Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Спортен комплекс в района на жп гарата на Поморие в момента не може да бъде построен

Земята в района на старата жп гара в Поморие е и на частни собственици,  в момента не можем да изградим там спортен комплекс. Това каза пред БНР - Бургас кметът Иван Алексиев. Част от терените са придобити от фирми, ние също имаме собственост, а в района имаше планове за строеж на високи сгради, коментира той:
Аз като кмет и екипът ми не се съгласихме с това предложение.В продължение на няколко години водихме разговори.Мисля, че стигнахме споразумение за отделяне и разделяне на отделните собствености. Като общината притежава 30 дка терен, който комасираме и на мястото на този терен, първо ще го приемем като публична-общинска собственост за крайморски парк, озеленяване и изграждане на спортен комплекс.
За лошата поддръжка на терена сме написали предписание на собствениците, каза Иван Алексиев. В следващите 1-2 години вече можем да мислим за изграждане на парка и спортния комплекс.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нов парк в Поморие ще носи името на генерал-майор Александър Лермонтов

 Общинският  съвет на Поморие взе решение за именуване на терен за озеленяване, находящ се в кв. Малко солено езеро в гр. Поморие, на името на генерал-майор Александър Михайлович Лермонтов. Внесеното от кмета предложение е по идея на инициативния комитет за изграждане на паметника на руските войни, загинали за освобождението на гр. Поморие и неговия..

публикувано на 27.05.20 в 17:38

Несебър търси туристи онлайн

Община Несебър продължава работа по изготвянето на нова платформа за безплатна реклама на туристически обекти с възможност за онлайн заявка-запитване за настаняване, която ще бъде предоставена в помощ на местния туристически бранш. Дизайнът на платформата е почти завършен. Идеята е да се разширят възможностите за популяризация на местните..

публикувано на 27.05.20 в 14:12

Автобусният билет в Бургас остава 1,50 лева

Общинските съветници в Бургас не приеха предложението на групата на БСП за намаляване цената на билета в градският транспорт. От местната левица предлагаха билетчето да струва 1,20 лева, а не както сега 1,50 лева. Разликата от 30 ст. трябваше да се поеме от общината в периода 13-ти юни до 31-ви декември. Мярката бе  в подкрепа на гражданите и..

публикувано на 27.05.20 в 13:21

Няма да има облекчения за таксиметровите шофьори в Бургас

Съветниците не  приеха предложението на колегите им от  „Движение България на гражданите” за   мерки за намаляване на икономическите щети върху таксиметровия бранш в Бургас. В докладната им беше заложено да се   увеличи  срокът на валидност на разрешителните за извършване на таксиметрова дейност. Трябваше  водачите да бъдат освободени от данък за..

публикувано на 27.05.20 в 12:55

Избирателното намаляване на ДДС е опасен прецедент

Председателят на Българската асоциация на софтуерните компании Доброслав Димитров коментира, че политиката, която сякаш е възприета и се върви към нея- диференцирани ставки на ДДС, е изключително опасна, ще създаде лош прецедент, който не е сигурно как ще завърши. Притеснително е дали това действие няма да доведе до повишаване на ДДС за..

публикувано на 27.05.20 в 11:03

Икономически облекчения за търговци и наематели одобриха общинските съветници

 Общинските съветници одобриха днес нови облекчения, които ще бъдат в сила два месеца   след отмяна на  извънредното положение.  Намаляват се с  20% таксата за поставяне на маси на открито, както и   пропорционално цените на услуги, които се събират от общинските предприятия, за ползване на стопанисваните от тях обекти, съразмерно с въведените..

публикувано на 27.05.20 в 10:40

150 млн. лв. са загубите за превозвачите в туризма до момента

150 млн. лв. са необходими на фирмите за туристически превоз, за да възстановят загубите от спирането на работа по време на извънредното положение. Тази инвестиция ще бъде възстановена на държавата за по-малко от година. Без спешна финансова подкрепа, която закъснява с над 2 месеца, случайният превоз няма да може да възобнови дейността си и ще..

публикувано на 26.05.20 в 12:02