Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Димитър Бойчев: Имаме над 100 номинации за общински съветници в Бургас
Единодушно бургаската организация на ГЕРБ посочи на общинското събрание провело се снощи в Бургас.досегашния кмет Димитър Николов за още един мандат.  Над 100 са кандидатурите за общински съветници, които ще бъдат изпратени за одобрение в Изпълнителната комисия на партията. 
В сутрешното предаване на БНР Бургас "Акценти": областният лидер Димитър Бойчев обобщи:

"Кандидатурата на Димитър Николов очаквано беше номинацията на всички клубове, но това е доказано с три мандата работа. Имаме над 100 номинации за общински съветници в Бургас. 
Със сигурност ще има приемственост, ще има много нови лица, които ще попаднат в листата. Амбицията ни е минимумът, който да направим е  да имаме същата представителност в Общинския съвет, а защо не и да повишим тази бройка..
Димитър Людиев,досегашният водач на групата на общинските съветници няма да се кандидатира за следващия местен парламент.. Той оваканти поста, защото е доста ангажиран човек и това е причината да се оттегли, но през тези мандати, въпреки всичко се справи перфектно с всички свои ангажименти Неговото място ще бъде заето отново от  стойностен човек.
Възложил съм на общинското ръководство, да изготви анализ на всички общински съветници, за тяхната дейност А новата листа ще бъде наредена обективно, това само мога да кажа предварително. До 10 август приключват събранията на всички ръководства в областта. Едва след това ще имаме конкретна яснота. ",
допълни той.

Чуйте повече в звуковия файл:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Табаков със седем предложения за подпомагане на бизнеса

Седем мерки за подпомагане на икономиката и на туризма в Бургас предлага общинският съветник Живко Табаков. Идеите му срещнаха разнопосочни коментари и от негови колеги, и от администрацията.  Една от мерките е да бъдат заделени 50 000 лв. за реклама на Бургас като туристическа дестинация. Табаков предлага да се редуцира и действието..

публикувано на 20.05.20 в 17:31

Табаков: С 50% да се намали такса „смет“ за заведенията

Седем мерки за подпомагане на бургаския бизнес заради кризата е внесъл общинският съветник Живко Табаков. На комисиите към местния парламент са наложи становището, че трябва да бъде изготвен анализ към тях и на сесията да бъдат гласувани поотделно. Едно от предложенията на Табаков е намаляване наполовина такса „смет“ за заведенията: „..

публикувано на 19.05.20 в 13:22
Андрей Слабаков

Андрей Слабаков: Направих предложение за нов европейски фонд, който да подпомага независимите творци

Предложение да се направи нов европейски фонд за спасяване на независимите хора в изкуството е направил евродепутатът Андрей Слабаков.  В страната бяха отменени представления, концерти и премиери, вследствие пандемията от COVID-19.  Конкретните предложения са как да работи арт платформа за актьори, певци, художници, режисьори и писатели,..

публикувано на 19.05.20 в 12:31
Андрей Слабаков

Андрей Слабаков: Извънредното положение отпада на 13 май, но нашето правителство се справи учудващо добре с мерките

Добри или лоши  извънредните мерки отпадат на 13 май. А отмяната на извънредното положение мина и през Парламента. Но справи ли се българското правителство като цяло или пропуснахме нещо. Коментар на евродепутата Андрей Слабаков. От  първите дни на мартенското извънредно положение до 13 май бе допълнена нормативната уредба у нас, за да..

публикувано на 11.05.20 в 16:42

Бургаските социалисти отбелязаха 75-годишнината от победата над хитлерофашизма

Представители на БСП Бургас  поднесоха венци и цветя на паметника на Съветската армия. Те изразиха  своята  признателност към загиналите герои. На събитието бяха народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и общинските съветници Чанко Мирчев, Йордан Георгиев и Павел Маринов...

публикувано на 09.05.20 в 12:34

Готвят нов рестриктивен план за финансово оздравяване на община Созопол

Администрацията в Созопол подготвя нов, още по рестриктивен план за финансово оздравяване на общината. Актуализация на бюджета се очаква след края на юни. Икономическият ефект от епидемията ще дойде не от направените разходи за дезинфектанти и храни, а от липсата на приходи, вследствие на нея, каза кметът Тихомир Янакиев. "Март и април..

публикувано на 08.05.20 в 16:53
Социалисти положиха цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк

Бургаските социалисти почетоха Деня на храбростта и празника на Българската армия

Представители на бургаската организация на БСП  положиха венци и цветя на паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военния клуб в Бургас.Те отдадоха почит  към всички български воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България. Признателността си изразиха  народният представител от “БСП за България“ Николай Тишев,..

публикувано на 06.05.20 в 12:07