Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Специализирана клиника по хемодиализа ще бъде открита днес в Бургас

Снимка: Община Бургас

Специализиран медицински център по хемодиализа ще бъде открит в Бургас днес от 12.00 ч. Той ще се намира в к-с "Изгрев" и ще е оборудван с модерна техника, съобщиха от Община Бургас. Това е първият диализен център в България, който въвежда високотехнологични практики, прилагани в Израел. Пациентите ще могат да се възползват и от безплатен транспорт от и до здравното заведение в диализните дни.

Консултант на центъра е проф. Дорон Шварц. Той е ръководител на отделението по нефрология и диализа в Ихилов Сурас. Проф. Шварц е преподавател в университета в Тел Авив и е включен в списъка на "Най-добрите израелски лекари" на списание "Форбс". На чело на клиниката в Бургас, като медицински директор, застава д-р Николай Тодоров. Той има над 40 години опит. 

Екипът на клиниката ще осигурява на пациентите цялостен скрининг, включително периодични кръвни, биохимични и хормонални изследвания за проследяване на ефективността на лечението. Ако е необходима корекция на терапията, специалистите в диализния център ще назначават такава. На място ще се осъществяват и консултации с диетолог, както и с квалифициран психолог. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отрицателен е тестът за коронавирус на мъжа, хоситализиран в УМБАЛ Бургас

Отрицателен е тестът за коронавирус на мъжа, който бе настанен в УМБАЛ Бургас,научи БНР Бургас. Той е от Несебър и се е завърнал от Северна Италия. Мъжът е хоспитализиран след като е имал грипоподобни симптоми.  В инфекциозното отделение е настанена и студентка от Бургас, която е пристигнала  в града преди дни от същия регион. Тя е  потърсила помощ след..

публикувано на 26.02.20 в 18:25
Елена Кортезова

Безплатни прегледи от логопеди от следващата седмица в Бургас

Логопеди ще предлагат безплатни консултации и прегледи в рамките на традиционна инициатива през следващата седмица. Кампанията „Логопеди с добро сърце“ се организира за трета поредна година от специализирания за това сайт и ще се проведе през следващата седмица. Фокусът, през тази година, е насочен към ранното диагностициране, поясни пред..

публикувано на 26.02.20 в 16:52

Два дни грипна ваканция е обявена за две училища в областта

Два дни грипна ваканция е обявена за две училища в областта. Това са бургаското“Св. Климент Охридски“ и "Св. Св. Кирил и Методий"  в  Созопол,  каза началникът на регионалното управление на образованието Виолета Илиева: "В момента няма заявени данни от други училища да има висок процент на заболеваемост. Това, което наблюдаваме от понеделник е за..

публикувано на 26.02.20 в 16:46

Кораб с китайски моряци акостира в Бургас, взети са превантивни противоепидемични мерки

Кораб с 25 китайски моряци на борда акостира в бургаското пристанище. От Регионалната здравна инспекция са извършили проверка на екипажа и са взели всички предпазни мерки за безопасност. Корабът пристига от Южна Корея и ще остане до утре на бургаското пристанище. Всички моряци са здрави. 2 месеца е продължил преходът им на море. На..

публикувано на 26.02.20 в 16:39

Шестима души от Сливенска област са под наблюдение за признаци на коронавирус

Шестима души от Сливенска област са под наблюдение за признаци на коронавирус, но те не са приети инфекциозните отделения. Това обяви д-р Даниела Калева, директор на дирекция „Надзор на заразните заболявания“  към РЗИ Сливен, веднага след като бе ситуиран Областен медицински съвет. Те са пребивавали в Китай и Италия.  Тя уточни, че под домашна..

публикувано на 26.02.20 в 14:46

Училище "Кирил и Методий" в Созопол излиза в грипна ваканция за два дни

Със Заповед на Кмета на Община Созопол, в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Созопол дните 27 и 28 февруари са обявени за неучебни, съобщават на официалната си фейсбук страница. Днес заболеваемостта сред учениците достигна 36% информират от Общината.  Молбата към всички граждани е при неразположение, веднага да бъде посетен личния лекар.

публикувано на 26.02.20 в 14:25

Не са вземани проби за коронавирус от поставените под карантина в Сливенско

Не са вземани проби за коронавирус от поставените под карантина в Сливенско, защото хората не са посещавали заразени зони в континентален Китай и нямат симптоматиката на болестта,. Това коментира д-р Даниела Калева, директор на дирекция на „Надзор на заразните болести“ към РЗИ, визирайки разпоредбата  на Министерство на здравеопазването за..

публикувано на 25.02.20 в 17:34