Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Днес в Поморие се открива киноложка изложба

архив
Снимка: БУЛФОТО

В Поморие ще се проведе киноложка изложба, в която могат да участват всички породи кучета, водени от стопаните си. Изложбата ще се състои в тревната площ до службата за Пожарна безопасност и защита на населението, срещу манастир “Св. Георги”.

Като подарък от организаторите, участието в първия ден от експото ще бъде безплатно. Днес ще се проведе и специализирана изложба на българско овчарско куче. На 18.06.2019 г. /вторник/ и 21.06.2019 г. /петък/ ще има такса за участие.

Записването и в трите дни ще става от 15.00 часа, а откриването ще се състои от 16.00 часа. Ще бъдат проведени следните забавни конкурси:

  • за дете и куче
  • за млад водач на куче
  • за професионален водач на куче
  • за развъдна двойка
  • за развъдник

За всички пухкави участници ще има подаръци и изненади. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мартенички с моливи и дървени лъжички сред уникатите на младежи с увреждания от "Социален център" - Бургас

Уникални мартеници правят младежи с увреждания от Социален център - Бургас. Тяхната запазена марка е използването на стари вестници при създаването на красиви неща.От хартията те увиват шайби, които залепят, лакират или оцветяват в различни форми. Сдружението има 29 потребители с различна степен на увреждания, 15 души от тях се..

обновено на 19.02.20 в 09:20

Световна шампионка по плуване снима рекламен клип в Бургас (ВИДЕО)

Настоящата световна шампионка по плуване на 1500 м свободен стил Симона Куадарела снима клип за италианската компания за високоскоростен интернет в модерния плувен комплекс "Парк Арена"ОЗК в Бургас.  И звестната състезателка е  споделила , че е впечатлена от условията, които предлага комплекса и би го включила като привлекателно място за тренировъчна..

публикувано на 18.02.20 в 15:47

Уникални исторически миниатюри твори учителка от Средец

Сцени от българската история, библейски събития, шахматни фигури с рицари са само част от миниатюри, изработвани от Иванка Инджова от Средец. Учителят и заместник – директор на СУ „Св. Кирил и Методий“ създава творенията си основно от моделин, но използва и други материали. Започва преди няколко години съвсем случайно, разказа тя пред..

публикувано на 18.02.20 в 13:38

Шеф Манчев ще оценява в бургаско кулинарно състезание

Кулинарното състезание "Ти си ШЕФ-ът" в Бургас. В нещо ще се включат деца от социални услуги и деца от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". Събитието е част от Националната кампания "Мисията е възможна" на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България. В..

публикувано на 18.02.20 в 12:58

Авторитетно жури ще оценява най-добрия комикс на тема „България в света“

Авторитетно жури ще оценява творбите от първия конкурс за комикси на тема "България в света", организиран от Центъра за талантливи деца в Бургас. Членовете на журито са талантливи млади хора с професионален опит и много успехи, натрупани в сферата на изкуството. Председател е арт педагогът Николай Петров. Той е ръководител на проекта по анимация и..

публикувано на 18.02.20 в 12:01

13 носителки на корони от конкурса "Мисис Бургас" ще събере петото издание

Тринадесет от носителките на корони от конкурса "Мисис Бургас" през годините от 2016-та до 2019-та година ще влизат в ролята на водещи в тазгодишното издание на конкурса.  Успешните дами прегърнаха идеята на организаторите на конкурса по случай неговото пето издание.  Тази година най-очакваното светско събитие в морския град ще проведе на..

публикувано на 17.02.20 в 19:10

"Богориди" посреща с романтична украса

Улица "Богориди" днес е по-романтична, а влюбените могат да се разходят под цветни чадъри. Инициативата е на партньорите в проекта БулевАрт - хора на бизнеса и изкуството, подпомогнати от община Бургас по повод 14 февруари. Жителите и гостите на града са поканени на филмови прожекции на открито. Екранът ще бъде разположен до Регионалната библиотека..

публикувано на 14.02.20 в 14:22