Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американският писател Ерик Уайнър представя последните си заглавия в Бургас

Снимка: Justin Tsucalas (kqed.org)

Американският писател Ерик Уайнър гостува в Бургас от 19.00 часа в Експо център "Флора". Той ще представи книгата си "География на блаженството", включена в списъка на бестселърите за всички времена на "Ню Йорк Таймс", както и другите две негови заглавия - "Човек търси Бог" и "География на гения". Събитието е с вход свободен.

Освен срещата си с Ерик Уайнър бургаската публика ще има възможност да чуе за пръв път на живо и любимата му българска етно джаз група - "Outhentic" /Аутентик/ - младите български музиканти, които жънат успехи по света с модерния прочит на нашата народна музика.


Книгите на Ерик Уайнър се радват на огромна популярност, преведени са на повече от 30 езика и почти във всяка държава на света. Редица гимназии и университети са включили книгите му в своите учебни програми. Бил е репортер в повече от 30 държави, от Ирак до Индонезия, като е отразявал повечето основни международни събития от последно време. Носител на няколко награди за журналистика. Той е бивш кореспондент на Националното обществено радио на САЩ и на Ню Йорк Таймс.

Носител е на няколко награди за журналистика, включително "Angel Award" за отразяване на ислямските въпроси в Азия, на "Borders Original Voices Award", и е финалист за наградата "Barnes & Noble Discover". Той е част от екипа, спечелил наградата "Peabody" за журналистическите си разследвания на тютюневата индустрия в САЩ.

Ерик пише редовна колона за BBC Travel. Публикува редовно и в Los Angeles Times, Washington Post,  New Republic, Slate, Foreign Policy, The New York Times Magazine, включен е в антологията "Best American Travel Writing", води и сутрешно предаване в Националното радио на САЩ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Александър Секулов представя в Бургас "Възхвала на провинцията"

Сценарист, драматург, писател, поет Александър Секулов съчетава еднакво добре различни пластове на културата и езика с динамика, колорит и индивидуалност, затова трудно може да остане незабелязан от взискателния читател. Най-новата му книга с фрагменти предлага трансформиращ препрочит на символичните и философски търсения, лежащи в основата на..

публикувано на 19.04.24 в 13:42

Премиера на "Две пръчки и три съчки" в Кукления театър в Бургас

Премиерата на "Две пръчки и три съчки" ще е тази събота, 20 април в залата на Кукления театър. Моноспектакълът е по пиесата "Contes d'Ecorces et de Brindilles" на Христина Василева. Режисурата, сценографията и музика е на asbl "Puppetspirit" Белгия. Участва Румяна Кралева. Ето и сюжета на историята - „От както Лили стана кака, в живота на..

публикувано на 19.04.24 в 12:26

Вокални творби от световната класика представят в операта тази събота

Вокални творби от световната оперна класика ще представи тази събота концертът „Солистите на държавна опера Бургас". Това е поредното събитие от камерната поредица на бургаската културна институция. То ще се проведе във фоайето на операта, където е много просторно и с прекрасна акустика, коментира оперната прима Мария Цветкова - Маждарова. "Нашият..

публикувано на 19.04.24 в 12:08

Неиздаван роман на Антон Дончев представят в Бургас

Неиздаван роман на Антон Дончев ще бъде представен днес в Дома на писателя в Бургас.  Той е озаглавен „Вълчан Войвода и златото на Лизимах“. За него ще говори актрисата и съпруга на писателя Райна Василева. Водещ ще е Елка Василева. Началото е в 18 ч.   Антон Дончев е роден в Бургас, на който впоследствие става почетен гражданин. Сред..

публикувано на 19.04.24 в 09:10

Изложбата „Цветовете на България“ открива Дните на българската музика в Бургас

С изложбата „Цветовете на България“ ще бъдат открити Дни на българската музика в Бургас днес. Тя се организира от Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ със съдействието на Министерство на културата, областната администрация и финансовата подкрепа на фонд „Култура“ на Община Бургас. В програмата, която..

публикувано на 18.04.24 в 13:48

Изложба отбелязва 90-годишнината от рождението на сценографа Тодор Станилов

90 години от рождението на големия български сценограф Тодор Станилов ще бъдат отбелязани с изложба в Градската художествена галерия "Петко Задгорски". Експозицията включени близо 40 картини, проекти за спектакли на бургаския театър, от фонда на галерията. Те са дарени от сина му журналиста Боян Станилов. Тодор Станилов е име от културния..

обновено на 18.04.24 в 10:48

Атанас Велков се завърна в Бургас с изложба живопис

Атанас Велков откри изложба „Живопис“ в бургаската галерия „Неси“. Той не е излагал свои картини в родния си град от 20 години. Обикалял е по света, живял и работил е на различни места. Сега се е установил в София.  Велков посвещава изложбата си на свой голям приятел, който е  починал преди години, това е К амен Пенков, поет и художник...

публикувано на 18.04.24 в 09:40