Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

16 тона немски колбаси и кашкавали продава НАП Бургас

Снимката е илюстративна.

Териториалната дирекция на НАП Бургас обяви продажба на общо 16 тона немски колбаси и кашкавали, внесени в страната от фирма с неплатени задължения. При проверка на място от екип на звеното „Фискален контрол“ се е оказало, че вносителят има просрочени задължения. Наложено е било обезпечение на стоката, което обаче не е внесено в срок. Фирмата е обжалвала, но съдът е потвърдил действията на приходната администрация и съгласно действащото законодателство, собственик на хранителните продукти става държавата.

Продажбата ще бъде извършена чрез пряко договаряне на 24 юни от отдел „Държавни вземания“ на НАП Бургас, съобщиха от приходното ведомство. Желаещите да участват трябва до 20 юни да внесат в ТД на НАП Бургас необходимите документи. Оглед на стоката, която се съхранява в хладилна камера в Рибно пристанище Бургас може да се направи на 18 и 19 юни във времето от 13.00 до 15.00 часа. Срокът на годност на колбасите е м. февруари 2021 г., а на кашкавалите, които са различни видове - февруари и април 2020 г. Хранителните продукти имат протокол за извършена проверка от Българската агенция по безопасност на храните.

Повече подробности за търга може да се намери на страницата на Националната агенция за приходите www.nap.bg .

От началото на годината чрез подобни продажби на отнети и конфискувани в полза на държавата стоки, НАП Бургас е внесла в републиканския бюджет близо 300 хил. лв.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Заради авария няма ток в село Стоилово

В странджанското село Стоилово няма ток. Причината е аварията в подстанция Босна. От електроразпределителното дружество работят по отстраняването й, но не се знае кога електрозахранването ще бъде възстановено. 

публикувано на 28.05.20 в 11:47

От юни мобилни каси за плащане на данъци в съставните селища

От 8 юни ще бъдат разположени по график мобилни каси в съставните селища на Бургас. Така жителите на тези населени места ще бъдат улеснени в плащането на данъци върху недвижими имоти, превозни средства и таксата за битови отпадъци. Служители от данъчната администрация на място ще информират за дължимите суми, които всеки един гражданин трябва да..

публикувано на 27.05.20 в 16:49

Дърва за огрев ще получат общопрактикуващите лекари в Болярово

По осем кубика дърва за огрев ще бъдат осигурени на общопрактикуващите лекари и стоматолози в община Болярово от общинския горски фонд. По три кубика пък ще бъдат предоставени на единствения останал жив ветеран, военноинвалиди и техни близки. Решенията за това бяха взети на днешното заседание на общинският съвет в Болярово. На него  лесоинженерът..

публикувано на 27.05.20 в 15:52
Снимката е илюстративна.

Нови мерки за сметопочистването в Созопол заради натрупани загуби

Нови мерки за подобряване на сметопочистването предприе Община Созопол. Причина са загубите, които отчитат от тази дейност през последните години. От 20 години насам една и съща фирма осъществява сметопочистването в морската община. През 2018 г. обаче е сключен нов договор с нея, според който цената за извършената дейност се е повишила с..

публикувано на 27.05.20 в 15:08

"Булевард Демокрация" на 27 май

Няма да има облекчения за таксиметровия бранш, няма да падне  и цената на билета за градския транспорт в Бургас. Това решиха днес на сесия общинските съветници. Те обаче гласуваха икономически облекчения за търговци и наематели и одобриха 75 хиляди лева за реклама на града като туристическа дестинация Сагата със спорния парцел на улиците..

публикувано на 27.05.20 в 15:04

Воден режим в две руенски села

Кметът на община Руен Исмаил Осман въведе режим на водата в селата Скалак и Череша. От 8 часа на 14 май в двете населени места е въведен режим на водоснабдяването до възстановяване на нормалния дебит на захранващия водоизточник. Забранено е и използването на питейна вода за селскостопански цели.  Подобен режим е въведен в карнобатското село..

публикувано на 27.05.20 в 14:39

Граждани внесоха подписка в Общинския съвет срещу строителство във „Възраждане“

Подписка срещу продажбата и евентуалното з астрояване на парцел в бургаския комплекс "Възраждане" получиха общинските съветници преди началото на сесията на местния парламент днес. В нея са се подписали 90 души, всичките живущи в засегнатите два съседни блока. Кристина Костова обясни, че тя и съседите й не са съгласни с внесената докладна..

публикувано на 27.05.20 в 11:19