Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лекари от Ямболската болница излязоха на протест

Лекари, сестри и санитари от Ямболската областна  болница излязоха на протест. Основното искане - повишение на месечните възнаграждения.  Подробности от кореспондента ни Даниела Костова

Над сто души от персонала на лечебното заведение се включиха в протеста, организиран лекарския съюз в Ямбол. Председателят д-р Папашимов обясни, че 850 лв е основната заплата на специалистите с над 35 години трудов стаж.

Протестиращите дадоха срок директора на болницата д-р Панайот Диманов заплатите да бъдат повишени до 1 август. В противен случай 80% от хората ще подадат оставка


Директорът д-р Диманов е съгласен, че заплатите трябва да са по- високи, но приходите не позволяват това. 

"Като персоналът напусне и аз ще напусна и да видим какво ще стане с болницата."

Увеличение с 50 лева е възможно, единствено, ако от лечебното заведение заработят клинични пътеки, които ще бъдат с по- висока стойност от 1 юли.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

13-килограмов карцином на яйчника извадиха в Бургас

13-килограмов карцином на яйчника извадиха акушер-гинеколозите от университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. За късмет на 49-годишната пациентка, туморът е с начални метастази в коремната кухина и прогнозите са оптимистични. В последните години рутинното опериране на онкоболни пациенти в Бургас направи възможно подобни операции да бъдат..

публикувано на 10.07.20 в 13:44
Д-р Людмила Желязкова по време на една от изнесените кръводарителски акции

Нов шеф на кръвния център в УМБАЛ Бургас

Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас вече се ръководи от д-р Людмила Желязкова. Това съобщават от лечебното заведение, уточнявайки, че тя е заела длъжността в началото на месеца.  Д-р Жекова е дългогодишен член на екипа, специализирала е „Трансфузионна хематология“ в Кръвен център – Стара Загора и ще продължи добрите..

публикувано на 09.07.20 в 10:40

Започна преобразяване на бившата Първа поликлиника в Бургас

Започна мащабният ремонт, който до три месеца ще преобрази напълно най-посещаваният в града Диагностично-консултативен център I или бившата Първа поликлиника. Клиниката се помещава в едното крило на УМБАЛ Бургас в ж.к. "Зорница". На обекта днес присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът по здравеопазване Йорданка Ананиева, управителят на ДКЦ I д-р..

публикувано на 02.07.20 в 16:07

4 -ма новозаразени с коронавирус в Бургас, 5-ма в Сливен и 4 -ма в Ямбол

158 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през последното денонощие. 3343 са направените PCR тестове през изминалите 24 часа. Това показва Националната информационна система. Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е : Благоевград - 5; Бургас - 4; Варна - 4; Велико Търново - 2; Кюстендил - 12; Монтана - 1; Пазарджик - 7; Перник - 2;..

публикувано на 01.07.20 в 09:49

Безплатни прегледи на зрението в Бургас

Очната болница в бургаския комплекс "Славейков"  ще проведе безплатни скрининги за заболявания свързани с възрастта и болните от диабет. Това ще се случи от 6-ти до 10-ти юли. Скринингите са част от стартиралата през изминалата година информационна кампания за профилактика на зрението, „Зрението е всичко! Прегледай се!“, организирана от..

публикувано на 30.06.20 в 16:10

Подписват споразумението за изграждането на Специализираната детска болница

Община Бургас и Европейската инвестиционна банка ще подпишат споразумение за изграждането на модерната и Специализирана детска болница. Извънредната докладна, касаеща подписването на споразумението, ще се разгледа на утрешното заседание на Общински съвет - Бургас. Документът ще позволи да започне планиране на дейностите за изграждане на..

публикувано на 29.06.20 в 13:05

Затварят две детски градини в община Сунгурларе заради заразени служители

 250 теста на служители, работещи в община Сунгурларе, са били направени през изминалите дни. Това съобщи кметът д-р Георги Кенов.От тях три са  положителни проби: От вчера и днес имаме 1 положителна проба за COVID -19 на служител в общинската администрация, 1 проба в детската градина в село Чубра и 1 проба в Дом за възрастни хора с деменция от село..

публикувано на 27.06.20 в 15:21