Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

След три години чакане, нов банков клон бе открит в Ахтопол

Снимка: Philippedelavie

Нов банков клон е открит днес в Ахтопол. През 2016 г. последната банка, която обслужваше района беше затворена, което създаде затруднения на жителите и гостите на 4 населени места. 

Тогава те инициираха подписка, в която се включиха над 500 души с искане клонът да не прекратява дейност докато не се намери друг. 

През тази година Общинският съвет в Царево позволи общинско помещение да се отдаде на по-ниска наемна цена, което даде възможност за разкриването на новия банков офис. Той се намира на ул. „Свети Никола“ 44

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Борислав Борисов: Новият ОУП разширява Синеморец с още половин село

Сериозно увеличение на площи, които подлежат на застрояване в Община Царево. Така коментира последния проект за Общ устройствен план Борислав Борисов от Фейсбук – групата „ Да не допуснем Синеморец да се превърне в Слънчев бряг“. Конкретно относно курортното селище, той добави: „Като краен резултат, едва ли не, ще бъде застроено..

публикувано на 20.02.20 в 16:45
Георги Лапчев, кмет на Община Царево

Лапчев: Не се ли приеме ОУП, замръзваме за 20 години

Ако не бъде приет Общият устройствен план на Царево, това означава, че общината ще замръзне в развитието си за следващите 20 години. Това коментира пред БНР-Бургас кметът Георги Лапчев. Според едни мнения, новият проект редуцира възможностите за разширяване на населените места, според други - ги увеличава, коментира Лапчев и добави:..

публикувано на 20.02.20 в 16:25

Увеличават се предлаганите от Бюрото по труда работни места

Годината започва в Бургас със слаб ръст на безработните в Бургас и с увеличение на предлаганите нови работни места. Това се отчита вече няколко години, обясни директорът на бургаското бюро по труда Живко Янакиев .Той уточни, че няма промяна в общата характеристика на търсещите работа и че сферите, където има най-много свободни позиции са..

публикувано на 20.02.20 в 16:15
Стоян Василев

Предложение в Приморско: Да се забрани продажба на храна на тротоарите

Да се забрани продажбата на непакетирани храни по тротоарите в Община Приморско. Предложението идва от ресорната комисия към общинския съвет, а негов вносител е Стоян Василев. Трябва да се обособи терен, който да предложи подобни условия, коментира той: „Алтернативата е да се обособят терени, на които да може да се извършва такава..

публикувано на 20.02.20 в 13:12

Новият ОУП на Царево - трябва да се изграждат нови водоеми

Вижда ли се краят на сагата с Общия устройствен план на Царево? В края на март предстои неговото обществено обсъждане в морския град, а документите за него са качени на страницата на регионалното министерство.  Първият Общ устройствен план, който придоби характер на скандален документ, предвиждаше сериозно застрояване в Община Царево,..

публикувано на 20.02.20 в 07:30

Експерти в сферата на събитийния туризъм посетиха Бургас

Експерти от цял свят, ангажирани в сферата на събитийния туризъм, посетиха Бургас, за да проучат потенциала на града за провеждане на конференции, изложения, конгреси и тематични международни форуми. Това съобщава пресцентъра на Община Бургас. Те да посетили Конгресен център Бургас, който е подходящ за провеждането както на големи, така и на по-малък..

публикувано на 19.02.20 в 17:35

Жители на Атия недоволстват заради инвестиционни проекти

Терен от три декара, който да приеме отпадъците на излезли от употреба моторни превозни средства, провокира недоволството на сдружение "Чиста Атия". Представителите му обръщат внимание на факта, че новото инвестиционно предложение би трябвало да се реализира на метри от площада на кв. "Миньор". Притесненията са как в непосредствената близост..

публикувано на 19.02.20 в 08:15