Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургаски родители: Община Бургас би могла да дава пари при определени критерии за новородено

| обновено на 04.07.19 в 18:07

 Съветниците от БСП и ВМРО в Бургас излязоха с предложения, свързани с демографската криза. Социалистите предложиха по 1000 лева за новородено и бебешка кутия, пълна с безплатни консумативи, а воеводите заявиха ,че пари може да се дават, но само по определени критерии, един от тях е родителите да имат поне средно образование. Ние решихме да проверим, как бургаските родители коментират предложенията:

Идеално е, как може другите държави да дават! Като разбрахме какви преференции имат за второ  и трето дете в Унгария, онемяхме.Бургаската община е богата. Щом моите синове и снахи си работят и си плащат данъците, плащат редовно сметки, да им помага Общината. Сега имаме трето внуче и  помощта е 600 лева.

Това ще е добра помощ, защото има много разходи. Аз не бих деляла хората. 

В Девин, например, дават по 1000 или 2000 хиляди лева, не мога да си спомня точно, обаче разсрочено, като последната сума се дава, когато детето е в първи клас. Това за мен пак е нещо. Трябва да има някакъв критерий, хората трябва да имат образование.

Навсякъде, извън България, ги получават.Не само като като еднократни добавки, а и като месечна помощ.Според мен, трябва да има критерий,защото малцинствата спекулират.Да имат хората задължително образование, минимум средно.

При положение, че в Созопол дават, в Приморско има, защо да няма и в Бургас. Трябва да има правила, когато се дават пари- дали си платил данъците, образованието да се има предвид.

То, детето, така или иначе се ражда, на всеки му трябват пари. Най-добрият критерий е какъв доход имат хората, защото, ако  родителите имат  висок доход, едва ли ще им трябват 1000 лева.

Държавата има пари, щом има пари за къщи за тъщи, има пари за всичко. Просто, политиците нямат воля.

Неслучайни са тези предложения преди местните избори, смятат още бургазлии:

За да се осъществят тези идеи, повече хора ще отидат да гласуват.

Трик!

Разбира се, че е предизборно.Винаги, когато идват избори, започват да замазват положението, после всичко е постарому.

Циркът е много голям, могат да си обещават каквото си искат! Хората не им вярват!

ПОВЕЧЕ В ЗВУКОВИЯ ФАЙЛ:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт събира средства за 132-годишния храм в с. Долно Ябълково

Благотворителен концерт събира средства за възстановяването и реставрацията на църквата в средетското село Долно Ябълково. Храмът е над сто годишен и притежава ценни икони и богата история, разказа оперната прима на бургаската опера Мария Цветкова – Маджарова. Идеята за благотворителното събитие е на нейната майка - Наска Цветкова, която е..

публикувано на 23.04.24 в 16:42

Заради ВиК, променят движението по част от ул. "Одрин" за 17 дни

Въвежда се нова временна организация на движението по част от ул. "Одрин". Причината е  извършването на реконструкция на съществуващ водопровод там.  Ограничението се въвежда от 24.04.2024 г. до 10.05.2024 г. за  североизточното платно на ул. „Одрин“, в участъка от ул. „Цар Калоян“ до новоизградената част на улицата от страната на завод „Победа“...

публикувано на 23.04.24 в 16:31

Несебър се обединява да помогне на малкия Марти

В навечерието на светлите празници Община Несебър и Сдружението на занаятчиите и творците отново се обединяват в благотворителна инициатива в помощ на дете от Несебър. Сдружението и ДГ ,,Моряче“, които са „моторът“ на настоящото хуманно начинание, с подкрепата на Община Несебър,  стартират кампания на доброто на датите 26, 27, 28 април на площад..

публикувано на 23.04.24 в 14:57
Сдружение

Светият синод да преразгледа списъка си за Сливенски митрополит

Сдружение "Православен зов" се обяви против списъка на Светия синод с кандидати за Сливенски митрополит. В него липсва името на епископ Йеротей. От сдружението ще изпратят декларация до синода с молба да ревизират списъка. Те обмислят да сигнализират и парламентарната комисия по вероизповедния.  Епископ Йеротей не е в новия списък с..

публикувано на 23.04.24 в 14:17

Подписаха договор за финансирането на пътя за с. Бродилово

Рамково споразумение бе подписано за финансиране на пътят за с. Бродилово в Министерство на регионално развитие и благоустройството. “Имаме проведена обществена поръчка и избран изпълнител, имаме възможност след получаване на аванс да започне основният ремонт на цялата отсечка” заяви кметът Марин Киров. Община Царево беше одобрена с пет..

публикувано на 23.04.24 в 14:10
Старият град на Братислава, Словакия

Старият град на Братислава и Бургас ще се побратимяват

Бургас има дългогодишни приятелски взаимоотношения с администрацията на словашката столица. Тече комуникация и подготовка на бъдещо побратимяване. То ще е със Старе Место – историческият център на Братислава. Днес местният парламент в Бургас подкрепи предложението на кмета Николов да се пристъпи към подписване на споразумение за сътрудничество...

публикувано на 23.04.24 в 13:39

Отложиха гласуването по докладната записка с искането на Фондация "Лили Иванова"

Общинският съвет в Бургас отложи гласуването по докладната записка, свързана с искането на Фондация „Лили Иванова“ за предоставянето на общински имот в Морската градина и превръщането му в културен център. Става въпрос за сградата на бивше заведение, което фондацията иска да стопанисва за срок от 10 години. То се намира до Летния театър с площ..

публикувано на 23.04.24 в 13:08