Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балканският фестивал на изкуствата започва в Карнобат

Снимка: Община Карнобат

Над 600 танцьори, певци и артисти от България, Македония, Румъния, Черна гора и Босна и Херцеговина  ще участват в шестото издание на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат. От 14 до 16 юни градът ще се превърне в сцена за ценителите и почитателите на фолклорни песни, танци и обичаи от Балканите, съобщиха от Община Карнобат. Програмата днес включва парад на всички участници, концерт на български и чуждестранни изпълнители, а кулминация ще поставят тържествената заря и голямото празнично хоро под мотото „Всички на хорото“.

Фестивалните дни съвпадат и с Четиринадесетия национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова“, в който зрителите ще видят надпяване на индивидуални и групови изпълнители и надсвирване на сватбарски оркестри, както и танцов конкурс за любителски състави „Общи корени“.

По време на Балканския фестивал ще се проведе и 13-ото издание на The Official Bulgarian Beatbox Battle, а победителят получава право на участие  в Световното по бийтбокс в Берлин през 2020 г. Очакванията към участниците в „Брейкденс Карнобатъл 2019“  са изключително големи.

Замислен като тържество на фолклорните песни и танци Балканският фестивал на изкуствата и тази година ще даде възможности за изява на артистични таланти и виртуози в много различни сфери.

Жителите и гостите на Карнобат ще могат да видят и впечатляващо барман шоу с уъркшоп за приготвяне на коктейли, многобройни стрийт арт прояви, детска лаборатория за химически експерименти и разбира се завладяващи концерти на популярни изпълнители от всякакви музикални стилове.

Програма на фестивала:

14 юни, петък, пл."Трети март"

17:30 часа, алея до община Карнобат -Уъркшоп с колела. Състезатели по байк ще направят демонстрация с колела и ще покажат на децата как да преодоляват препятствия в градски условия. Важно: Желаещите да участват да са с велосипеди

18:30 часа - Бийтбокс уъркшоп. Бийтбокс звездата Пе4енката ще представи техники и уроци по бийтбокс.

19:30 часа - Парад на участниците

20:00 часа - Официално откриване на Балкански фестивал на изкуствата 2019

Концерт "Добре дошли на КарнобатФест"

Активности - Градски парк

20:00 часа - The Official Bulgarian Beatbox Battle/предварителни елиминации

21:00 часа -"Beat it" финал

Карнобатски панаир -15:00 часа

15 юни, събота

Активности пл."Трети март"

10:30 часа - Зумба за деца

11:00 часа - "КарнобатФест за децата". Детско шоу с Ники Станоев, един от най-добрите български актьори и комици, който ще представи специално подготвено за фестивала на Карнобат детско шоу с приказки и забавления за малчуганите.

12:00 часа - "КарнобатФест танцува", концерти на участниците

17.00 часа - II-ри танцов конкурс "Общи корени"

Активности Градски парк

11:00 часа - Конкурс "С песните на Стайка Гьокова - надсвирване на сватбарски оркестри

10:00 часа -Детско ателие млад археолог "Да намерим и сглобим"

11:00 часа - Кулинарни работилници "От вкусните ръце на баба". Самодейци от чита-лищата в селата: Искра, Венец, Хаджиите, Крумово градище, Сърнево, Церковски, Сан Стефано, Черково, Добриново, Деветак и ПК"Тракия" Карнобат ще приготвят, по стари рецепти кулинарни вкусотии.

15:00 часа - 25 Years of Nasimo: Sketchbook" - популярният графити артист Nasimo представяне книгата си

16:00 часа - Кънки с "Дизастър". Инструкторите от училището за кънки "Дизастър" ще проведат уроци за каране на кънки. Ще осигурят на децата кънки, забавления на открито и много усмивки.

16:00 часа - "Брейкденс Карнобатъл 2019"

20:00 часа - Концерт на група "Ъпсурт"

21:00 часа - Огнено шоу

21:30 часа - Дрифт шоу

23:00 часа - Киновечер, "Бензин"

Карнобатски панаир -през целия ден

16 юни, неделя Активности пл."Трети март"

10:00 часа - Национален конкурс "С песните на Стайка Гьокова"

18:00 часа - Награждаване и официално закриване на Балкански фестивал на изкуствата

Активности Градски парк

10:30 часа - Fun Lab, лаборатория за експерименти. Заедно с професорите от ХТИ София ще създадем на сцената на Карнобат истинска лаборатория за експерименти.

11:00 часа - "Здравей, Карнобат", концерт на български и чужди групи, с участието на Пирина Христова и Антон Гюров от "Гласът на България 2019"

17:00 часа - Мaster BARman. Бармани ще жонглират с бутилки и ще ни покажат какво означава флеър шоу! Барманите ще направят и уъркшоп на тема "Как се правят коктейли?"

19:30 часа - "До нови срещи Карнобат", концерт на Никеца и Тино от "Гласът на България - 2019" и етно бас бандата Dashe

Карнобатски панаир -през целия ден


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Представят в Бургас книгата за Апостол Карамитев „Рицарят на доброто“

Две литературни премиери ще зарадват четящата публика в Бургас, днес на 25 април. Това са книгите „Рицарят на доброто“, посветена на личността и творчеството на незабравимия актьор Апостол Карамитев и "Възхвала на провинцията”. Автори на първата книга са Олга Маркова и Момчил Карамитев. Втората  е последното книжно бижу на драматурга и поет Александър..

публикувано на 25.04.24 в 12:38

Александър Секулов представя в Бургас "Възхвала на провинцията”

Писателят и лауреат на наградата „Христо Фотев“ Александър Секулов  представя днес в Бургас най-новата си книга "Възхвала на провинцията”.  Това е книга събрала негови кратки белетристични форми, малки текстове, създавани по различни поводи, философски прозрения, спомени и  афоризми.  "Ноевият ковчег на Александър Секулов е провинцията, която авторът..

публикувано на 25.04.24 в 10:42

Бургаска поетеса събра в антология стихове от 15 държави

42 автори от 15 държави, преведени от 9 езика и представени с над 100 творби, са събрани в антологията "Преоткрити в словото", чийто съставител и преводач е бургаската поетеса Наталия Недялкова.  В книгата са включени произведения на съвременни емблематични автори не само от съседните балкански страни и Европа, но също така и представители на..

публикувано на 24.04.24 в 13:05

Първа Гергьовденска изложба в Бургас

Седем творци именици дават началото   на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството. Идеята има..

обновено на 24.04.24 в 09:41

Неда Антонова представи новата си книга "Плодовете зреят нощем" в Бургас

Неда Антонова представи в Бургас новата си книга „Плодовете зреят нощем“. Това е вдъхновен разказ за необичайна любов от която се раждат деца и митове .  „Това е за мен е различна книга, защото не е с исторически сюжет, а разказва история от нашето време. Проблемът, които тя третира всъщност не е само съвременен, той е проблем на развитието..

публикувано на 24.04.24 в 09:40

Театър Българска армия гостува в Бургас с „Балдахинът“

50 години от семейния живот на една семейна двойка, проследява с хумор и философски поглед спектакълът „Балдахинът “ на Театър Българска армия. Той ще гостува днес, 24 април в Бургас. Автор на  постановката е Сидони-Габриел Колет, режисьор е Стефан Спасов.  Романтичната комедия „Балдахинът“  разказва за семейния живот на една жена и един мъж от..

публикувано на 24.04.24 в 09:20

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с пъстра и богата програма

Над 650 изпълнители ще пеят и танцуват по улиците на морския град, за да го превърнат в истинска цветна столица през уикенда, съобщи Община Бургас. На 5 сцени, разположени на различни места, ще се изявят 16 фолклорни танцови ансамбъла, 6 театрални школи за съвременно изкуство, които ще изпълняват модерен балет, латино, хип-хоп и спортни танци, 10..

публикувано на 23.04.24 в 12:24