Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Одобриха предложението за разширяване на пристанището на остров Света Анастасия

Остров Света Анастасия
Снимка: БГНЕС

Предложение за учредяване на право на строеж върху морското дъно в акваторията на Остров Света Анастасия ще отправи Община Бургас към държавата. То беше гласувано днес по време на извънредното заседание на Общинския съвет. Целта е по този начин да осигурим възможност пристанът да работи по-дълго време, обясни главният архитект на Община Бургас Веселина Илиева:

„Общинският съвет включи този обект в първостепенните обекти за Общината, тъй като това е една забележителна туристическа дестинация и атракция. Посещава се от много граждани и гости на града. Ние трябва д аим осигурим благоприятни и безопасни условия за достъп. С изграждането на защитното съоръжение първо ще увеличим местата за приставане, второ ще осигурим безопасност на пристана при вълнение, вятър, така че да бъдат спокойни пътниците.“

Изготвянето на инвестиционния проект за разширяването на пристанището ще започне ако предложението бъде одобрено от Министерския съвет.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Улица „Крайбрежна“ в Поморие скара кмет и министър

В спор за улица „Крайбрежна“ в Поморие влязоха министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на морската община Иван Алексиев. По време на среща с туристическия бранш, хората повдигнаха въпроса и си поискаха половината от улицата, която попада в концесията на източния плаж. Кметът на Поморие Иван Алексиев попита кога ул. „Крайбрежна“..

публикувано на 10.07.20 в 19:50

Ангелкова: В по-малките черноморски курорти сезонът тръгна добре на фона на кризисната година

Бизнесът е притеснен заради неяснотата около избора на България като дестинация, което е много важно за Слънчев бряг и Златни пясъци. Като национални курорти те разчитат основно на чуждестранния туристопоток, който бе блокиран заради пандемията в световен мащаб. Това коментира  министърът на туризма Николина Ангелкова след среща със Съюза на..

публикувано на 10.07.20 в 18:41

Туризмът в Поморие притеснен заради честите промени в мерките срещу Covid -19

Туристическият бранш в Поморие е притеснен заради непрекъсната промяна на мерките срещу коронавируса. Темата беше обсъдена на среща между представители на бранша в Поморие с министъра на туризма Николина Ангелкова. Данните от 1 юни до 6 юли показват, че българското Черноморие е посетено от над 249 000 български туристи и 51 000 чуждестранни...

публикувано на 10.07.20 в 16:51
Николина Ангелкова

Ангелкова се среща с туристическия бранш в Поморие

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще проведе работна среща с кмета Иван Алексиев и представители на туристическия бранш в Поморие. Темата на срещата е протичането на сезон Лято 2020 в условията на COVID-19 и на нея ще присъстват представители на Регионалната здравна инспекция, Агенцията по безопасност на храните и Комисията за защита на..

публикувано на 09.07.20 в 13:34
Снимка: Архив

Приморско залага на сигурност за туристите

По-голямата част от хотелите в Приморско  работят като разчитат на български туристи. Сигурността и здравето са преди всичко и за разлика от минали години, през тази концерти и фестивали не са заложени. Тази година концерти и фестивали в Приморско и Китен трудно ще чуем, тъй като струпването на хора е предпоставка за зараза с Covid – 19, а..

публикувано на 09.07.20 в 09:50
Снимката е илюстративна

Нови концесионери на плажовете Лозенец, Делфин и Обзор

Определени са концесионери  на три морски плажа. „Ендевър Лозенец Фест “ ДЗЗД е определен за концесионер на морски плаж „ Малък плаж - Лозенец “  в община Царево, „Валто-Трейд“ ЕООД – за концесионер на морски плаж „ Делфин “ в община Несебър и „САМЪР М“ ООД – за концесионер на морски плаж „ Обзор - централен “ в община Несебър.  „Ендевър..

публикувано на 08.07.20 в 12:47

Природен парк „Странджа“ с презентация и екоигри в тематичен уикенд за планината

Дни на Странджа са акцент в тематичния уикенд, организиран от община Бургас на 10, 11 и 12 юли. Природният парк ще участва с презентации и екологични игри на щанд пред Казиното в Морската градина, каза за БНР Бургас директорът на Природен парк „Странджа“ инж. Румяна Цвяткова. „Ще направим цялостна презентация на Природния парк, ще има..

публикувано на 07.07.20 в 18:39