Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Специализирана клиника по хемодиализа ще бъде открита днес в Бургас

Снимка: Община Бургас

Специализиран медицински център по хемодиализа ще бъде открит в Бургас днес от 12.00 ч. Той ще се намира в к-с "Изгрев" и ще е оборудван с модерна техника, съобщиха от Община Бургас. Това е първият диализен център в България, който въвежда високотехнологични практики, прилагани в Израел. Пациентите ще могат да се възползват и от безплатен транспорт от и до здравното заведение в диализните дни.

Консултант на центъра е проф. Дорон Шварц. Той е ръководител на отделението по нефрология и диализа в Ихилов Сурас. Проф. Шварц е преподавател в университета в Тел Авив и е включен в списъка на "Най-добрите израелски лекари" на списание "Форбс". На чело на клиниката в Бургас, като медицински директор, застава д-р Николай Тодоров. Той има над 40 години опит. 

Екипът на клиниката ще осигурява на пациентите цялостен скрининг, включително периодични кръвни, биохимични и хормонални изследвания за проследяване на ефективността на лечението. Ако е необходима корекция на терапията, специалистите в диализния център ще назначават такава. На място ще се осъществяват и консултации с диетолог, както и с квалифициран психолог. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От НФСБ дариха на УМБАЛ-Бургас предпазни шлемове и маски

НФСБ дари на УМБАЛ – Бургас предпазни шлемове и маски за многократна употреба в полза на медиците на първа линия. Общинските съветници от НФСБ в Бургас Милен Ненчев и Боян Дяков, заедно с народния представител Христиан Митев, дариха 300 броя предпазни шлемове и 300 броя маски за многократна употреба в полза на най-голямото лечебно..

публикувано на 09.04.20 в 16:35

Настояват медиците в Сливен да бъдат изследвани за Covid-19

Да бъдат изследвани за Covid-19 всички медици от Сливен, които са ангажирани с диагностиката и лечението на коронавирусни болни. Това предложение се очаква да направи Областният кризисен щаб до Националния оперативен щаб. Информацията бе разпространена след работна среща на щаба за набелязване на мерки за ограничаване на коронавирусната зараза...

публикувано на 09.04.20 в 15:18

В Несебър продължава дезинфекцията в институциите

Общинският щаб за борба срещу разпространението на COVID-19 в Несебър извършва редовни проверки за спазване на дезинфекционния режим в институциите в общината. Регулярна инспекция се прави в Здравната къща в Несебър, Здравната къща в Св. Влас, Медицински център „Д-р Димитър Пеев“/ поликлиниката в Сл. бряг/ и в другите общински..

публикувано на 09.04.20 в 15:01

Общинският съвет на Бургас организира кръводарителска акция

Общински съвет - Бургас организира кръводарителска акция, във връзка със Световния ден на здравето 7 април, която има за цел да подпомогне медиците и лечебните заведения с така нужната кръв, включително и за нуждите на пострадалите от COVID - 19, съобщи председателят проф. Севдалина Турманова. "Даряването на кръв  винаги е било доброволен  израз на..

публикувано на 08.04.20 в 10:36

"Добрият лекар" - историята на Станимир Карагьозов

БНР Бургас започна кампания под мотото "Добрият лекар - да благодарим заедно за спасения живот".   В нея ви представяме лекарите, които ежедневно се грижат за нешето здраве. Очакваме от вас да ни разкажете за тях на нашата фейсбук страница или да ни се обадите на редакционния телефон.  Днес своето "благодаря" казва Станимир Карагьозов, който..

публикувано на 08.04.20 в 09:50

МЦ „Св. Николай Чудотворец“ осигури специалисти за оплаквания извън коронавируса

Медицинският център на УМБАЛ Бургас – „Св. Николай Чудотворец“ осигури специалисти, които да помагат на жителите на Бургас и областта при други заболявания, извън коронавируса. Те приемат пациенти при нужда от неотложна консултация и оплаквания, не търпящи отлагане. „Получихме много сигнали от хора, които обикалят града и не могат да намерят..

публикувано на 07.04.20 в 16:18

В ДКЦ I и в частна лаборатория в Бургас могат да бъдат направени тестове за коронавирус

Лабораторията на ДКЦ - 1 в Бургас вече извършва тестове за коронавирус. Те са доброволни и срещу заплащане, но могат да са полезни, особено за фирми, за да не спират дейността си. Кръвните изследвания са за наличие на два класа антите, лауточни за БНР-Бургас завеждащият лабораторията д-р Петранка Стаматова.  Единият клас показва дали се касае за остра..

публикувано на 07.04.20 в 12:01