Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Жители на община Тунджа предадоха за рециклиране над 3,5 тона пластмасови капачки

Снимката е илюстративна.
Снимка: БТА

Над 3,5 тона пластмасови капачки предадоха за рециклиране жителите на община Тунджа. Целта е със събраните средства да бъдат закупени мобилни ЕКГ апарати. 

Кампанията, организирана от служители на общинската администрация, стартира преди година, а за да се събере необходимата сума трябва да бъдат предадени 16 тона пластмасови. Двете мобилни ЕКГ устройства, които ще бъдат поставени в линейките на спешните центрове в селата Тенево и Скалица струват 4000 лева. В кампанията се включват стотици жители, както на общините Ямбол и Тунджа, така и от съседни области. Събраните пластмасови капачки могат да бъдат предавани в сградата на Община Тунджа във всеки делничен ден, както и в кметствата на 44-те села на общината. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Архив

БЧК – Бургас с призив за дарение на храни за най-нуждаещите се

Заради извънредното положение са се увеличили хората, нуждаещи се от доставка на храни. Това посочват от Българския червен кръст в Бургас. От там се обръщат с призив за дарение на продукти към големите магазини и производители. Причината е, че пакетите, с които разполага организацията в момента, са недостатъчни, обясни директорът на БЧК -..

публикувано на 06.04.20 в 12:54
Снимката е илюстративна

Храни за между 60 и 130 лв. ще получат нуждаещи се бургазлии

Хранителни продукти за между 60 и 130 лв. ще бъдат раздавани в Бургас. Те ще бъдат закупени със средства от създадения Общински социален фонд. Комисията по социални въпроси към общинския съвет днес представи критериите, по които ще бъдат разпределени гласуваните 300 000 лв. за бургазлии, които са пострадали от кризата. Парите, под..

публикувано на 06.04.20 в 11:37

12 доброволци ще помагат за спазването на мерките в Болярово

12 доброволци в община Болярово се включват към екипите, които ще следят за спазването на мерките срещу разпространението на коронавируса, съобщи заместник-кметът Нина Терзиева. Това са хората, включени в доброволческия отряд към „Гражданска защита“.  Болярово засега е единствената община в област Ямбол, в която няма установени сигнали за нарушаване на..

публикувано на 06.04.20 в 10:50

Жители на Приморско помагат на пострадало семейство от Ясна Поляна

Хората в Приморско се обединяват в помощ на семейство, чиято къща изгоря в село Ясна Поляна. Въпреки навременната намеса на пожарната, кмета на селото и местните жители, пожарът е изпепелил  две от стаите, както и покрива с обща площ около 45 кв.м. Огънят е възникнал заради късо съединение от зарядно устройство, в което е била включена за зареждане..

публикувано на 06.04.20 в 08:57

Община Ямбол ще подпомогне жители, които са финансово затруднени

От общината в Ямбол ще подпомагат жители на града, изпаднали в затруднено финансово положение, заради наложените ограничителни мерки срещу разпространението на коронавирус. В кметството вече набират доброволци,  които да купуват хранителни продукти и медикаменти на възрастни, самотни и трудноподвижни граждани. Записалите се трябва изрично да посочат..

публикувано на 06.04.20 в 08:46

Част от „Транспортна“ е готова, ремонтите продължават и по „Булаир“, „Цариградска“

Преасфалтиран и с обновени тротоари е участъкът от "Транспортна", разположен от кръговото кръстовище при общежитията на държавния университет "Проф. д-р Асен Златаров" до кръстовището. Строителните дейности продължават по останалата дължина на улицата, като под земята има още стари тръби за подмяна от ВиК. От утре, 6 април, понеделник, ще бъде..

публикувано на 05.04.20 в 11:56

В Болярово създадоха необходимата организация за изплащане на пенсиите

В крайграничната община Болярово е създадена организация за изплащането на пенсиите в 20-те населени места. Взети са всички предпазни мерки срещу разпространение на коронавирус, уверяват от администрацията. На територията на общината има пощенски клонове само в град Болярово  и 6 села. В останалите кметските наместници са създали..

публикувано на 05.04.20 в 10:11