Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ГЕРБ търси нов водач на листата за съветници, Димитър Людиев се отказа

Единодушно бургаската организация посочи Димитър Николов за нов кметски мандат

Снимка: www.dnikolov.eu

Димитър Людиев, досегашният водач на групата на общинските съветници на ГЕРБ в Бургас, няма да се кандидатира за следващия местен парламент. Това стана ясно на общинското събрание в Кукления театър тази вечер, което утвърди номинациите за съветници. Людиев си е направил отвод, който мотивирал със своята бизнес заетост, а отказът му бил посрещнат с разочарование от актива в залата.

Очаквано, единодушно бургаската организация на ГЕРБ посочи досегашния градоначалник  Димитър Николов за още един мандат. Над 100 са номинациите за съветници, сред тях има и нови имена като това на професор Севдалина Турманова, която в момента е заместник-областен управител. Ново лице е професор Сотир Сотиров, заместник-ректор на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров”, чийто интереси са свързани с ИТ сектора и подготовката на висококвалифицирани кадри. В предложенията влиза и строителният предприемач и ротарианец Иван Гаврилов. Доста номинации идват от комплекс „Меден рудник”, стана ясно след събранието. Те са на непопулярни за широката общественост, но дейни в актива на партията млади хора. Пълният списък ще бъде изпратен до Изпълнителното бюро на ГЕРБ, което ще върне в Бургас листата с 51-о имена на участници в местния вот през октомври.

Единственото сигурно към момента е, че общински съветници вече няма да са Панайот Жечков и Петя Гънева, които са обявили решението си още по време на номинациите в клубовете.

Областният лидер Димитър Бойчев коментира, че в листата ще има приемственост, но и нова лица. Той призна, че някои от съветниците са се чувствали доста комфортно през този мандат, но се зарече, че за следващия ще се иска от всеки личен ангажимент към обществени каузи. Остава отворена вратата за преговори с всички партии в десния спектър, потвърди Бойчев. Повече за бъдещата листата на общинските съветници, каква фигура ще се търси за нов водач и предизборната обстановка в областта с Димитър Бойчев ще коментираме утре в сутрешния блок на БНР-Бургас след 8 часа.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Табаков със седем предложения за подпомагане на бизнеса

Седем мерки за подпомагане на икономиката и на туризма в Бургас предлага общинският съветник Живко Табаков. Идеите му срещнаха разнопосочни коментари и от негови колеги, и от администрацията.  Една от мерките е да бъдат заделени 50 000 лв. за реклама на Бургас като туристическа дестинация. Табаков предлага да се редуцира и действието..

публикувано на 20.05.20 в 17:31

Табаков: С 50% да се намали такса „смет“ за заведенията

Седем мерки за подпомагане на бургаския бизнес заради кризата е внесъл общинският съветник Живко Табаков. На комисиите към местния парламент са наложи становището, че трябва да бъде изготвен анализ към тях и на сесията да бъдат гласувани поотделно. Едно от предложенията на Табаков е намаляване наполовина такса „смет“ за заведенията: „..

публикувано на 19.05.20 в 13:22
Андрей Слабаков

Андрей Слабаков: Направих предложение за нов европейски фонд, който да подпомага независимите творци

Предложение да се направи нов европейски фонд за спасяване на независимите хора в изкуството е направил евродепутатът Андрей Слабаков.  В страната бяха отменени представления, концерти и премиери, вследствие пандемията от COVID-19.  Конкретните предложения са как да работи арт платформа за актьори, певци, художници, режисьори и писатели,..

публикувано на 19.05.20 в 12:31
Андрей Слабаков

Андрей Слабаков: Извънредното положение отпада на 13 май, но нашето правителство се справи учудващо добре с мерките

Добри или лоши  извънредните мерки отпадат на 13 май. А отмяната на извънредното положение мина и през Парламента. Но справи ли се българското правителство като цяло или пропуснахме нещо. Коментар на евродепутата Андрей Слабаков. От  първите дни на мартенското извънредно положение до 13 май бе допълнена нормативната уредба у нас, за да..

публикувано на 11.05.20 в 16:42

Бургаските социалисти отбелязаха 75-годишнината от победата над хитлерофашизма

Представители на БСП Бургас  поднесоха венци и цветя на паметника на Съветската армия. Те изразиха  своята  признателност към загиналите герои. На събитието бяха народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и общинските съветници Чанко Мирчев, Йордан Георгиев и Павел Маринов...

публикувано на 09.05.20 в 12:34

Готвят нов рестриктивен план за финансово оздравяване на община Созопол

Администрацията в Созопол подготвя нов, още по рестриктивен план за финансово оздравяване на общината. Актуализация на бюджета се очаква след края на юни. Икономическият ефект от епидемията ще дойде не от направените разходи за дезинфектанти и храни, а от липсата на приходи, вследствие на нея, каза кметът Тихомир Янакиев. "Март и април..

публикувано на 08.05.20 в 16:53
Социалисти положиха цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк

Бургаските социалисти почетоха Деня на храбростта и празника на Българската армия

Представители на бургаската организация на БСП  положиха венци и цветя на паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военния клуб в Бургас.Те отдадоха почит  към всички български воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България. Признателността си изразиха  народният представител от “БСП за България“ Николай Тишев,..

публикувано на 06.05.20 в 12:07