Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дисциплинарно наказание ще бъде наложено на директора на Детска градина „Мак“ в Сливен

Дисциплинарно наказание ще бъде наложено на директора на Детска градина „Мак“ Сливен Йордан Иванов, след като Районния съд  му наложи „глоба“ от 1000 лева за склоняване на две служителки да подпишат прекратяване на трудов договор, чрез измама. Това съобщи кметът Стефан Радев по време на инспекцията на ремонта на детската градина. В началото на 2018 година Иванов се опитал да уволни две служителки на детската градина, уверявайки ги, че подписват споразумения към трудовите си договори. 

На неправомерно уволнените учителки ще им бъде предложено отново да се върнат на работа, заяви кметът Стефан Радев.  Под въпрос остава дали те ще се върнат в същата детска градина или друго детско заведение.

"Обмисляме малко ситуацията как ще бъде по-добре, но така или иначе да има някаква перспектива за тях да работят отново в системата на образованието"

Кметът Радев не пожела да коментира, дали Иванов ще продължи да бъде директор на детска градина „Мак“.

"Ще решим. Предстои дисциплинарно производство, както ви казах, обяснения от негова страна и ще преценим. Със сигурност ще има наказание. Все още не искам да се произнасям предварително преди да приключи производството."

За случая е уведомено и Регионалното управление на образованието.


По-рано днес кметът Стефан Радев  посети строителната площадка за обновяване и модернизиране на детска градина „Мак“.


Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Ремонтът на детска градина „Мак“ в Сливен трябва да приключи през септември

Кметът на Сливен  Стефан Радев посети строителната площадка за обновяване и модернизиране на детска градина „Мак“.По време на срещата с фирмата-изпълнител на ремонта бяха обсъдени извършените до момента дейности по обекта. Според управителя й..

публикувано на 26.07.19 в 13:26
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар на дюните край Несебър

В 11.50 часа е поучен сигнал за пожар на дюните край Несебър. Два екипа на пожарната са там посочи, началникът на областната служба - старши комисар Николай Николаев.  Горят сухи треви и храсти. На този етап няма опасност огънят да се разпространи. 

публикувано на 19.07.24 в 14:05

Откриха ново затворническо общежитие в Бургас за 1,3 млн. лева

1,3 млн. лева са инвестирани в подобряването на условията за лишените от свобода, които изтърпяват наказанията си в общежитие от открит тип към бургаския затвор. Служебният министър на правосъдието Мария Павлова и директорът на Главна дирекция..

публикувано на 19.07.24 в 13:44

Петко Бачийски: Не мога да нося отговорност какво правят с яхтите, които съм продал

В отворено писмо до БНР Бургас Петко Бачийски се разграничи днес от информацията, посочена вчера от адвокат Димитринка Радева, в Окръжния съд в Бургас. По думите ѝ, едно от лицата, които са вербували нейния подзащитен да пренесе с яхта от Поморие към..

публикувано на 19.07.24 в 13:38
Снимката е илюстративна.

Тежка катастрофа с шестима пострадали на пътя между Ябълчево и Вресово

Тежка катастрофа с шестима пострадали стана на пътя между руенските села Ябълчево и Вресово около 11 часа днес, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева пред БНР Бургас.  Челно са се сблъскали два леки автомобила –..

публикувано на 19.07.24 в 13:09

ГДБОП разби наркооранжерия в Нова Загора

ГДБОП разби високотехнологична наркооранжерия в Нова Загора. Задържани са трима души за срок от 72 часа. Днес следобед се очаква да им бъде повдигната постоянна мярка за неотклонение – задържане под стража.  Акцията е проведена съвместно с ОДМВР Сливен..

публикувано на 19.07.24 в 12:06

Задържаха 19-годишен плевенчанин за разпространение на наркотици в Слънчев бряг

Задържан е 19-годишен плевенчанин за разпространение на наркотици в Слънчев бряг, съобщават от полицията. Той е спрян за проверка е района на плажа.  В него са намерени и иззети 17 свивки с канабис с приблизително тегло около 15 грама, 11 таблетки..

публикувано на 19.07.24 в 11:43

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Средец - Бургас

Двама души пострадаха при катастрофа на пътя Средец - Бургас, съобщават от полицията. Въпреки забранителна маркировка, шофьор от Грузия е решил да предприеме изпреварване.  Навлизайки в лентата за насрещно движение той е блъснал два автомобила. Шофьорите в..

публикувано на 19.07.24 в 11:36