Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бургаските социалисти с призив Корнелия Нинова да оттегли оставката си

| обновено на 16.06.19 в 12:14

30 социалисти от бургаска област участват в конгреса на БСП днес. Един от основните му акценти ще бъде кой ще оглави партията. Бургаският депутат Николай Тишев гостува в предаването "Ден до пладне" ден преди бургаската група да отпътува за София.850 се очакват да бъдат делагите на форума.

Аз се надявам, да не бъде чак толкова драматичен този конгрес, защото след драматични конгреси последствията не са били положителни както за партията, така и за държавата.Надявам се, да оставим емоциите вкъщи и на конгреса да вземем решения,които са в полза на партията  и на структурите по места.

В седмицата преди конгреса бургаските социалисти обсъдиха подадената оставка и в специална позиция призоваха Корнелия Нинова да я оттегли. Структурите в Айтос и Сунгурларе, а и на други места, също са декларирали това си желание.В момента не е време да правим вътрешнопартийни избори, уточни Тишев:

Първо, при нас е специфична обстановката, защото юли, август, по морето  черноморските общини много трудно могат да направят каквото и да е организационно усилие в този летен сезон. Второ, ние през този период трябва да се подготвим, трябва да издигаме номинации, да правим конференции, да избираме кандидати за кметове, за общински съветници.Няма как вътрешнопартийната кампания и номинирането на кандидати да вървят успоредно. Ясно е, че единият процес ще пречи на другия,най-вероятно двата взаимно ще си пречат.Моите очаквания са на конгреса да вземем Соломоновско решение. Ако трябва да изразя лично мнение, най-добре е конгресът да гласува вот на доверие към Корнелия Нинова,защото Нинова е добре приета и отношението към нея от масата социалисти е изключително добро.Има определени противоречия в Националния съвет, но това винаги е било така.Това донякъде е добре, трябва да има градивна критика.Във всека една организация трябва да има някой, който да посочва слабостите.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Никодим Стоянов бе преизбран за председател на Общинския съвет на БСП в Поморие

Никодим Стоянов бе преизбран за председател на Общинския съвет на БСП в Поморие.  Това решиха делегатите на XXV-та отчетно-изборна конференция на свое заседание снощи. Гости на конференцията бяха народните представители от ПГ на „БСП за България“ Петър Кънев и Николай Тишев. На заседанието присъства и областният председател на БСП Стойко Танков...

публикувано на 29.02.20 в 13:33

СДС Бургас: Румен Христов да престане да се извинява

Общинският съвет на СДС-Бургас изпрати декларация, с която изказва  своето несъгласие с изявлението на председателя на СДС Румен Христов. В него той се извинява на обществото за направената приватизация, като с това косвено вменява вина на правителството на ОДС.  "Съгласни сме, че са правени грешки. Но също така според водещи икономисти и..

публикувано на 27.02.20 в 14:13

Слагат таван на субсидиите в земеделието и животновъдството

Намаление на директните плащания и таван на субсидиите се планират за следващия програмен период за земеделието и животновъдството. 900 милиона лева са налети в Бургаска област за изминалите седем години в двата сектора. 460 договора са сключени по програмата за „Развитие на селските райони“.  Нови принципи очакат стопаните през новия..

публикувано на 17.02.20 в 08:54

След три часа дебати – приеха бюджет от 18.5 милиона за Средец

След тричасови дебати, общинския съвет в Средец прие бюджет от близо 18.5 милиона лева за 2020 г. Пари за закупуване на ехограф и линейка бяха заложени в него, след дискусия по темата. От опозицията атакуваха кмета, че не са имали време да се подготвят за бюджета, че обществени обсъждания са се провеждали фиктивно и през пръсти. Янко..

публикувано на 14.02.20 в 15:24

НФСБ иска термокамери на границите с Турция заради коронавируса

Според НФСБ е изключително опасно констатирането на 12 случая на заразени от коронавирус в съседната на България Република Турция, като тази информация е преди повече от седмица и не е актуализирана, т.е броят на поразените вероятно е по-висок. В тази връзка НФСБ счита, че България трябва да предприеме крайни мерки за защита на населението и..

публикувано на 14.02.20 в 13:49

Приеха бюджет от 19 млн лева в Община Приморско

Общинският съвет на Приморско прие декларация срещу издаването на разрешително за култивиране на бяла мида около нос Свети Тома. Инвестиционното намерение е на бургаски клуб за спортен риболов. Без дебат бе приет бюджетът на морската община, така Приморско ще разполага с 19 млн. лева. Като извънреден разход влязоха в капиталовата програма 456 000 лева...

публикувано на 13.02.20 в 11:18

Гласуват днес бюджета за 2020 година на Община Приморско

С близо 19 милиона лева ще разполага Община Приморско според проектобюджета за тази година. За ремонти на пътната инфраструктура са предвидени над 1 316 000 лева.  Бюджетът гарантира развитието на Приморско, но той би се изпълнил ако има достатъчно приходи. Това обяви още при представянето на проектобюджета кметът Димитър Германов: "Имайки опита..

публикувано на 13.02.20 в 09:30