Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китайци ще спорят за "Купа Бургас"

 Руски стилисти ще правят прически и грим тази година на участниците в международния турнир по спортни танци "Купа Бургас". Освен тази изненада, организаторите обещават и атрактивни двойки, които ще се включат в състезанието. Танцьори от Китай за първи път ще участват наравно с още 300 състезатели, за втори път ще пристигне в Бургас двойка от САЩ. Участниците в 34 -тия международен турнир ще бъдат от  25 страни. Той се провежда  под патронажа на кмета Димитър Николов, а БНР Бургас е медиен партньор. Наградният паричен фонд е осигурен от общината.

Повишен е интересът към турнира, каза Андрей Тодоров, председател на КСТ" Бургас 1975":

Заявка за участие подадоха и Фьодор Полянский и Дина Ахметгареева.Те са петкратни световни шампиони за Show dance , много добра руска двойка, много титулувана.

Бургаският клуб ще бъде представен от 27  двойки, тази година има смяна на поколенията, уточни Тодоров. Много от двойките са новосформирани и това ще им е първото състезание. Сред бургаските танцьори, публиката ще види и две от най-красивите момичета на България - Теодора Мудева и Йовита Георгиева.Клубът ще представят и юношите и децата на " Бургас 1975".

Тази година това  ще е единственото международно състезание в страната,  нашата федерация е наказана от световната, уточни Андрей Тодоров:

Забранени са всички международни турнири на територията на България. Причината не е у нас.Благодарение на функционерите, които управляват световната федерация, те са били на този турнир, някои от тях, знаят за какво става дума, тъй като той е един от най-старите в Европа, ако и не е най-старият, направиха един реверанс.Казаха, в България тази година ще бъде само вашият турнир.

Съдиите ще бъдат от 15 държави. Много от тях са били през годините участници в турнира и са европейски и световни шампиони. Председател на журито ще е румънецът Върджил Григоре.

Билетите ще бъдат по 6 лева, деца до 6 години ще влизат безплатно, както и хора с увреждания. Няма да има предварителна продажба, такава ще се извършва преди състезанията на 31-ви май и 1-ви юни.Турнирът започва от 12 часа, а официалното откриване ще бъде от 19.30 часа.


ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:



Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира международният турнир по плажен тенис "Burgas Open"

Международният турнир по плажен тенис "Burgas Open" IFBT ще се проведе на морския бряг до неделя. Той е с ранкинг двойки: жени, мъже, мъже over, смесени и без ранкинг: начинаещи и среднонапреднали. Организатори на надпреварата са  Българска Асоциация по Плажен Тенис БАПТ, "Черноморски плажен спортен клуб Бургас" с подкрепата на Община Бургас. Днес от..

публикувано на 19.07.24 в 13:17

Бургаска лекоатлетка триумфира като двукратна шампионка за глухи

Бургаска лекоатлетка, ученичка в СУ "Юрий Гагарин", триумфира като двукратна световна шампионка за глухи. Състезателката на клуб "Бургас 98" Илияна Мичевска финишира с най-добро време в дисциплините 400 и 800 метра гладко бягане при девойките старша възраст. Първенството се проведе в Тайван, където българския химн прозвуча на два пъти при качването на..

публикувано на 18.07.24 в 14:47

Второ ново попълнение в селекцията на Нефтохимик

Роденият през 2006 година полузащитник Васил Ангелов е второто ново попълнение в селекцията на представителния отбор на Нефтохимик за предстоящия сезон. Той е роден в Бургас и започва своите първи стъпки в Академия „Чилибонов“. Преминава през ДЮШ на Черноморец (Бургас), Берое и ПФК „ЦСКА 1948“ (София).  През миналия сезон играе за дублиращия тим на..

публикувано на 17.07.24 в 18:21

Предстои международният плувен маратон "Порт Бургас"

На 20 юли, събота, в акваторията на Морската гара в Бургас ще се проведе четвъртото издание на Международния плувен маратон „Порт Бургас“. Близо 200 участника до момента са регистрирани в двете дисциплини – на 1000 м. и на 3000 метра. Сред тях има представители на България, Русия, Сърбия, Турция, Северна Македония, Румъния, Унгария, Германия,..

публикувано на 17.07.24 в 15:34

Антоний Моралийски и Ева Христова финишираха първи в плувния маратон в Созопол

Традиционният плувен маратон в Созопол се проведе днес по повод празника на града. В него се включиха 65 състезатели от България, Германия, Украйна и Русия. Състезанието стартира от кораба „Посейдон“ на километър от финала на плаж Санта Марина. Първи от мъжете разстоянието преплува Антоний Моралийски. Той е пети курс студент по медицина във Варна...

публикувано на 17.07.24 в 11:20
Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Отборът на Испания е новият европейски шампион по футбол. Футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 2:1 Англия. Срещата бе ръководена от 35-годишния французин Франсоа Льотексие. Това е четвърта титла за "Ла Фурия" в историята на турнира на Стария континент след 1964-а, 2008-а и 2012-а година, докато Англия губи втори пореден финал..

публикувано на 14.07.24 в 23:56

Йога и бягане в последния ден на „Царево спортува“

Йога практика се провежда на морската сцена в Царево. Инициативата е част от тридневното събитие „Царево спортува“ . Денят продължава със състезание по бягане 5KM RUN, което се провежда за първи път в Царево, разказа зам.-кметът на Общината Денис Диханов. "Това, че 5KM RUN е в Царево, за мен е едно от най-хубавите неща, които ще се случат..

публикувано на 14.07.24 в 08:29