Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на годината слагат камери в Крайморие, Акации и Сарафово.

Продължава поставянето на камери за видеонаблюдение на територията на община Бургас. След изграждането на системата в квартал "Меден рудник, целта на общината е до края на тази година да бъдат сложени камери още в кварталите Крайморие, Акации и Сарафово, каза зам. кметът Чанка Коралска. .

"Системата за видеоваблюдение беше изградена на всички места междублокови пространства и в момента, извън рамките на този проект, разбира се, по друг проект, общината инвестира допълнително средства и разширява мрежата за видеонаблюдение, тъй като всички ние виждаме какъв голям ефект има това, че успяваме да наблюдаваме тези пространства", посочи Коралска.

До 4 юли е срокът за подаване на оферти за участие в обществената поръчка за надграждане и разширяване обхвата на системата за електронно наблюдение.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 4000 шарана бяха пуснати в Гребния канал в Ямбол

Поредно зарибяване беше извършено на Гребния канал в Ямбол. От години на водоема се практикува единствено спортен риболов. От 15 април до 1 юни е в сила забрана за риболова в цялата страна, припомнят от Агенцията по рибарство и аква култури. Зарибяването на Гребния канал е с материал, дарение от стопанството в село Скалица, подчерта..

публикувано на 14.04.24 в 11:00

Младежи организират кампания за подпомагане с храни на възрастни хора в Стралджа

Благотворителна кампания за събиране на средства за подпомагането на  възрастни хора организират младежи от Стралджа.  Това е първата инициатива на създадената наскоро Младежка неправителствена организация "Заедно с теб Стралджа", разказва Ирина Костова: "Стартираме с кампания за събиране на средства за самотноживеещи  възрастни хора, като искаме..

публикувано на 14.04.24 в 10:00

Военносвързочна техника от 1912 година е изложена във Военния клуб в Бургас

Военносвързочна техника от 1912 година е изложена във Военния клуб в Бургас. Тя е част от изложение на стари радиоапарати, създадени преди 1955 година. Организатори са н ародно читалище „Ереван 2022“ и Инициативен комитет за опазване на военноисторическата памет – Бургас, събитието се провежда с помощта на Община Бургас. Военните апарати са част от..

публикувано на 13.04.24 в 18:26

Празник на семейството в Болярово

Празник на семейството организира общината в Болярово. На местния стадион децата заедно със своите родители се състезаваха, танцуваха, играха.  Заедно играха и футбол, рисуваха върху плочките, правеха фигури с моделин. Кристина Андонова и синът й Андрей показаха картините, които ръчно изработват от дърво с помощта на пирограф. Днешният празник..

публикувано на 13.04.24 в 16:36

Инфлуенсъри показват как се прави подкаст

Уъркшопът е първи по рода си за Бургас и ще бъде с участието на едни от най-обичаните и популярни сред младежката аудитория инфлуенсъри: Йоан-Петър и Александър Vlog. Домакин е Младежкият международен център, а събитието, което е част от поредицата вдъхновяващи срещи DIGI POWER MEETINGS, ще се проведе от 15.00 часа тази събота. Йоан-Петър е един от..

публикувано на 13.04.24 в 11:15

Близо 70 души протестираха срещу лошото състояние на пътя през Дюлинския проход

Спукани гуми и изкривени джанти струпаха край пътя през Дюлинския проход протестиращи жители на село Паницово. Близо 70 души се събраха на входа на селото, за да изразят възмущението си от огромните дупки, разрушения банкет, тесния и труден за преминаване път. Уверенията на Агенция „Пътна инфраструктура“, че от 15-и май започва основен ремонтна..

публикувано на 13.04.24 в 10:55

Удължават южния обходен път на Ямбол

Удължаването на южния обходен път на Ямбол и извеждането на тежкотоварния трафик извън рамките на града е част от концепцията за интегрирани териториални инвестиции. Идеята за изграждането на отсечката е отпреди 20 години. Проектът предвижда  и изграждането  на още  близо 1 км. околовръстен път, като прогнозната стойност на дейностите  е 7,8 млн. лева,..

публикувано на 13.04.24 в 10:10