Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Търговците в Созопол очакват повече туристи

Созопол
След търговците на север от Бургас в най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг  и тези в Созопол по традиция се оплакват от слабия туристически сезон . Според повечето от тях, макар вече да има туристи, те не са толкова платежоспособни както преди. Други не откриват съществена разлика:

"Чакаме Созопол да се насити и една тогава нещата ще тръгнат. Тепърва ги чакаме туристите."
"В сравнение с минали години през тази има по-малко туристи. Трябва в нашите хотели да има по-добро обслужване за да се върнат обичайните туристи"
"От 1 август очакваме туристите да дойдат при нас и да можем да изкараме някой и друг лев"
"Много слабо платежоспособни са туристите, които са в момента при нас"
"90% от хората имам чувството, че заминаха, не останахме много от търговците тук, хората предпочитат да отидат на друго място, където да печелят, а не в Созопол..."


Чуйте повече от звуковия файл:
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вицепремиерът Марияна Николова: “Аполония” ще допринесе за удължаване на сезона

Фестивалът на изкуствата “Аполония” през септември ще допринесe за удължаване на сезона. Исках лично да се уверя как протича летният сезон и наблюдавам положителна тенденция в броя на посетителите в района. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с кмета на община Созопол Тихомир Янакиев. В..

публикувано на 14.08.20 в 18:36

70% спад на чуждестранните туристи, 30 на сто - за българите

Със 70 на сто по-малко чуждестранни туристи и с 30 на 100 по-малко българи е очакваният спад за туристическия сезон. Това каза, на среща с бранша в курортното селище Лозенец, министърът на туризма Марияна Николова. На 20-и август се очаква първият чартърен полет с израелски туристи по Северното Черноморие. Мярката 80 на 20 за туристическия..

публикувано на 14.08.20 в 17:23

Първите организирани израелски туристи се очакват на летище Варна на 20-ти август

Първите  организирани израелски туристи се очакват да пристигнат на летище Варна на 20- ти август.Те ще влязат в страната след задължително направен пи си ар тест 72 часа преди пътуването си, обясни Орлин Мандов, почетен консул на Израел у нас.  На 16 –ти август  отпада задължителната  14-дневна карантина за пристигащите от България граждани в..

публикувано на 14.08.20 в 14:19

20% ръст на туристите в Община Царево

Община Царево бележи ръст от 20% на туристите през този летeн сезон до момента, това съобщават от Министерството на туризма след работна среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представителите на местната власт и бизнеса в Царево. В дискусията участваха кметът на общината инж. Георги Лапчев и областният управител на..

публикувано на 14.08.20 в 13:50

Силен туристически сезон на Острова през това лято

Над 20 хиляди туристи са посетили през това лято остров света Анастасия. Тези дни туристическия обект отбелязва своя празник за седма поредна година. Кулминацията ще е на 15 август – Успение Богородично, когато е храмовия празник. Островът ще посрещне през деня над 400 посетители. Силен туристически сезон отчитат до момента на Острова ,..

обновено на 14.08.20 в 12:14

Детелина Иванова е новият директор на екоинспекцията в Бургас

Новият директор на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас е Детелина Иванова. Досега тя бе началник на отдел „Биологично разнообразие и защитени територии“ в инспекцията. Иванова ще оглави временно ведомството, до провеждане на конкурс. Тя заема мястото на инж. Тонка Атанасова, която пък застана начело на РИОСВ в Хасково...

публикувано на 14.08.20 в 11:46

Европейският потребителски център ще има приемна до Пантеона днес

Днес Европейският потребителски център, който функционира към Комисията за защита на потребителите, ще отвори открита приемна в Морската градина в Бургас, до Пантеона от 16.30. Инициативата е част от лятната информационна кампания, която се провежда в  различни точки по  Черноморието, както и на автогарите във Варна и Бургас. Целта е гражданите да бъдат..

публикувано на 14.08.20 в 08:40