Станислав Добрев: Нямам нищо общо с промяната на уличната регулация във „Василико“

Снимка: strandja.wixsite.com

По повод статия на БНР – Бургас „Общинските съветници в Царево - в дебат за улица, вкарана в частен имот“, с нас се свърза цитираният в нея общиски съветник Станислав Добрев, който пожела да внесе яснота по документа, който е издал и по този, който е гласуван на сесия в Царево.

Публикуваме неговата позиция без редакторска намеса:

„Към разгледаната докладна записка №903/02.05.2019г., въпросната комбинирана скица няма никакво отношение и не е част от документите придружаващи докладната записка. Точно обратното: вносител на ДЗ 903 от 02.05.2019г. е Кмета на Община Царево и именно по негово предложение част от улична регулация, с осови точки с номера 52,41,40,39 и 38, се придава към частен имот с идентификатор 48619.505.452. Проекта за изменение на уличната регулация не е изработено от мен, на него не фигурира моето име, нито стои моя подпис и печат.

Какво представлява комбинирана скица:

Комбинираната скица показва как са се е движела конфигурацията на даден имот в различните устройствени планове назад във времето. Каква е била неговата конфигурация и площ във всеки действащ за времето си кадастрален или регулационен план. Информацията която се отразява е официална и е извлечена от плановете, съхраняващи се в общинската администрация.

Комбинираната скица не може да променя регулацията. Тя не може да променя  границите и формата на поземлените имоти. Комбинираната скица не поставя или лигитимира никого в собственост. Тя не е документ с който се изповядват сделки. Комбинираната скица дава информация на база на документи. В тази връзка твърденията, че на база такава скица някой е щял да стане собственик на имот са абсолютно неверни и невъзможни. Данните в изработената от мен комбинирана скица са верни и неоспорими.

Може би ще Ви стане по-интересно ако вникнете в същността на докладна записка 903/02.05.2019г. Именно там може да прочетете мотивите, с които кмета на община Царево, предлага на Общински съвет, част от улица (публична общинска собственост) да се придаде към частен имот“

*заглавието е редакционно


ВИЖТЕ ОЩЕ
Мария Атанасова, управител на ЦОП - Бургас, приема дарението за 43 деца от социално слаби семейства, ползватели на социални услуги в центъра

БЧК - Бургас предостави 200 пакета здравословни храни на деца в нужда

БЧК - Бургас предостави 200 хранителни пакета на деца посещаващи социални институции, от социално слаби семейства и деца в риск. Инициативата е факт за поредна година и е в съответствие със Стратегията на Българския Червен кръст до 2020г. за подкрепа на най-уязвимите групи.  Пакетите със здравословни храни са раздадени в Центъра за обществена..

публикувано на 09.12.19 в 17:00
Строителните дейности от началото на годината

Намалена е буферната зона между бъдещия строеж в „Градина“ и дюните

От десет – на пет метра е намалена буферната зона между бъдещия строеж в къмпинг „Градина“ и дюните. Това е уточнено и в оценката за съвместимостта , издадена от екоинспекцията в Бургас. Строителството на заведения и на търговски обект в къмпинг „Градина“, на територия от над 5 дка, на метри от морския бряг, започна през януари и бе..

публикувано на 09.12.19 в 16:20

Стартира "Посади надежда" - купувайки жива елха, помагате на семейства с репродуктивни проблеми

Благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов "Посади надежда" започва от днес Министерството на земеделието, храните и горите. Дръвчетата се продават с благотворителна цел от държавните горски предприятия в 38 пункта в страната. подготвени са 10 хиляди дръвчета - обикновен смърч, обикновена ела, на места се предлагат и..

обновено на 09.12.19 в 15:06

Булевард Демокрация на 9 декември

Благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов "Посади надежда" започва  от днес в цялата страна. На 38 пункта ще се предлагат  общо 10 хиляди елхички.  Дръвчетата се продават с благотворителна цел от държавните горски предприятия. Повече ще научим от Ваня Христова, координатор на фондация „Искам бебе“ за Бургас. Новите строежи по..

публикувано на 09.12.19 в 14:49
Янко и Светлана

Помните ли Янко Линейката, който помагаше на болни хора? Сега той има нужда от помощ

Преди години сме ви разказвали за Янко Линейката, който тогава извозваше болни хора до лечебните заведения, докато все още в Камено нямаше специализиран транспорт. Янко бе помогнал на мнозина, а днес той самият има нужда от помощ и то - за нещо толкова човешко – да може детето му да се роди у нас. Любовта между Янко и рускинята..

публикувано на 09.12.19 в 13:42

Община Бургас засажда още 34 дървета

След като преди десетина дни Община Бургас обогати зелената система на парка в кв. "Работнически жилища", тази седмица тя ще засади още 34 млади дървета и 6 храста от вида юка. Това ще се случи в четвъртък и петък на следните места: Явор и червен дъб в района на бл. 59-63, к-с "Братя Миладинови"; явор около б л. 42-43, к-с "Братя Миладинови", в..

публикувано на 09.12.19 в 13:29

Руски волейболен гранд гостува сряда в Бургас

Руският волейболен гранд "Зенит"-Санкт Петербург ще гостува в Бургас в сряда за първи мач срещу "Нефтохимик 2010" от 1/16 финалите от втория по сила европейски клубен турнир на СЕВ, който е еквивалент на футболния Лига Европа.  Двубоят в спортна зала "Младост" е с начален час 19:00.  Мачът реванш между двата отбора е на 18 декември от 19:30 часа в..

публикувано на 09.12.19 в 13:05