„Формулата на Тео” с прожекция довечера

Документалният филм „Формулата на Тео“, посветен на преподавателя по математика и физика Теодосий Теодосиев ще бъде представен днес в Бургас. Учителят от Казанлък ще присъства на прожекцията в Дома на Нефтохимика от 18.00 часа и ще отговаря на въпроси.

Режисьор на филма е авторът на поредиците по БНТ „Умно село” и „Малки истории” Николай Василев. Той проследява две години от живота на Теодосиев и отдадеността на неговата мисия-да създава мислещи хора.

„Не беше лесно. Той е много своенравен, но именно това го е съхранило. Останахме верни на самия Тео с духа на филма. Показваме неговият уникален метод за създаването на силов интелект”, каза режисьорът. По думите му филмът се е превърнал в явление, защото е показал, че един учител може да бъде вдъхновение. „Формулата на Тео" доказва, че  една светла личност може да одухотвори институцията на учителството. Документалният филм докосва публиката и вече има покани от българските общности в чужбина, където да бъде показан, уточнява Николай Василев.

Билети за прожекцията в Бургас могат да се купят от касата до Часовника.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Фондация „Евгений Мосинов“ връчи първите си годишни награди

Областният управител Вълчо Чолаков като патрон на събитието връчи наградите за  студенти с успехи в различни направления. Той заяви убедеността си, че обществото ни се намира в такъв етап от развитието си, в който  има потребност да бъдат осветявани личностите с постижения . Младите хора да мечтаят дръзко и надалеч, да се трудят все..

публикувано на 12.12.19 в 22:00

Системата за прием в детските градини в Сливен ще бъде затворена на 20 декември

Системата за прием в детските градини в община Сливен ще бъде затворена на 20 декември и отново отворена на 6 януари 2020 година. Това гласи графика за план приема в общинските детски заведения.  Резултатите от първото класиране ще бъдат публикувани на сайта на 17 януари, съобщи Ина Николова главен експерт в общината. "Ако по някаква..

публикувано на 12.12.19 в 16:44

Учениците от Търговската гимназия вече с е-библиотека

Нова уникална електронна библиотека отвори врати в Търговската гимназия Бургас. В навечерието на 115-та годишнина от основаване на гимназията и през Националната седмица на четенето учители и ученици се събраха да я тестват за първи път. Тя идва в отговор на това, че младите хора все по-често предпочитат да посягат към електронните книги,..

публикувано на 12.12.19 в 14:18

БЧК Бургас осигурява всеки ден топъл обяд на 78 ученици

През учебната за учебна 2019/2020 година БЧК-Бургас реализира  програмата "Топъл обяд" в Училище "Антон Страшимиров“ град Дебелт, Община Средец и Основно училище „Пейо Яворов“ в с. Крушевец, Община Созопол. Всеки учебен ден  78/седемдесет и осем/ ученици ще получават топла храна за обяд на място в училищния стол. Цена на 1 обяд на дете е два лева...

публикувано на 12.12.19 в 12:12

Историческият музей в Сливен издаде безплатно помагало за ученици

Учебно помагало по история за ученици от 3 и 5 клас издаде Регионален  исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ в Сливен. В него е включена информация за културата и бита на траките, според учебната програма с допълнение за регионалното тракийско наследство. Разработката е по проект „Музеят – място за учудване, въображение и любопитство“,..

публикувано на 11.12.19 в 08:13

900 семейства отказват да пращат децата си на училище

933 семейства в Бургаска област са заявили отказ децата им да посещават училище. Те не желаят то да получи образование и това е декларирано пред посетилите ги социални работници, образователни медиатори и педагогически специалисти. 57 екипа в цялата област отговарят за трудната задача в клас да бъдат върнати отпадналите от образователната система...

публикувано на 10.12.19 в 16:31

В Бургас бе подписан новият Колективен трудов договор в сферата на образованието

Кметът Димитър Николов и представителите на учителските синдикати в Бурагс подписаха днес новия Колективен трудов договор. В него са фиксирани условията на труд и заплащане в учебните заведения на педагогическия и непедагогическия екип. Споразумението включва през 2020 година да бъдат увеличени лекторските ставки и тези за часа на класния ръководител на..

публикувано на 10.12.19 в 15:24