназия за романски езици “Г. С. Раковски” в Бургас, организира на 17 декември от 12.00часа, благотворителен коледен концерт и базар. Събитието ще е под надслов “Деца помагат на деца”. В своеобразно коледно градче в двора на училището ще има изградена сцена, шатри с базари за храна, организирани игри и..

обновено на 13.12.19 в 14:16

Забраниха черпенето с торта в детските градини

Община Бургас уведоми детскитe градини за влязла в сила промяна на Наредбата за здравословно хранене на децата от 3 до 7 години, приета от Народното събрание и наскоро обнародвана в Държавен вестник. С нея изрично се забранява консумирането на торти и други сладкарски изделия, съдържащи свободни захари, които не се приготвят в детската градина, а се..

публикувано на 13.12.19 в 13:58

Първи случай на африканска чума в ямболско

Първи случай на Африканска чума по свинете е регистриран в Ямболска област. Заболяването е констатирано при диво животно. Препоръчва се домашните прасета в района на Камен връх да бъдат унищожени. Засилват се мерките за биосигурност в зоните около промишлените обекти. Дивото прасе е отстреляно по време на лов в землището на боляровското..

публикувано на 13.12.19 в 12:57