Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Земеделският министър открива жътвената кампания в община Сливен

Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието Десислава Танева ще открие жътвената кампания в Сливенско днес, съобщават от община Сливен. Ритуалът, свързан с началото на прибирането на зърнената реколта ще се състои в землището на село Жельо войвода. Началото е предвидено за 10.00 часа. 

Георги Радев, председател на земеделски съюз „Хаджи Димитър“ Сливен и организатор на събитието определи предстоящата жътвена кампания като „трудна“, имайки предвид постоянните валежи и падналата на места градушка. Той коментира очакванията си за добивите от пшеница и ечемик в общината.

"Аз очаквам някъде около 500 килограма пшеница среден добив и долу горе се надявам при ечемика да е пак там, но това ще стане ясно най-точно след жътвената кампания"

Радев обяви още, че днешния ритуал по „зажънването“ цели да върне младите хора към земеделието, показвайки им съвременните достижения в бранша.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Намаления на общински наеми ще обсъдят съветниците в Сливен

Намаляване на наемите на обекти  за обществено хранене, питейни заведения и кафе-сладкарници, които са общинска собственост предстои да гласуват днес общинските съветници в Сливен. Редовната сесия на Общинския съвет отново ще бъде изнесена в залата по борба, заради въведените противоепидемични мерки. Предложението за намаляване на наемите е за периода..

публикувано на 28.05.20 в 08:23

Къмпинг "Градина" отваря врати днес

Един от най-предпочитаните къмпинги по Южното Черноморие- „Градина“, при засилени мерки за безопасност, започва да работи от днес. За първа година местата за караваните са намалени от 276 на 63, а първите туристи се очакват в края на седмицата.  Очакваме много силен сезон, каза управителят на къмпинга Елена Пинелова: Има изключително голям интерес..

публикувано на 28.05.20 в 08:15

Нов парк в Поморие ще носи името на генерал-майор Александър Лермонтов

 Общинският  съвет на Поморие взе решение за именуване на терен за озеленяване, находящ се в кв. Малко солено езеро в гр. Поморие, на името на генерал-майор Александър Михайлович Лермонтов. Внесеното от кмета предложение е по идея на инициативния комитет за изграждане на паметника на руските войни, загинали за освобождението на гр. Поморие и неговия..

публикувано на 27.05.20 в 17:38

Несебър търси туристи онлайн

Община Несебър продължава работа по изготвянето на нова платформа за безплатна реклама на туристически обекти с възможност за онлайн заявка-запитване за настаняване, която ще бъде предоставена в помощ на местния туристически бранш. Дизайнът на платформата е почти завършен. Идеята е да се разширят възможностите за популяризация на местните..

публикувано на 27.05.20 в 14:12

Автобусният билет в Бургас остава 1,50 лева

Общинските съветници в Бургас не приеха предложението на групата на БСП за намаляване цената на билета в градският транспорт. От местната левица предлагаха билетчето да струва 1,20 лева, а не както сега 1,50 лева. Разликата от 30 ст. трябваше да се поеме от общината в периода 13-ти юни до 31-ви декември. Мярката бе  в подкрепа на гражданите и..

публикувано на 27.05.20 в 13:21

Няма да има облекчения за таксиметровите шофьори в Бургас

Съветниците не  приеха предложението на колегите им от  „Движение България на гражданите” за   мерки за намаляване на икономическите щети върху таксиметровия бранш в Бургас. В докладната им беше заложено да се   увеличи  срокът на валидност на разрешителните за извършване на таксиметрова дейност. Трябваше  водачите да бъдат освободени от данък за..

публикувано на 27.05.20 в 12:55

Избирателното намаляване на ДДС е опасен прецедент

Председателят на Българската асоциация на софтуерните компании Доброслав Димитров коментира, че политиката, която сякаш е възприета и се върви към нея- диференцирани ставки на ДДС, е изключително опасна, ще създаде лош прецедент, който не е сигурно как ще завърши. Притеснително е дали това действие няма да доведе до повишаване на ДДС за..

публикувано на 27.05.20 в 11:03