Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Станислав Добрев: Нямам нищо общо с промяната на уличната регулация във „Василико“

Снимка: strandja.wixsite.com

По повод статия на БНР – Бургас „Общинските съветници в Царево - в дебат за улица, вкарана в частен имот“, с нас се свърза цитираният в нея общиски съветник Станислав Добрев, който пожела да внесе яснота по документа, който е издал и по този, който е гласуван на сесия в Царево.

Публикуваме неговата позиция без редакторска намеса:

„Към разгледаната докладна записка №903/02.05.2019г., въпросната комбинирана скица няма никакво отношение и не е част от документите придружаващи докладната записка. Точно обратното: вносител на ДЗ 903 от 02.05.2019г. е Кмета на Община Царево и именно по негово предложение част от улична регулация, с осови точки с номера 52,41,40,39 и 38, се придава към частен имот с идентификатор 48619.505.452. Проекта за изменение на уличната регулация не е изработено от мен, на него не фигурира моето име, нито стои моя подпис и печат.

Какво представлява комбинирана скица:

Комбинираната скица показва как са се е движела конфигурацията на даден имот в различните устройствени планове назад във времето. Каква е била неговата конфигурация и площ във всеки действащ за времето си кадастрален или регулационен план. Информацията която се отразява е официална и е извлечена от плановете, съхраняващи се в общинската администрация.

Комбинираната скица не може да променя регулацията. Тя не може да променя  границите и формата на поземлените имоти. Комбинираната скица не поставя или лигитимира никого в собственост. Тя не е документ с който се изповядват сделки. Комбинираната скица дава информация на база на документи. В тази връзка твърденията, че на база такава скица някой е щял да стане собственик на имот са абсолютно неверни и невъзможни. Данните в изработената от мен комбинирана скица са верни и неоспорими.

Може би ще Ви стане по-интересно ако вникнете в същността на докладна записка 903/02.05.2019г. Именно там може да прочетете мотивите, с които кмета на община Царево, предлага на Общински съвет, част от улица (публична общинска собственост) да се придаде към частен имот“

*заглавието е редакционно


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Бургас част от центъра ще бъде утре без вода

В четвъртък строително-монтажни дейности на ВиК мрежата в Бургас налагат спиране на водоподаването в част от центъра. То ще бъде за времето между  9:00 ч. и 16:00 ч. на бул. "Демокрация" в участъка от ул."Рилска" до ул. "Петко Каравелов". Това предупреди водоснабдителното дружество в града.

публикувано на 03.06.20 в 22:44
Снимката е илюстративна.

Безплатен транспорт за Черешова задушница в Поморие

Община Поморие организира допълнителен безплатен транспорт до Гробищен парк на 6 юни за Черешова задушница. Автобусите ще тръгнат от центъра на града, както следва: От спирка “Руски паметник” – в 7.30 ч. и 8.00 ч. От спирка “Хлебозавод” – в 7.30 ч. и 8.00 ч. На връщане, от спирка “Гробищен парк”, транспорт ще има в 8.30 ч. и 9.30 ч. Автобусите ще..

публикувано на 03.06.20 в 17:12

АПИ: Започва ремонт на най-натоварения път в Ямболско

От утре започва ремонт на част от второстепенния път между Сливен и Ямбол. Ще се ремонтира 8,6 километровия участък между Крушаре и Ямбол, съобщават от пътната агенция. Строителните дейности ще се изпълняват поетапно на участъци от 50 метра, за да не се затруднява трафикът. Движението ще се осъществява двупосочно в една лента и с ограничение..

публикувано на 03.06.20 в 16:24

Бюрото по труда обучава безработни за екскурзоводи, заварчици и маникюристи

Със забавяне заради създалата ситуация с коронавируса, дирекция „Бюро по труда“ Бургас стартира организирането на обучения за регистрирани безработни  по проекти включени в Национален план за действие по заетостта 2020 г. Обученията ще се проведат по професиите продавач-консултант, оперативен счетоводител, офис-секретар, машинен оператор на..

публикувано на 03.06.20 в 16:09

Милен Ненчев: В защитената местност "Алепу" е изградено брегоукрепително съоръжение

Брегоукрепително съоръжение, а не хотел, се строи в защитената местност Алепу, по известна като шофьорския плаж. Това установиха при съвместна проверка екипи на РДНСК и Община Созопол. Разрешение за строителството на геозащитното съоръжение е издадено през 2018-а година, а след завършването му пред него ще започне изграждането на хотелски..

публикувано на 03.06.20 в 14:54

"Булевард Демокрация" - на 3 юни

Видео с джигит, който напълно изпълва смисълът на тази дума, разбуни духовете (както е модерно да се казва). В него се вижда как шофьорът вилнее във варненски квартал, блъска няколко пъти една жена и потрошава седем коли. Отказал да даде проба за алкохол и наркотици, оказал и съпротива при ареста. Но не това е важното. Нова ТВ уточнява:..

публикувано на 03.06.20 в 14:52
Вълчо Чолаков, областен управител на Бургас

Гласуването за улицата към т. нар. „Доган сарай“ е законно

Априлската сесия на общинския съвет в Бургас разбуни духовете (вижте повече тук ) покрай едно предложение на администрацията, свързано с парк „Росенец“. Там, покрай довършване на проекта за Ченгене скеле и кандидатстване за ВиК – инфраструктура, бе включено и промяна на статута на улица, която води към т. нар. „Доган сарай“. Улица, достъпът..

публикувано на 03.06.20 в 14:35