Спортен комплекс в района на жп гарата на Поморие в момента не може да бъде построен

Земята в района на старата жп гара в Поморие е и на частни собственици,  в момента не можем да изградим там спортен комплекс. Това каза пред БНР - Бургас кметът Иван Алексиев. Част от терените са придобити от фирми, ние също имаме собственост, а в района имаше планове за строеж на високи сгради, коментира той:
Аз като кмет и екипът ми не се съгласихме с това предложение.В продължение на няколко години водихме разговори.Мисля, че стигнахме споразумение за отделяне и разделяне на отделните собствености. Като общината притежава 30 дка терен, който комасираме и на мястото на този терен, първо ще го приемем като публична-общинска собственост за крайморски парк, озеленяване и изграждане на спортен комплекс.
За лошата поддръжка на терена сме написали предписание на собствениците, каза Иван Алексиев. В следващите 1-2 години вече можем да мислим за изграждане на парка и спортния комплекс.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Сметосъбирането в Бургас с проблеми, които постепенно ще отпаднат

Община Бургас отчита много проблеми с приложението на  системата за сметосъбиране. Новите контейнери са обект  и на посегателства от клошари. Меден Рудник е сред комплексите, където ще се работи за по-добро функциониране на системата , отбеляза Павлин Михов от дирекция Околна среда: Стана страшно в Меден рудник, на всеки трети..

публикувано на 10.12.19 в 12:56

А къде ще отидат парите от данъка за колите, попитаха общински съветници

Комисията по наука и иновации към Общинския съвет в Бургас настоява очакваните около 500 хиляди лева приходи от увеличението на данъка за автомобилите да бъдат насочени към реални дейности с екологична насоченост и мерки за подобряване качеството на въздуха. Комисията прие предложеното увеличение на данъка с идеята да има по- малко..

публикувано на 10.12.19 в 09:59

ВиК: Режим на водата в Сливен няма да има

Снабдяването с питейна вода в Сливен и нарасналите разходи на „В и К – Сливен“ за доставката на вода бяха обсъдени на извънредна среща при областния управител Чавдар Божурски с участието на управителя на „В и К – Сливен“ инж.Севдалин Рашев и ръководния му екип, кмета на община Сливен Стефан Радев и заместника му по строителството Любомир..

публикувано на 09.12.19 в 17:56

Строежът край Синеморец е временно спрян

Три двуетажни вилни сгради е предвидено да се строят в имота край Синеморец. 30% ще е плътноста на застрояването на площ 1310 кв. метра според инвестиционното намерение.  Строежът е временно спрян заради установени от община Царево нарушения след проверка в четвъртък, съобщи кметът Георги Лапчев: „Там не може да се строи в..

публикувано на 09.12.19 в 16:04

Увеличават такса смет в Карнобат

Законови промени могат да предизвикат увеличение на такса „смет“ в Карнобат Промени в Закона за управление на отпадъците и новите цени на обработката на суровините в регионалното депо принуждават община Карнобат да обмисля корекции в нивата на такса „смет“ Цената за преработката на един тон отпадъци вече е 95 лв вместо досегашните 57 лв...

публикувано на 09.12.19 в 15:24
снимката е илюстративна

Водеща полска фирма с интереси в млекопреработването в Сливен

Представители на полската фирма „Млековита“ ще посетят Сливен на 10 декември. Целта на визитата е да установят партньорски бизнес – отношения с фирми от Сливенска област, които работят в сферата на млекопреработката и производството на млечни продукти.  Организатори на посещението са Българо-полската търговска камара и областната..

публикувано на 09.12.19 в 14:22

Украинска компания ще лети до Бургас от следващата година

Украинската лоу-кост компания „Скай Ъп“ ще започне директни полети от Лвов до Бургас през следващото лятo, информират оттам. По линията ще има полети на всеки десет дни, в периода 3 юни – 5 септември. Планирано е те да са в сряда и събота.

публикувано на 09.12.19 в 12:08