Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ЕVN обяви новите цени на тока

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) утвърди новите цени на електрическата енергия за битови и небитови клиенти, присъединени към мрежа „ниско напрежение“ в Югоизточна България. Те влязоха в сила от 1 юли.

Крайните цени с ДДС за битови клиенти в Югоизточна България са както следва:

· Дневна тарифа 0,22238 лв. (с ДДС) / кВтч. Това е увеличение 2,97% спрямо досегашната цена от 0,21596 лв. (с ДДС) / кВтч.

· Нощна тарифа 0,12636 лв. (с ДДС) / кВтч. Това е увеличение с 2,97% спрямо досегашната цена от 0,12271 лв. (с ДДС) / кВтч.

Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на два отделни периода – потребление по стари цени до 30 юни 2019 г. включително и потребление по нови цени от 1 юли 2019 г. Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лесовъди обсъдиха разпространението на дъбовата коритуха в Странджа

Разпространението на дъбова коритуха в Странджа дискутираха български и турски лесовъди по време на теренен обход на територията на Регионалната дирекция по горите – Бургас. „Насекомото се храни, смучейки сокове от листата на широколистните дървета, като причинява обезцветяване на горната повърхност на листата. Това причинява намаляване на..

публикувано на 30.09.20 в 17:42
Снимката е илюстративна.

Близо 700 000 лева дължи ВиК Сливен за доставка на електроенергия

Близо 700 хиляди лева дължи ВиК Сливен на ЧЕЗ трейд България за доставка на електроенергия. Това потвърди управителят на дружеството инж. Севдалин Рашев. Причината за натрупването на сметката е включването на електрическите помпи от сондажите около река Тунджа за водоснабдяването на Сливен и селата, каза Рашев. Според него тази електроенергия не е..

публикувано на 30.09.20 в 16:27

Доброволци почистиха плажа, северно от Черноморските солници (СНИМКИ)

Десетки доброволци се включиха в днешната акция по почистване на плажа, северно от Черноморските солници. Тя се провежда за пети пореден път. Целта е да се повиши осведомеността на хората, за опазване на плажната ивица от отпадъци, които са в резултат от човешка дейност.  Тази част от плажа е без концесионер, и е под мониторинг през последните..

публикувано на 30.09.20 в 16:26

"Булевард Демокрация" на 30-ти септември

След яйцата по председателят на Парламента, днес Цвета Караянчева обяви, че пуска медиите в клуба на народните представители, където обаче в момента депутати не ходят. Повод за малък празник за парламентарните журналисти след като достъпът им до новото работно място на депутатите бе напълно ограничен. Възможно е това е кризисен ПР от страна на..

публикувано на 30.09.20 в 14:40

От днес отново започват проверки за маски в молове и автобуси

Един глобен за липса на маска в градския транспорт, 63 проверки на автобуси за последните два месеца август и септември. Осем от тях по сигнали на пътници. Това показва справка на РЗИ, поискана от БНР - Бургас. Санкцията за първо установено нарушение е от 300 до 1 000 лева. Когато става дума за фирма или юридическо лице сумата набъбва от 2 до 5..

публикувано на 30.09.20 в 14:16
Снимката е илюстративна.

Профилактика на сирените ще се проведе утре в Бургас

Профилактика на системите за ранно оповестяване при бедствия и аварии ще се проведе утре в Бургас. Сигналът на сирените ще се чуе в 11 часа, съобщиха от Община Бургас. Системите се проверяват два пъти в годината дали са в изправност. 

публикувано на 30.09.20 в 12:33

Отварят отново пенсионерските клубове в община Болярово

В Международния ден на възрастните хора 1 октомври, отварят отново пенсионерските клубове на територията на община Болярово. Това гласи заповед на кмета на общината Христо Христов. Съгласно нея, в клубовете ще се спазват стриктно противоепидемичните мерки. Посетителите ще бъдат допускани в помещенията само с предпазни маски или шлемове, ще се..

публикувано на 30.09.20 в 12:07