Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Йоана Буковска - Давидова отново е лице на благотворителния плувен маратон на "Онкоболни и приятели"

архив плувен маратон 2018
Снимка: Сдружение "Онкоболни и приятели"

За четвърта поредна година, сдружение „Онкоболни и приятели“ организира благотворителен плувен маратон, базар и концерт. Проявите предстоят днес , като плуването ще е 1800 м от о-в "Света Анастасия" до парк Росенец.

Патрон на маратона отново ще бъде актрисата Йоана Буковска- Давидова, която ще даде старт на проявата в 8ч. от „Морска гара“ и ще награди финалистите. Самите награди се изработват от членовете на сдружението в провеждащите се арт – ателиета“, съобщи председателят на организацията Цонка Тодорова:

"Има хора, които се записват от Варна, Димитровград, от други градове. Това, че толкова много хора се отзовават, за да подкрепят една кауза, ни зарежда страшно емоционално."

Целта на маратона е и благотворителна. Събраните средства ще се изразходят за социалната рехабилитация на хора с онкологични заболявания.

Благотворителният концерт ще се проведе вечерта до Моста. Участие в него ще вземат много бургаски групи и изпълнители, сред които Георги Дюлгеров и Преслава Минасян. 

Миналата година събраната сума от маратона, благотворителния базар и по време на концерта е била 4 500 лв. и тя е използвана за покриване на разходи свързани с дейностите на сдружението, в което членуват над 400 души. Средствата се изразходват за материали, за рехабилитация, за арт терапия, танцова терапия и др.


Повече може да чуете в звуковия файл:


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Граждани внесоха подписка в Общинския съвет срещу строителство във „Възраждане“

Подписка срещу продажбата и евентуалното з астрояване на парцел в бургаския комплекс "Възраждане" получиха общинските съветници преди началото на сесията на местния парламент днес. В нея са се подписали 90 души, всичките живущи в засегнатите два съседни блока. Кристина Костова обясни, че тя и съседите й не са съгласни с внесената докладна..

публикувано на 27.05.20 в 11:19

Продължават с пасарелка велоалеята за кв. "Крайморие"

Кметът на Бургас Димитър Николов поиска от Общинския съвет разрешение за изработване на подробен устройствен план - парцеларен план /ПУП - ПП/ за осигуряване на трасе на велосипедна алея от местност "Пода", преминаващо през различни имоти, за да стигне до "Крайморие". От местната администрация информират, че изграждането на пасарелка над хълмист участък..

публикувано на 27.05.20 в 11:08
Снимката е илюстративна.

Приеха нов правилник за финансово подпомагане на приемните семейства в Бургас

Нов правилник за финансово подпомагане на приемните семейства в Бургас гласуваха общинските съветници. Общо 54 са професионалните и доброволни приемни семейства. 14 от тях са в община Бургас, а 48 в областта. 50 деца са настанени към момента, уточни Мая Казанджиева от Община Бургас. Предвижда се да бъдат отпуснати за семействата 20 000 лв., които са..

публикувано на 27.05.20 в 09:40

Спират водата днес в част от „Меден рудник“ и центъра на Бургас

Водата ще бъде спряна днес от 09:00 ч. до 13:00 ч. в района на ул."Цариградска" (в участъка от ул."Дебелт" до бул."Мария Луиза"); ул."Дебелт" (в участъка между ул."Цариградска" и ул."Фердинандова"); бул."Мария Луиза", блокове с номера 5,7,9,13,15,17,19,21,23,25,27. Това съобщават от ВиК – Бургас. Вода няма да има от 09:00 ч. до 13:00 ч. и в..

публикувано на 27.05.20 в 08:28
Снимката е илюстративна.

Икономически и социални мерки обсъждат на сесията в Бургас днес

Различни икономически и социални мерки ще бъдат обсъждани на днешната сесия на общинския съвет в Бургас. Заседанието започва в 9 ч., в спортната зала „Бойчо Брънзов“. Предложението на БСП за намаляване цената на билета за градския транспорт е една от точките, които се очаква да предизвикат дебати. Идеята на социалистите е това да е на 1.2..

публикувано на 27.05.20 в 08:24

40% спад на собствените приходи в Поморие

Близо 40% спад на собствените приходи отбелязва община Поморие. Заради двата месеца извънредна ситуация рязко се е влошила събираемостта. Близо 2 млн. лева по-малко са влязли в общинската хазна към 30 април спрямо същия период на миналата година. Обичайните разходи в общината по осигуряването на базови услуги на населението като сметопочистване и..

обновено на 27.05.20 в 07:29

В Бургас гласуват допълнително до 1000 лв на дете в приемно семейство

Кметът Димитър Николов ще предложи на общинските съветници на заседанието утре да гласуват нов правилник за финансово подпомагане на приемните семейства в Бургас. Целта е актуализиране и подобряване на процедурите, свързани с отпускане на средствата. Те са отделно от финансирането на националната програма и се отпускат от общинския бюджет...

публикувано на 26.05.20 в 17:57