Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Замразяват дейността на ТЕЛК комисията към КОЦ – Бургас

Временно спират дейността на ТЕЛК  комисията, която беше създаден в началото на годината в Комплексния онкологичен център в Бургас. Причината е липса на финансиране, съобщи управителят на лечебното заведение  проф. д- р Христо Бозов.

„Беше много трудно да се създаде от гледна точка на това, че лекарите не искат да работят в ТЕЛК-а. Получихме разрешение от министерството. След това обаче дойде едно писмо от министъра, в което той ни отказва да го финансира. Събрахме се да го обсъдим, имаше медицински съвет преди две седмици. Решихме да го замразим докато се реши въпросът с финансирането. Няма да спираме дейността изцяло, но понеже то ни струва около 12 000 лв. на месец като издръжка, решихме да го замразим и да изчакаме.“

Изчакването ще е до намиране на финансиране, което освен от Здравна каса може да дойде и от Община Бургас. Идеята за създаването на ТЕЛК комисията беше да е в помощ на онкоболните, за да може те по - бързо да преминават през трудово - експертната комисия , което отнема месеци, уточни д-р Бозов.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деканът на Медицинския факултет влезе в борда на УМБАЛ – Бургас

Деканът на Факултета по медицина на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - доц. д-р Цветан Велинов, бе избран за член на Съвета на директорите на УМБАЛ - Бургас днес по време на общо събрание на акционерите. Кандидатурата на доц. Велинов бе издигната от кмета Димитър Николов. Целесъобразността на избора от една страна е високата квалификация, ерудиция..

публикувано на 27.02.20 в 14:32
Снимката е илюстративна.

Танкер с екипаж от филипинци е поставен под карантина край Бургас

Танкер с нефтопродукти пристигна от Венеция на нефтеното пристанище край Бургас. Екипажът на кораба от 23-ма филипинци, въпреки че няма моряци със симптоми на грип, е поставен под карантина. Танкерът ще остане на пристанището 2 дни. Лекар и двама инспектори от Регионалната здравна инспекция в Бургас са извършили проверка на състоянието на моряците...

публикувано на 27.02.20 в 13:52

Германка избра УМБАЛ Бургас за най-сложната операция в съдовата хирургия

Германка избра специалистите от Клиниката по съдова хирургия на УМБАЛ Бургас за една от най-сложните операции, извършвани в съдовата хирургия, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение. Интервенцията е планова, в този случай водещ е изборът на пациента и решението му коя от многото болници в страната и чужбина да предпочете, коментира доц...

публикувано на 27.02.20 в 12:15

Отрицателни са пробите за коронавирус на двамата пациенти в бургаската болница

Взетите проби от приетите пациенти в инфекциозното отделение на бургаската болница са отрицателни за новия коронавирус COVID-19. Това информират от здравното министерство, след потвърждаване на резултатите от Националната референтна лаборатория. Последните резултати, които се очакваха бяха общо на 9 пациенти, настанени в лечебни заведения в..

публикувано на 27.02.20 в 08:24

Отрицателен е тестът за коронавирус на мъжа, хоситализиран в УМБАЛ Бургас

Отрицателен е тестът за коронавирус на мъжа, който бе настанен в УМБАЛ Бургас,научи БНР Бургас. Той е от Несебър и се е завърнал от Северна Италия. Мъжът е хоспитализиран след като е имал грипоподобни симптоми.  В инфекциозното отделение е настанена и студентка от Бургас, която е пристигнала  в града преди дни от същия регион. Тя е  потърсила помощ след..

публикувано на 26.02.20 в 18:25
Елена Кортезова

Безплатни прегледи от логопеди от следващата седмица в Бургас

Логопеди ще предлагат безплатни консултации и прегледи в рамките на традиционна инициатива през следващата седмица. Кампанията „Логопеди с добро сърце“ се организира за трета поредна година от специализирания за това сайт и ще се проведе през следващата седмица. Фокусът, през тази година, е насочен към ранното диагностициране, поясни пред..

публикувано на 26.02.20 в 16:52

Два дни грипна ваканция е обявена за две училища в областта

Два дни грипна ваканция е обявена за две училища в областта. Това са бургаското“Св. Климент Охридски“ и "Св. Св. Кирил и Методий"  в  Созопол,  каза началникът на регионалното управление на образованието Виолета Илиева: "В момента няма заявени данни от други училища да има висок процент на заболеваемост. Това, което наблюдаваме от понеделник е за..

публикувано на 26.02.20 в 16:46