Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

40 студенти ще учат "Медицина" в Бургас

5
Снимка: Община Бургас

Университетът „Проф.д-р Асен Златаров“ обявява първи прием на студенти по специалността „Медицина“. Кандидат-студентската кампания започва на 1-и юли, а изпитите по биология и химия са насрочени за края на месеца. Платено обучение няма да има. Няма да се приемат и чуждестранни студенти. 

40 студенти е утвърдената бройка за прием за първата година, в която стартира новосъздадения факултет по медицина, каза ректорът на университета проф. Магдалена Миткова:

"Ще имаме по равно разпределение - 20 жени и 20 мъже. Документи ще бъдат приемани от 1 юли. Имаме информация за кандидат-студентите, публикувана на нашия сайт."

Изготвен е вече и кандидат студентския справочник. Той може да се закупи от книжарницата на университета. 

140 лева е държавната такса за двата приемни изпита, 550 лева ще бъде таксата на семестър. Осигурени са преподаватели за първите 3 години, а кабинетите в сградата на медицинския факултет са оборудвани с най-модерната техника. 

"Ще поставим висок старт и под бал 24 няма да се приемат студенти, за да покажем качество. Защото на Бургас му трябва качествено здравеопазване", каза още проф. Миткова.

Снимка
Снимка
Снимка
Снимка
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Млади бургаски програмисти бяха наградени

Виртуалното състезание "Моят-чатбот" беше част от Европейската нощ на учените 2020 в Бургас. 7 от 17 разработки на чатботове от млади програмисти получиха награди за участието си в събитието. Участници в събитието бяха ученици от бургаските училища, с най-силно присъствие от горните класове на Професионална гимназия по електротехника и електроника..

публикувано на 03.12.20 в 16:48

Иновативното училище в Бургас с награда от конкурса "Посланици на здравето"

Петокласниците от ОУ "А. Георгиев - Коджакафалията" – Бургас спечелиха специалната награда на Младежкия Червен кръст за участието си в дейности по проект "Училище, утвърждаващо здраве", с който кандидатстваха в Националния конкурс „Посланици на здравето" (2019/2020). Проектът бе осъществен с партньорство с БМЧК-Бургас.  Целта е да бъдат изградени трайни..

публикувано на 03.12.20 в 13:27
Снимката е илюстративна

Онлайн обучение и в детските градини

 Във всяка община по време на въведените мерки в страната, педагозите в детските градини  ползват по различен начин отпуската си или работят. При първото затваряне през март  те не можеха да работят на пълен норматив, сега ситуацията е различна , обясни Станка Новакова, секретар на бургаското звено на  Синдиката на българските учители. Тогава една..

публикувано на 29.11.20 в 23:14

Сливен и Ямбол осигуряват градини за деца на медици

Община Сливен е изпратила предложение до министрите на здравеопазването и образованието и науката за разкриване на услуга за деца на възраст от 2 до 6 години на персонала в лечебните заведения и на Центъра за спешна медицинска помощ на територията на община Сливен. Като мотив за това е наложената временна мярка за преустановяване на посещението на деца..

публикувано на 28.11.20 в 08:26

Над 20 студенти помагат на бургаските училища

Над 20 студенти от Университета „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас изявиха желание да влязат като доброволци и да заместят болни и карантинирани учители. Те са от специалностите „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и „Начална училищна педагогика и чужд език“. Десислава Димова е четвърти курс, родом от Елхово и в момента преподава в ОУ..

обновено на 24.11.20 в 15:57
Снимката е с илюстративна цел.

Математическата гимназия ви предизвиква със състезанието ППГМ Бургас Challenge

През декември ще се проведе третото издание на състезанието на Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“, Бургас Challenge. Любителите на математиката и физиката могат да участват дистанционно на 19 (събота) и 20 (неделя) декември. Надпреварата е без такса за участие. Заявка може да бъде подадена на електронната форма:..

публикувано на 24.11.20 в 11:09

В Сливенска област ученици могат да преминат на обучение в смесена среда

Учениците от 5 до 12 клас в Сливенска област могат да преминат на обучение в смесена среда, по преценка на педагогическите съвети. Това гласи заповед на Областния управител Чавдар Божурски. Заповедта е това да стане в периода от днес до 23 декември. Решението трябва да бъде съгласувано с обществените съвети към училищата. Директорите трябва да..

обновено на 23.11.20 в 07:35