Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Николай Тишев е кандидатът на БСП за кмет на Бургас

Николай Тишев е кандидатът на БСП в надпреварата за кмет на Бургас. Това обявиха преди минути на Общинската конференция на Столетницата.

"Първо искам да благодаря на тези, които участваха в избора. Вярвам, че няма да ги разочаровам. Тръгваме за успех. От тук нататък по-малко приказки, повече дела. Нашите приоритети са да има повече работни места в Бургас, по-високи заплати, сигурност за хората, привличане на инвеститори, по-достъпно и качествено образование, промяна на транспортната схема в града. 

Тази конференция беше изключително ползотворна и положителна. Излизаме с много добър заряд и знам, че ще има резултат на 27 октомври."

Тишев прогнозира, че 9 или 10 от бъдещите общински съветници ще бъдат от листата на БСП.

Първите дванадесет места в листата за общински съветници се заемат от:

1.  Николай Тишев – водач

2.  Живко Господинов

3.  Чанко Мирчев

4.  Павел Маринов

5.  Христо Панайотов

6.  Йордан Георгиев

7.  Георги Спасов

8.  Стоян Коларов

9.  Васил Иванов

10.  Гражданска квота или коалиционен партньор

11.  Гражданска квота или коалиционен партньор

12.  Гражданска квота или коалиционен партньор


Николай Тишев информира, че  гражданската квоти са за 10, 11, 12, 15 и 20-то място. 

"Ще се търсим кандидати, които са добре разпознаваеми в Бургас. Които могат да привличат гласове както за себе си, така и за листата, за да помогнат на БСП да имаме повече общински съветници. Ако минат квотата с преференции, са добре дошли и ще работим с тях в Общинския съвет."


52 –ма кандидати спориха за 35 места в листата за общински съветници за местния вот. 


Снимка

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Николай Тишев и Димитър Стоянов са номинациите на БСП за кандидат – кмет на Бургас

Двама народни представители са номинациите на БСП за кандидат – кмет на Бургас. Социалистите ще трябва да избират между кандидатурите на Николай Тишев и Димитър Стоянов утре по време на общинската конференция на партията. 52 –ма кандидати ще..

публикувано на 19.07.19 в 15:32
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слагат таван на субсидиите в земеделието и животновъдството

Намаление на директните плащания и таван на субсидиите се планират за следващия програмен период за земеделието и животновъдството. 900 милиона лева са налети в Бургаска област за изминалите седем години в двата сектора. 460 договора са..

публикувано на 17.02.20 в 08:54

След три часа дебати – приеха бюджет от 18.5 милиона за Средец

След тричасови дебати, общинския съвет в Средец прие бюджет от близо 18.5 милиона лева за 2020 г. Пари за закупуване на ехограф и линейка бяха заложени в него, след дискусия по темата. От опозицията атакуваха кмета, че не са имали време да..

публикувано на 14.02.20 в 15:24

НФСБ иска термокамери на границите с Турция заради коронавируса

Според НФСБ е изключително опасно констатирането на 12 случая на заразени от коронавирус в съседната на България Република Турция, като тази информация е преди повече от седмица и не е актуализирана, т.е броят на поразените вероятно е по-висок. В..

публикувано на 14.02.20 в 13:49

Приеха бюджет от 19 млн лева в Община Приморско

Общинският съвет на Приморско прие декларация срещу издаването на разрешително за култивиране на бяла мида около нос Свети Тома. Инвестиционното намерение е на бургаски клуб за спортен риболов. Без дебат бе приет бюджетът на морската община, така..

публикувано на 13.02.20 в 11:18

Гласуват днес бюджета за 2020 година на Община Приморско

С близо 19 милиона лева ще разполага Община Приморско според проектобюджета за тази година. За ремонти на пътната инфраструктура са предвидени над 1 316 000 лева.  Бюджетът гарантира развитието на Приморско, но той би се изпълнил ако има достатъчно..

публикувано на 13.02.20 в 09:30

Димитър Бойчев: Без съгласие от съседи за регистрация на апартаменти или стаи за гости

Няма да се иска съгласието на живущите в сградата за регистрация на апартаменти или стаи за гости, реши окончателно парламентът днес. Депутатите приеха на второ четене текстове от промените в Закона за туризма. Народният представител от ГЕРБ Димитър..

публикувано на 12.02.20 в 14:22

Общинските съветници в Созопол гласуват днес проектобюджета за 2020 година

Общинският съвет в Созопол трябва да гласува днес проектобюджетът за тази година, който е малко над 24 млн.лв. Той е напълно реалистичен, но и трябва да се редуцират разходите, е категоричен кметът Тихомир Янакиев.  Заседанието е насрочено за..

публикувано на 12.02.20 в 07:30