Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ОЧАКВАЙТЕ В "АКЦЕНТИ" НА 18 ЮЛИ:

Всеки ден е ново начало - поемете си дълбоко дъх и започнете отново. Добро утро с БНР – Бургас, ние знаем тайната рецепта за успешен ден – трябва ви чаша с любимото ви кафе, лъжичка романтика, малко оптимизъм и очакване за хубав четвъртък!

Ето и акцентите в сутрешната ни програма от 7 до 10 ч.

-  В рубриката ни „Глас народен“ след новините в 8 ч. ще ви разкажем за проблемите на жителите на Община Сунгурларе. Липса на канализация, повече сигурност,поддържането на зелените площи, това са част от темите, които вълнуват местните хора. Ние поставяме техните въпроси и очакваме отговор от кмета Васил Панделиев, който ще гостува в следобедното ни предаване „Булевард Демокрация“

-  В рубриката ни „Лято по джапанки“ писателят, сценарист и автор на текстове за песни, Йоана Мирчева ще ни разкаже за летните си емоции на млада майка. Тя участва в два от екипите на песни финалисти на „Бургас и морето“.

-  „Древните технологии и Познание на предците в Тракийските Хроники“ е тема на срещата с академик Цветан Гайд, директор на Института по Т-наука, която ще се проведе днес в Бургас. Посетителите ще могат да задават въпроси и да изразят своето мнение по трудовете на Института по Т-наука от поредицата „Тракийското Писмо Декодирано”, подробностите очаквайте след 9 ч.

-  Ще ви разкажем и за изложбата ва русенската художничка Савина Николова, нейните 29 живописни платна, които може да видите в Галерията на бургаските художници, са повлияни от българските народни приказки.

-  Ще добавим и информация за времето, хороскоп, преглед на печата и новини!


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Физик и криминален психолог пътешестват във времето

Умен сериал за миналото ни неизживяно, неосмислено и непростено. Това е „ Порталът“ по БНТ, който в шест серии ни представя една история за пътешествие във времето, между социализъм и демокрация с криминален сюжет и музикална линия. И с участието на над 30 популярни актьори. Физик преподавател в Софийския университет доц. Димо..

обновено на 16.05.21 в 15:58

Марина Рашкова прави прекрасни сувенири и подаръци

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който желае може да си закупи от творенията им. В тяхна подкрепа създадохме рубриката ни..

публикувано на 16.05.21 в 16:00

Над 30 момичета на кастинга за "Кралица на Бургас 2021"

14 момичета предстои да бъдат избрани за участие в предстоящото издание на конкурс за красота „Кралица на Бургас“. Събитието ще е на 6 юни. Това ще е десетото му издание. „Кастингът за предстоящата надпревара се проведе този петък. Явиха се над 30 момичета и изборът ни все още продължава. Много съм доволна, че имаме много..

публикувано на 16.05.21 в 15:36

Светла Чиракова изработва картини от жива вълна

Светла Чиракова е вдъхновител и творец, рисува с фини влакънца от вълна с техника без аналог. Тя използва живата вълна в направата на картини. Така запазва традициите и духа на отминалото време, като вкарва в творбите си и свой съвременен прочит. Те са сътворени от фини влакънца от вълна, обагрени в най-различни цветове. Светла..

обновено на 16.05.21 в 14:43

Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас изпрати випуск 2021

С емоционална церемония Националното  училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас изпрати випуск 2021. Последен звънец би за 51 зрелостници, които през годините изучаваха специалностите Музикант-инструменталист, Поп и джаз пеене, Класическо пеене, Актьорско майсторство, Класически балет, Сценичен костюм и..

публикувано на 15.05.21 в 10:26

Регионалната Библиотека в Бургас ще се включи в „БулевАрт на дигиталните изкуства – селфи уикенд“

Регионалната Библиотека в Бургас ще се включи в  „БулевАрт на дигиталните изкуства – селфи уикенд“, като покаже част от електронните си архиви, които са непознати за широката публика. Сред тях са архиви на известни бургазлии, които са дигитализирани, пощенски картички, грамофонни плочи класическа и народна музика, документални филми с местно и..

публикувано на 14.05.21 в 11:56

Международният филмов фестивал Бургас търси своето младежко жури

Шестото издание на Международен филмов фестивал Бургас ще зарадва почитателите на киноизкуството от 16 до 23 юли. За първа година в рамките на събитието ще бъдат селектирани пълнометражни филми, които ще бъдат оценявани от петчленно младежко жури. Организаторите вече търсят младежи с вкус към седмото изкуство, които с интерес и отговорност да подходят..

публикувано на 13.05.21 в 12:14