Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общината в Сливен дарява шумомери на полицията

Снимка: Архив

Полицията в Сливен ще получи от общината измервателни уреди за шум. Това съобщи началникът на Районно управление полиция Сливен главен инспектор Димитър Кикьов. Те ще бъдат използвани за проследяване шума на автомобилния трафик. 

Уредите ще бъдат дарени от общината на Районно управление Полиция Сливен и Пътна полиция. До момента пътните полицаи са глобявали нарушителите на децибелите, след проверка за изменения по двигателите и ауспусите на автомобилите, каза главен инспектор Кикьов.

"За да може да следим освен шума в околната среда така и шума предизвикан от автомобилния трафик, най-вече от автомобили с неизправни шумозаглушителни устройства."

Кикьов коментира, че към момента продължават и акциите за нарушаване на нощната тишина. Последната е била в квартал „Надежда.“

"При отработването на сигналите са съставени девет акта и четиринадесет протокола. По време на тази операция нямаме иззети музикални уредби."

Главен инспектор Кикьов каза още, че към момента няма проблеми със шума от заведенията в града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Възпоменателна церемония на Летище Бургас

С възпоменателна церемония беше отбелязана 12-тата годишнина от атентата на бургаското летище. При терористичния акт загинаха 5-а израелски туристи и българския шофьор Мустафа Кьосов. С религиозен ритуал, венци и цветя и запалени свещи близки на загиналите, представители на държавата и общината, както и лекари, помогнали на ранените туристи отдадоха..

обновено на 18.07.24 в 22:25

Пожар в землището на Богданово изпепели и няколко необитаеми къщи

Пожарът в землището на с. Богданово, обхванал около 500 дка храсти и сухи треви, е засегнал и селото, съобщиха от Община Средец.  Няма пострадали хора, но са изгорели няколко изоставени къщи. В гасенето на пожара са участвали 5 противопожарни екипа с 15 служители, поясни ижн. Янко Тодоров - началник на РСБЗН - Средец.  Освен на тях, кметът на..

публикувано на 18.07.24 в 22:19

Журналистът Иван Гарелов е в "Пирогов" след инцидент в Свети Влас

Известният журналист Иван Гарелов е получил тежка травма и е транспортиран в "Пирогов". 81-годишният Гарелов е претърпял тежък инцидент край морето, където е работил върху новата си книга и от четвъртък сутрин е в реанимацията на "Пирогов", споделиха пред вестник "24 часа" от семейството на известния журналист. Телевизионната легенда е бил..

публикувано на 18.07.24 в 20:35
снимката е илюстративна

Заради пожара, затвориха пътя за село Крайново. Четирима са евакуирани

Затвориха пътя за село Крайново. Четирима души от селото са евакуирани в дома за стари хора във Воден. По думите на свидетели, огънят е на около километър от село Крайново, но няма опасност за останалите в селото хора. За сега официална информация за всичко случващо и за разпространението на пожара край селата в община Болярово няма.  Според жителка..

публикувано на 18.07.24 в 16:47

Затваря се за асфалтиране пътят за царевския кв. "Василико"

Затваря се за движение на превозни средства пътят за царевския кв. "Василико", обходният път през ВиК Царево.  Там ще се извършва подготовка за асфалтиране на участъка на моста в дните от 26.07.2024 г./петък/ до 29.07.2024 г. /понеделник/. Достъпът до квартала за леки автомобили ще се осъществява през отбивката за плаж Нестинарка, а..

публикувано на 18.07.24 в 16:19

Бързият влак за София от Бургас закъснява с над 80 минути

Бързият влак 8612 от Бургас за София закъснява с 82 минути. Той все още не е тръгнал от гарата в морския град.  По разписание влакът трябвало да тръгне днес в 15:00 часа. В сайта на държавните железници е посочено, че влакът ще тръгне в 16:22 часа.  Причината е, че композицията няма локомотив, а влакът, от който се изчаква също закъснява. Другият се..

публикувано на 18.07.24 в 15:07

Започва ремонт на пътя Царево - Бродилово

Започна рехабилитацията на пътя с. Бродилово – Царево с  водосвет и първа копка. Ремонтът  на общинския път ще се извърши чрез метода на студено рециклиране. Очаква се да се увеличи, устойчивостта и трайността на пътя и съоръженията към него, чрез възстановяване и замяна на конструктивни и геометрични елементи. “Вярвам, че трябва да..

публикувано на 18.07.24 в 15:01