Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Черноморец" е новият шампион на България по водна топка при U15

Снимка: Община Бургас

Със златен медал ознаменува края на сезон 2018/2019 бургаският клуб по водна топка "Черноморец". Отборът на U15, състезатели родени 2004 г. и по-малки, триумфира с шампионската титла от държавното първенство, съобщиха от Община Бургас. Купата момчетата на старши треньора Петър Йонов вдигнаха на басейн "Флора", където бяха мощно подкрепяни от своите привърженици в двата дни от надпреварата в Суперфинала. 

В битката за златните медали "Черноморец" елиминира три варненски тима и оглави класирането в топ 4 с пълен актив от победи. Бургаският тим стартира с разгром 11:6 срещу "Черно море", преодоля "Аква Спорт" с 8:6, а в решаващия сблъсък за златото се наложи с 8:7 над "КПС Варна".

Въпреки че трима от основните състезатели играха с травми /вратарят Александър Раднев, Виктор Иванов и Янис Христов/, момчетата от целия отбор показаха характер, издържаха психически и физически и напълно заслужено стигнаха до крайния успех.

Така след тежък, труден и дълъг сезон "Черноморец" смени сребърните медали от миналия сезон със злато и бе коронован за новия шампион на България за възраст U15. Спечелените медали за тази година са шест, като по-рано вицешампионски титли извоюваха отборите на момчета до 13 г., деца и мъже /Купа България/. Бронзови медали за клуба от държавните първенства донесоха девойките до 17 г. и жените, които постигнаха същия успех и в турнира за Купа България.

Така за поредна година отборите на "Черноморец" участваха в разпределението на медалите в първенствата на страната. Клубът отдавна се утвърди като фактор в българската водна топка, показателни за което са общо извоюваните отличия от създаването на СКВТ "Черноморец". Бургаският клуб има 38 медала - три шампионски титли /юноши U15-сезон 2018/2019 и сезон 2015/2016 г. и момчета U13-сезон 2009/2010 г./, 20 вицешампионски титли и 15 бронзови медала- успехи, които са мечта за много клубове. 

Крайното класиране "Черноморец" оглави с пълен актив от 9 точки от три победи. Второ място зае "КПС Варна" с 6 т., бронзовите медали спечели "Черно море" с 3 т., а топ 4 допълни "Аква Спорт".

Всички двубои бяха много оспорвани и декорирани с доста жълти и червени картони. Първи червен картон в дългогодишната си треньорска професия на басейн "Флора" получи сръбският помощник в "Черноморец" Живислав Жика. 

Всички резултати от Суперфинала на U15: КПС Варна - Аква Спорт 11:7, Черноморец - Черно море 11:6, КПС Варна - Черно море 11:8, Черноморец - Аква Спорт 8:6, Черно море - Аква Спорт 10:9, КПС Варна - Черноморец 7:8.

Шампионският състав на СКВТ "Черноморец": Александър Раднев, Янис Хрестов, Боян Георгиев, Георги Митев, Николай Йорданов, Мартин Вангелов, Калоян Калъчев, Виктор Иванов, Калин Узунов, Александър Китенов, Антоний Христов, Мартин Илиев, Виктор Тарашев, Николай Миленов, Диан Матаров. Старши треньор Петър Йонов, помощник Живислав Жика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Йога и бягане в последния ден на „Царево спортува“

Йога практика се провежда на морската сцена в Царево. Инициативата е част от тридневното събитие „Царево спортува“ . Денят продължава със състезание по бягане 5KM RUN, което се провежда за първи път в Царево, разказа зам.-кметът на Общината Денис Диханов. "Това, че 5KM RUN е в Царево, за мен е едно от най-хубавите неща, които ще се случат..

публикувано на 14.07.24 в 08:29

Плувен маратон и десетки спортове предлага в три дни „Царево спортува“

„Царево спортува“ е инициативата, която за поредна година цели да заинтригува и раздвижи жителите и гостите на общината. В тридневното спортно събитие, тази година са предвидени демонстрации по мини голф, йога, аква зумба, каланетика, както и велообиколка на региона. Но гвоздеят на програмата е плувен маратон край бреговете на Царево. Той ще се..

обновено на 12.07.24 в 12:45
Клуб

Плажното ръгби се развива успешно и в Бургас

Ръгбито набира все по-голяма популярност не само в Бургас, но и в цялата страна, отбеляза Дойчо Славин, който повече от 17 години се занимава с този английски спорт. Той е основател и треньор на клуба „Бургаски бикове“, които практикуват ръгби заедно от 3 години на плажа в морския град. Ръгби е английски спорт, който се играе от средата..

публикувано на 11.07.24 в 13:07

Испания е на финал на Евро 2024

Отборът на Испания победи с 2:1 Франция в първия полуфинал на европейското първенство по футбол и ще играе за трофея. Иберийците започнаха силно, а в 5-ата минута Фабиан Руис от няколко метра пропусна. Красимир Балъков пред БНР: Отборът на Испания би трябвало да стане европейски шампион Французите отговориха веднага. В 9-ата минута Коло Муани..

публикувано на 10.07.24 в 07:52

Бургазлията Стоян Копривленски е новият шампион на K-1 World Max в Япония

Бургаският боец Стоян Копривленски е новият шампион на K-1 World Max в категория до 70 кг. П рестижният кикбокс турнир се проведе в Токио, Япония.   В първия си за деня мач Копривленски победи легендата на К -1 Буакау. Във втората си среща българинът се изправи срещу бразилския шампион по муайтай Рафаел Силва и също извоюва победа.   На финала той..

публикувано на 07.07.24 в 16:32

В Бургас стартира турнирът "Футболни звезди на България"

Стартира турнирът "Футболни звезди на България" като финалните срещи ще са в неделя. Ще има мачове за децата родени 2014, 2015, 2017 и 2018 г. Двубоите ще се играят на Спортен Комплекс "Звездичка Арена" , "Диалог Арена" и игрищата в Университет "Проф. д-р Асен Златаров". Представителите от бургаска област са "Звездичка", "Нефтохимик", "Бургас спорт",..

публикувано на 05.07.24 в 14:51

Втори ден от осминафиналите на Евро 2024

Два мача от програмата на Европейското първенство по футбол предстоят днес.  Англия излиза срещу Словакия от 19 часа. Националният тим на Англия е един от фаворитите за спечелване на Евро 2024, въпреки че до момента не убеждава с представянето си. Съставът на Словакия пък е една от приятните изненади на надпреварата и иска да продължи да пише..

публикувано на 30.06.24 в 09:48