Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмови неделни вечери в "Акве Калиде" през юли, август и септември

В няколко неделни вечери на юли и август амфитеатърът на Туристически комплекс "Акве Калиде" ще се превърне в лятно кино. 5 съвременни български заглавия ще бъдат представени на публиката, избрала срещата със седмото изкуство под звездите.

Нощно "Акве Калиде" ще предложи на всички киномани чудесна лятна ваканция с любим филм. Прожекциите ще започват от 21:30 ч., а след техния край ще бъде осигурен извънреден курс на градския транспорт. Ето подбраните заглавия:


ВЕЗДЕСЪЩИЯТ - 14 юли 2019, 21:30 ч.

Сценарий: Матей Константинов, Илиян Джевелеков, режисьор: Илиян Джевелеков

С участието на: Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Михаил Мутафов, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Ирмена Чичикова, Борис Луканов.


LOVE.NET - 28 юли 2019, 21:30 ч.

Режисьор: Илиян Джевелеков

С участието на: Владимир Пенев, Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Джон Лоутън, Диана Добрева, Диляна Попова, Мик Бокс, Йорданка Кузманова, Лора Чешмеджиева, Тео Аврамов, Каролайн Хейнс, Йордан Славейков, Делян Дъбов, Анелия Мангърова, Моника Згурова, Евгения Василева, Михаил Милчев, Николай Върбанов, Лидия Инджова, Надя Тержуманова, Николай Станоев, Рада Велинова, Тони Карабашев.


ВЪЗВИШЕНИЕ - 11 август 2019, 21:30 ч.

По едноименния роман на Милен Русков

Сценарий: Виктор Божинов, Милен Русков, Нели Димитрова, режисьор: Виктор Божинов
С участието на: Владимир Михайлов, Стоян Дойчев, Христо Петков, Юлиян Вергов, Димитър Рачков, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Филип Аврамов, Александър Алексиев.


ЮЖЕН ВЯТЪР - 25 август 2019, 21:30 ч.

Режисьор: Милош Аврамович
С участието на: Ивайло Захариев, Драган Белогърлич, Христо Шопов, Йована Стоилкович.


ПЕЕЩИТЕ ОБУВКИ - 1 септември 2019, 21:30 ч.

Сценарий: Георги Данаилов, Радослав Спасов, режисьор Радослав Спасов

С участието на: Донна Бангьозова, Рая Пеева, Ернестина Шинова, Александър Алексиев, Юлиян Петров, Борислав Чучков, Стефан Щерев, Стефан Вълдобрев, Стоян Алексиев, Кръстьо Лафазанов.


Филмите не се препоръчват за лица под 14 г.

Билети може да бъдат закупени в туристическите информационни центрове: "Часовника", "Автогара", "Морска гара Магазия 1", ТК "Акве Калиде".


Снимка

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

БТА с наградата „Аполон Токсофорос“

Българската телеграфна агенция е новият носител на наградата „Аполон Токсофорос“. Тя се присъжда от фондация „Аполония“ за значим принос за развитието на българската култура и представянето й зад граница. На 40-тото юбилейно издание на Празниците на изкуствата в Созопол президентът Румен Радев връчи на основателите на фестивала плакет „Св.Св.Кирил и..

публикувано на 30.08.24 в 08:29

Несебър е домакин на XIV Световен шампионат по фолклор "World Folk 2024"

В продължение на два дни – днес и утре, в Несебър ще се състои XIV Световен шампионат по фолклор "WORLD FOLK 2024". В събитието ще участват над 800 участници от 60 групи и индивидуални изпълнители от различни страни, сред които България, Литва, Босна и Херцеговина, Индонезия, Индия, Египет, Узбекистан, Израел, Непал и Иран.  Програмата на..

публикувано на 29.08.24 в 14:37

В Бургас ще се проведе петото издание на "Велека фест"

Петото издание на Музикално танцовия фестивал "Велека фест" в Бургас ще се проведе на 30 и 31 август, от 18.00 часа на сцена "Охлюва".  Събитието дава възможност за изява на таланти от цялата страна, които са на възраст над 16 години, да покажат своите умения в традиционните и съвременни изкуства. В програмата тази година ще участват 10 групи и 9..

публикувано на 29.08.24 в 13:14

От септември започва националният конкурс за абстрактно изкуство „Лора Янева“

Вторият национален конкурс за  абстрактно изкуство и живопис „Лора Янева“ започва на 1 септември  и е насочен към млади творци от детските градини до 12-ти клас. Организатори са  Общински детски комплекс (ОДК) - Средец, в сътрудничество с Регионалното управление на образованието (РУО) - Бургас и Община Средец. Тази инициатива е посветена на Лора..

публикувано на 29.08.24 в 11:53

Събитията за Дните на корейската култура на няколко локации в Бургас

И тази година по традиция в Бургас ще се проведат Дните на корейската култура. Това ще бъдат датите от 3 до 5 септември.  На 4-ти септември от 15:00 в пространството на КЦ „Морско казино“ щ е има игри и викторини. От 16 часа ще има открит урок  по таекуондо, едно от най-разпространените източни бойни изкуства.  Акцент в програмата отново са к-поп..

публикувано на 29.08.24 в 11:39

Дуетът „Димитър & Христо“ с концерт във "Флората" при вход свободен (ОБНОВЕНА)

Дуетът „Димитър & Христо“ Ви канят на концерта си „Връщам се“ в Експо център "Флора", тази вечер, от 20.30 часа.  Ще чуете музика от албумите, в които са и характерните за дуета кавъри на български език в стил поп-рок с етно елементи. Ще си припомните и наградените им песни през годините от конкурса „Бургас и морето“.  Освен пианистът и..

обновено на 29.08.24 в 10:58

Музикален ансамбъл на Военновъздушните сили на САЩ гостува с концерт в Бургас

На концерта ще звучат популярни рок, кънтри, поп и R&B парчета, покриващи пълния спектър на американската популярна музика. Събитието очаква почитатели на 29-ти август, от 19.00 часа, открита сцена „Охлюва”. Входът е свободен. Изпълненията на формацията  Touch 'n Go включва музиката на ‘70-те, ’80-те и ‘90-те години на 20-ти век, сред които са хитове..

публикувано на 29.08.24 в 09:30