Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мухъл и мухи в кухнята на хотел в "Елените" (галерия)

| обновено на 29.06.19 в 13:05

Нарушения в кухнята, в стаите за хора с увреждания и по отношение на категорията установи проверка на хотел в комплекс „Елените“. За откритите нередности ще бъдат наложени глоби.

Стаите за хора с увреждания не отговарят на условията – има прагове, тоалетната не е пригодена, а банята е с вана, констатираха от Министерството на туризма. Хотелът не покрива и условията на категорията си, коментира министър Николина Ангелкова:

„4 звезди е. Не отговаря на категорията в някои от елементите, затова ще бъдат съставен актове за административно нарушение, съответно – глоби. Като те са за всяко нарушение отделна глоба. Глобата при нас е от 1000 до 3000 лв.“

От агенцията по храните провериха и кухнята, след сигнали за качеството на ол инклузива, който се предлага там. Четири предписания са съставени, които трябва да се изпълнят до 10 дни, коментира директорът на областното звено Георги Митев:

„Плочки – изпочупени; мухъл имаше по стените. Има и много инсекти – мухи. Въпреки че всички прозорци са замрежени. Въпреки че те показват протоколи за постоянна дезинсекция, дератизация и дезинфекция“

Здравната инспекция издаде предписания, че не на всички помещения има поставени мрежи на прозорците. Взети са проби от водата на басейна и от алкохола, който се предлага.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Увеличават се безработните в Бургас

Расте броят на безработните пред Бюрото по труда в Бургас. Те идват основно от хотелиерството, ресторантьорството и сферата на  услугите, показа анкета на БНР-Бургас: В Бургас работех в едно заведение, закрито е.Притеснени сме много. Хората ги е страх да вземат работници. В Австрия работех, работодателят ме съкрати и сме на борсата. Масово..

публикувано на 01.04.20 в 09:27

Забраниха търговската дейност на 5 пазара в Ямбол през почивните дни

Кметът на Ямбол забрани търговската дейност на пет пазара в Ямбол. Причините са   подадени сигнали от граждани за събиране на двама или повече души на обществени места и в разрез с издадените заповеди на национално и регионално ниво. Забраната важи за  Централния пазар, пазар „Стара автогара”, „Животински пазар“, пазар „Боровец“ и пазар в жилищен..

публикувано на 01.04.20 в 08:57

Проверки за незаконен улов на риба в Мандра

Незаконно поставени мрежи бяха открити в язовир Мандра . Проверката е направена с  две патрулни лодки  от служители на „РК“ Бургас. Установени са  2300 м. мрежи поставени в работно положение. Те са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловът на риба от вида шаран – 12 кг. е върнат във водите на язовира, а рибата от вида..

публикувано на 01.04.20 в 08:51

Ако сме затруднени с вноските по кредитите, трябва първо ние да потърсим банката

При проблем с плащането на кредитите в тази обстановка, трябва ние да потърсим първи банката. Експертите съветват да сме максимално откровени, ако имаме финансов проблем и така ще договорим условия, които да удовлетворяват всички. Ако имаме временни затруднения, съкратени сме от работа или доходите ни са намалели, трябва да представим..

публикувано на 31.03.20 в 15:36

Съветниците в Бургас одобриха отпадането на някои такси и наеми по време на извънредното положение

Бургаските общински съветници одобриха освобождаването от някои такси и наеми  на общински имоти по време на извънредно положение. Няма да плащат тези, които ползват тротоарно право, наели са терени на пазари, тържища и ползват общински  обекти.Отпадат таксите за ясли и градини, както и таксата за разрешително за таксиметрови превози за тези,..

публикувано на 31.03.20 в 12:28

Асоциацията на дребния и среден бизнес в Бургас: Да се пренасочат средства от ЕС в помощ на малките и средни предприятия

Четири неправителствени организации и работодатели внесоха в Общинския съвет на Бургас предложения за оцеляването на малкия и среден бизнес. Част от тях предвиждат общината да освободи наемателите на обекти от такси за ползването на тротоари и терени, както и за услугите по сметосъбирането, транспортирането и извозването на битовите отпадъци. Част..

публикувано на 30.03.20 в 14:22

Съкращават около 30-40 кондуктори в „Бургасбус“, останалите минават на непълен работен ден

Около 30-40 кондуктори ще бъдат освободени от общинския превозвач „Бургасбус“. Мярката се въвежда заради намалелите приходи на дружеството. Това са служители на временни договори, уточни пред БНР-Бургас управителят на дружеството Петко Драгнев. „Предвиждаме, от 1 април, кондукторите с временни договори да бъдат освободени, за да..

обновено на 30.03.20 в 13:22