Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Увеличава се интересът към закупуване на къщи в Бероново

Увеличава се интересът към купуване на къщи в сунгурларското село Бероново. Чистият въздух, реката, която опасва цялото село и спокойствието привличат хората в него. 

Близо 50 души живеят постоянно в Бероново, казва кметският наместник Христо Велев.

„Има доста къщи за гости. И Камчията опасва цялото село, отвсякъде. И въздухът е чист. Но, по принцип, няма много хора – около 50 човека. С приходящите – 70-80, според сезона. Англичани и германци има. Има един германец, който е почти 30 години тука“

Германецът помага за проектиране на църквата, която чака спонсори, за да бъде завършена.

Къщите в селото са на добри цени, което води много хора към него, казва Красимир Георгиев. Самият той се връща преди 5 години в родното си село, за да може и детето му да живее на чист въздух, а днес Бероново се разраства:

„Бъдещето тук го виждам много добре. В селото, от година – на година, се купуват къщи и то не ги купуват случайни хора. Купуват ги хора, които имат повече възможности – от Бургас, от Ямбол, от Карнобат има доста хора тука“

Не липсват и проблеми, пояснява Красимир Георгиев. Няма кой да коси тревата, паркът и улиците са с избуяла растителност, има змии и кърлежи. Няма канализация, водопроводът е остарял. Искат и указателни табели, които да насочват туристите към природните забележителности в селото.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Лозари и зърнопроизводители искат повече европари

Настояваме за равнопоставеност на земеделските производители в цялата страна. През този програмен период бяхме ощетени и изолирани от всякакви проекти. Това заяви председателят на Съюза на зърнопроизводителите в бургаска област Николай Киров на среща с екип на Министерството на земеделието в Бургас: „Нашият сектор усвои малко средства по..

публикувано на 17.02.20 в 18:53

30 години от създаването си чества КНСБ

В туризма, в охранителния бизнес,таксиметровия бранш и леката промишленост все още няма синдикални структури, заяви председателят на  КНСБ Бургас Здравко Тошков. Днес се навършват 30 години от създаването на синдиката. Хората не ползват това, което им се дава по Конституция и по Кодекс на труда, обясни той Страхът и нежеланието на..

публикувано на 17.02.20 в 17:00

Удължават на 72 часа срока за отстраняване на технически проблем преди блокиране на фискално устройство

На 72 часа, вместо сегашните 24 часа, да бъде удължен срокът преди блокиране на фискалните устройства в търговските обекти при възникнал технически проблем. За това бе постигнато съгласие на работна среща на представители на Националната агенция за приходите и Сдружение за модерна търговия, в което  членуват големите търговски вериги.   Ще бъде..

публикувано на 17.02.20 в 15:04

22 км водопровод и канализация за "Крайморие" и "Меден рудник"

22 км. водопровод и канализация предстои да бъдат изградени за квартал "Крайморие" и комплекс "Меден рудник". Обектите са част от големия „Интегриран воден проект за област Бургас“, уточни директорът на ВиК-Бургас Ганчо Тенев и посочи дейностите: „Канализацията за Крайморие ще има помпена станция да я докараме до Бургас, тласкателя към „Меден..

публикувано на 16.02.20 в 15:52

Бургас извън топ 10 по заплата за 2018-та, изпреварен от Камено и Средец

Община Бургас е извън топ 10 на средната работна заплата за 2018 г. Това сочи изследване на Института за пазарна икономика . Водач в него е община Челопеч с 2 178 лв., а топ 10 се затваря от Панагюрище (1 445 лв.). Средното месечно възнаграждение за Бургас е 1017 лв. В областта, по-високо е било в Средец и в Камено. Ето и данните на ИПИ:..

публикувано на 15.02.20 в 10:36

Бегликташ – акцент в рекламната кампания на Министерството на туризма

Министерство на туризма избра Бегликташ за основен акцент на изложението „Ваканция и СПА Експо“. Впечатляващото пано представя тракийското светилище по атрактивен начин и предизвиква интерес сред посетителите на изложението от цял свят. Уникалната структура и мистерията, която витае около светилището, наричано „Българският Стоунхендж”,..

публикувано на 15.02.20 в 08:22

Крепостта Туида с награда от "Ваканция и СПА Експо"

Късноантичната и средновековната крепост Туида спечели безапелационно в Годишните награди на „Ваканция и СПА Експо-2020”. Сливенският обект бе отличен след оценка на експертно   жури в категория "Извън стандарта". Призът е връчен за Програмата „Един ден в Средновековния град”, която се предлага в Крепост Туида от 2019 г. Наградата..

публикувано на 15.02.20 в 08:14