Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти: 6 % ръст на пазара на недвижими имоти в Бургас, цените няма да се вдигат през 2019

Ръст от близо 6 % бележи пазара за недвижими имоти в Бургас от началото на годината, данните оповести Добромир Ганев, председател на "Националното Сдружение Недвижими Имоти" по време на откриването на форума „Имоти – Експо“, който се провежда в морския град:

„Първото тримесечие е обичайно слабо за почти всички пазари, поради обективни причини. Въпреки това Бургас и Варна са двата града от големите, които имат ръстове в обема от сделки, около 5 – 6 %, за разлика от Пловдив, където спада е с около 16 %, а в София е нулев ръста. Това показва една стабилност на пазара в тези градове, въпреки всичко строителната активност също оказва влияние на пазара, с повече проекти, повече разрешителни за строеж, повече започнато ново строителство“.

повече може да чуете в звуковия файл:


В Бургас пазара на имоти е стабилен, с една устойчивост, която дава възможност за внимателен избор от страна на потребителите и клиентите. Продължава да се търси ново строителство, но и към по старото има интерес, посочи председателят на бургаската структура на „Национално сдружение недвижими имоти“ Десислава Зехирева:

„Най – много се търси двустаен апартамент, от старото строителство се предпочита с отделна кухня, заради възможните модификации в тристаен. Търсят се и тристайни апартаменти ново строителство между 90 и 100 квадрата, защото те имат оптимална цена и предлагат оптимални квадрати за живеене от млади семейства.“

повече може да чуете в звуковия файл:


Най – предпочитани са луксозни имоти в Лазур, търсят се апартаменти основно в Изгрев и Славейков , които се предпочитат основно от млади семейства, заради наличието на много детски градини и училища. Развива се много усилено и Меден Рудник, където се подобри инфраструктурата, а там е и най – мащабното строителство на нови жилища, добави Зехирева.

Изложението „Имоти Експо – Бургас“, в което участват водещи фирми областта на недвижимите имоти се провежда днес и утре / 7 и 8 юни/ в експозиционен център „Флора“. Участниците в него информират посетителите за настоящото състояние на пазара и за възможностите за кредитиране при покупка на недвижим имот. Форумът се организира със съдействието на Община Бургас и Бургаската Търговско – Промишлена Палата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Южният плаж на Приморско

В Приморско се радват на добър летен сезон

Община Приморско спечели проект за въвеждане на енергоспестяващи мерки за сградата на общинската  администрация. С подобренията тя ще бъде по-ефективна и устойчива. Стойността на проекта е в размер на малко над 842 хиляди лева без ДДС. Летният сезон е много добър, с преобладаващо български туристи, чужденците са по-малко, но още отсега се..

публикувано на 12.07.24 в 12:28
Димитър Николов, кмет на Бургас

Финансовото състояние на Бургас е по-добро от средното и за страната, и за областните центрове

Многобройни външни икономически и политически фактори са оказали натиск върху бюджета на Община Бургас за 2023 година, но въпреки тях тя е запазила финансовата си самостоятелност. Това посочва кметът Димитър Николов в доклада си към отчета за изпълнението на бюджета за миналата година , който е внесен в Общинския съвет. Заключението му е потвърдила и..

публикувано на 11.07.24 в 15:03
Габриела Руменова

Най-често туристи сигнализират за некоректни агенции и неправилно описани хотели

Спорове свързани с туристически агенции за промяна на дата на пътуване или погрешно описание на хотел, са част от сигналите подадени до момента в платформата "Ние потребителите". Когато възникне несъответствие трябва да се направят компромиси и от двете страни, смята експертът Габриела Руменова. Тя даде за пример случай с летовничка, която е..

публикувано на 10.07.24 в 12:28

Бургас трябва да инвестира в образование и привличане на млади хора

Бургас трябва да инвестира в образование и привличане на млади хора, за да развива потенциала си. Според  Петър Ганев, старши изследовател в Института за пазарна икономика г рада има нужда от още повече млади хора и таланти. Образователните показатели трябва да се подобрят, за да влезе областта в топ 3.  Това което, според Ганев трябва да се..

публикувано на 10.07.24 в 10:44

Удължават срока за прием на документи за интервенции в агроекологията

До 30 септември се удължава се срокът за предоставяне допълнителни документи за част от интервенциите в областта на агроекологията. Това предвижда публикуваният за обществено обсъждане проект на Наредба за изменение  на Наредба № 10 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите в областта на околната среда и климата и хуманно отношение..

публикувано на 10.07.24 в 08:24

Евтим Милошев: По Черноморието има предложения за всекиго, дори за най-капризните

По Черноморието има предложения за всекиго - и за най-капризните туристи, и за най-платежоспособните. Има великолепни места.  Това каза в предаването "Пътувай с Хоризонт" служебният министър на туризма Евтим Милошев и уточни: "Това не е благодарение само на държавата, това е благодарение на пазара, благодарение на всички хора, които са заети в..

публикувано на 07.07.24 в 14:28

Средните добиви при пшеницата и ечемика са по- ниски в сравнение с миналата година в ямболска област

Приключва прибирането на зърнената реколта в Ямболска област.  Заради засушаването добивите са по- ниски, както при ечемика, така и при пшеницата, отчитат от областната служба „Земеделие“. От декар тази година са прибрани средно по 525 кг пшеница и 560 ечемик, докато миналата година и при двете култури са били около 600 кг.  Притеснително е..

публикувано на 06.07.24 в 13:28