Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Възстановява се естественият откос на свлачището в Сарафово

Възстановява се естествения откос на терена, който миналата година се свлече в Сарафово при наводнението, каза зам.- кметът Чанка Коралска. Получихме сигнал от граждани, които са притеснени как се работи на място. Комисията от експерти от "Геозащита" е направила оглед на терена:

Те установиха, че в резултат на натрупването на строителни отпадъци по този откос, се е получило това свличане.Там няма констатирани свлачищни процеси.Някакво по-сериозно брегоукрепване не е необходимо.Предписанията, които ни направиха "Геозащита " се изпълняват стриктно.Изпълнението на тежка бетонова отводнителна канавка не е препоръчано,защото тя допълнително ще натежи. може да създаде дори и обратен ефект.
Продължава и голямото брегоукрепване по велоалеята към Сарафово, допълни Коралска. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Христиан Митев: Възможни са преговори и решения, важно е да знаем предложенията на търговците на лотарийни билети

 Решение по казуса с търговците и непродадените лотарийни билети може да бъде намерено, стига да има конкретни предложения, обясни  юристът и  депутат от НФСБ Христиан Митев. Ще ми е интересно да се запозная с официално заявена от страна на тези търговци позиция. Защото с това, което съм се запознал, е само от медиите и сайтовете.Няма официално..

публикувано на 18.02.20 в 13:40
Христо Нанев /в дясно/

Фермер от Средец „уволни“ Министерството на земеделието

Фермер от община Средец избухна срещу Министерството на земеделието, горите и храните. Христо Нанев се оплака, че две години чака отговор по свой проект, а след като е инвестирал 2.5 млн. лв., получил отказ. Проектът е за овцеферма в село Дюлево за 700 глави добитък. Потърпевшият разказва: „Одобрени сме. Имаме заповед и чакахме за договор. Мина..

публикувано на 18.02.20 в 12:59

Лозари и зърнопроизводители искат повече европари

Настояваме за равнопоставеност на земеделските производители в цялата страна. През този програмен период бяхме ощетени и изолирани от всякакви проекти. Това заяви председателят на Съюза на зърнопроизводителите в бургаска област Николай Киров на среща с екип на Министерството на земеделието в Бургас: „Нашият сектор усвои малко средства по..

публикувано на 17.02.20 в 18:53

30 години от създаването си чества КНСБ

В туризма, в охранителния бизнес,таксиметровия бранш и леката промишленост все още няма синдикални структури, заяви председателят на  КНСБ Бургас Здравко Тошков. Днес се навършват 30 години от създаването на синдиката. Хората не ползват това, което им се дава по Конституция и по Кодекс на труда, обясни той Страхът и нежеланието на..

публикувано на 17.02.20 в 17:00

Удължават на 72 часа срока за отстраняване на технически проблем преди блокиране на фискално устройство

На 72 часа, вместо сегашните 24 часа, да бъде удължен срокът преди блокиране на фискалните устройства в търговските обекти при възникнал технически проблем. За това бе постигнато съгласие на работна среща на представители на Националната агенция за приходите и Сдружение за модерна търговия, в което  членуват големите търговски вериги.   Ще бъде..

публикувано на 17.02.20 в 15:04

22 км водопровод и канализация за "Крайморие" и "Меден рудник"

22 км. водопровод и канализация предстои да бъдат изградени за квартал "Крайморие" и комплекс "Меден рудник". Обектите са част от големия „Интегриран воден проект за област Бургас“, уточни директорът на ВиК-Бургас Ганчо Тенев и посочи дейностите: „Канализацията за Крайморие ще има помпена станция да я докараме до Бургас, тласкателя към „Меден..

публикувано на 16.02.20 в 15:52

Бургас извън топ 10 по заплата за 2018-та, изпреварен от Камено и Средец

Община Бургас е извън топ 10 на средната работна заплата за 2018 г. Това сочи изследване на Института за пазарна икономика . Водач в него е община Челопеч с 2 178 лв., а топ 10 се затваря от Панагюрище (1 445 лв.). Средното месечно възнаграждение за Бургас е 1017 лв. В областта, по-високо е било в Средец и в Камено. Ето и данните на ИПИ:..

публикувано на 15.02.20 в 10:36