Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да помогнем на малкия Александър - Робърт от Равда

| обновено на 03.07.19 в 08:56

Благотворителен концерт в помощ на 4 – месечния Александър – Робърт предстои днес в Летния театър в Бургас. Детето има нужда от спешна чернодробна трансплантация в чужбина​.

500 хиляди лева са нужни за операцията, която ще даде шанс на малкото момченце да живее. Сумата е огромна за Роксана и Божидар Ангелови от Равда, които се обърнаха с призив за помощ в социалните мрежи към всички добри хора, които могат да ги подкрепят в този тежък момент. Той е чут от Атанасия Петрова, художествен ръководител на театрални школи и състави, теолог, учител, актриса, която заедно с няколко доброволци решават, че трябва да помогнат:

„Ние не познаваме родителите, но искрено им вярваме, че имат нужда от тази огромна сума! Операцията ще се проведе в Хамбург и трябва да се случи след 15 август. Диагнозата е вродена билиарна атрезия II тип, което предполага спешна чернодробна трансплантация. Към момента Александър-Робърт е в СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“, където състоянието му се следи от специалисти до деня на заминаването му за лечение в чужбина.“

Благотворителен концерт ще бъде  в Летния театър на Бургас, за да може да се съберат средства в помощ на малкия Александър - Робърт. В проявата са приели да участват безвъзмездно много изпълнители и деца от спортни клубове, театрални школи и ансамбли, съобщи още Атанасия Петрова:

„Огромни благодарности към Захари Чернев, Кристина Гугучкова, деца от театрална школа „Детско царство“, клуб „Сезони“, спортен клуб „Бургас – 1975“, фолклорна формация „Шарени гайтани“ , ансамбъл „Никола Гинов“ и др."

Община Бургас е предоставила безвъзмездно Летния театър за провеждането на благотворителния концерт. Организаторите му подготвят и други прояви, за да помогнат за събирането на необходимата сума, за да може Александър – Робърт да получи шанс за живот!

Ако и вие искате да участвате в това добро дело, концертът е днес  от 19 часа в Летния театър на Бургас.

Всеки желаещ да помогне може да го направи на посочената сметка: Левова банкова сметка в Райфайзенбанк : 
IBAN BG39RZBB91551010756830, 
Бенефициент: Александър-Робърт Божидаров Ангелов

повече може да чуете в звуковия файл:


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира ремонтът на втората база за медицинско въздушно спасяване в Сливен

Започва ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух - "Bulgaria Heli Med Service" (HEMS) на летище „Бършен“ край Сливен. Днес служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков обяви началото на ремонта. Временната база ще се помещава в хангар, собственост на община Сливен и вече има сключен договор между страните..

обновено на 11.07.24 в 15:55

Екип от община Болярово посети Италия по проект за европейските културно-исторически ценности

През периода 01.07.2024 г. - 05.07.2024 г. екип от община Болярово посети община Кампанори, регион Тоскана в Италия в рамките на проект: "Присъстващо управление на европейските културно-исторически ценности на традиционните земеделски райони" -winEU.rur.  По време на посещението бяха представени идеите, генерирани по време на местно събитие в Болярово,..

публикувано на 11.07.24 в 12:58

Представят монографията „Бежанският въпрос в българо - турските отношения и установяване на източнотракийски бежанци в България"

Историкът Иванка Делева ще представи през следващата седмица монографията си „Бежанският въпрос в българо-турските отношения и установяването на източнотракийски бежанци в България през периода 1913 – 1925 година“. Автор на тематичното изследване е д-р  Делева, уредник в отдел „История“ на РИМ – Бургас. Научни рецензенти на изданието, което..

обновено на 11.07.24 в 10:19

Още петима се грижат за зелените площи в Община Болярово

За поддръжката на зелените площи в Община Болярово ще се грижат допълнително още пет служители. Новоназначените  започват работа от днес 11 юли 2024г.. Те ще засаждат цветя и поддържат приветливия облик на Стефан Караджово, Оман, Денница и Болярово до 12 декември 2024г. Наетите лица са по Регионална  програма на Агенцията на заетостта. „В нашата Община..

публикувано на 11.07.24 в 09:50

Публично обсъждане на Бюджета на Община Бургас

Публично обсъждане ще се проведе във връзка с бюджета на Община Бургас. То ще е днес от 17.30 часа, в Заседателната зала №1 на Общината. Тогава ще се представи  Годишният отчет за изпълнение на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Бургас към 31.12.2023 г. Обсъждането се провежда на основание чл.140, ал.4 от Закона за..

обновено на 11.07.24 в 09:14

Плувци от 8 до 68 години участваха в благотворителния маратон "Цонка Тодорова"

180 души се включиха в благотворителния плувен маратон „Цонка Тодорова“. Той се проведе миналата неделя – 7 юли. В плуването с кауза, което се проведе за осма поредна година, участваха и 25 деца на възраст от 8 г до 16 г. Най – малкият участник бе на 8 г., а най - възрастният на 68 г. Продължава записването за благотворителния плувен..

публикувано на 10.07.24 в 18:30

Изследват 20 работници в Ямболско за бруцелоза

Над  20 работници от животновъдни ферми в Ямболска област ще бъдат изследвани за бруцелоза. До момента е регистриран случай на заболяването в крайграничното село Горска поляна. 53 годишен мъж е лекуван в инфекциозното отделение на ямболската болница, след като е пил сурово мляко от заразено животно. Той вече е изписан, но в региона продължава да се..

публикувано на 10.07.24 в 15:56