Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бисер Русимов от ОЗБГ влиза в листата на СЕК за изборите в Бургас (обновена)

| обновено на 14.08.19 в 13:54
Бисер Русимов (вдясно) и Константин Бачийски

Бисер Русимов от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) ще е част от листата на Средна Европейска Класа (СЕК) за предстоящия местен вот в Бургас. Това обявиха на съвместна прескоференция Русимов и заместник – председателят на партията Константин Бачийски.

Като член на организацията, ние сме имали редица полезни инциативи, сред които противодействие на манипулациите на вота в Турция, борбата с битовата престъпност, със замърсяването на въздуха, посочи Бисер Русимов. А в лицето на Константин Бачийски срещаме човек, чийто действия говорят вместо думите, добави той. Битовата престъпност и е сред приоритетите на кандидат – политика:

„Може да се предприемат действия, които, стъпка по стъпка, да се следват. Една от стъпките, която направихме ние, като организация, е поставянето на камери в една от проблемните зони на гр. Бургас, а тя е Старата поща. Това нещо беше внесено в Общинския съвет, беше гласувано, отново подкрепено от Константин Бачийски. Успяхме да го извоюваме и смятаме, че там престъпността беше сведена до минимум“

Другият аспект, на който той акцентира е Стратегията за детето, която е по-скоро национален, а не регионален въпрос. Бачийски поясни:

„Общината е пряк участник и е замесена в извършване на социалните дейности по места. Тоест – всички социални служби и организации работят през общината и с решение на общинския съвет по определени казуси. Така че, когато човек е в общинския съвет, има пряка възможност да оказва влияние върху взимането на решения и съответно - в каква посока ще се развиват нещата"

Бисер Русимов ще е част от гражданската квота на СЕК.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кънев и Тишев : Никой не може да прогнозира резултата от вота на недоверие

Трудно е да се прогнозира какъв ще е резултатът от вота на недоверие, който левицата внася  в Парламента. Това заявиха днес бургаските депутати от БСП Петър Кънев и Николай Тишев. Те коментираха актуални теми за страната и Бургас.  Движим се от криза в криза,получава се  ефектът на кризисния пи ар, потулват се проблемите, заяви в Бургас..

публикувано на 20.01.20 в 14:29

В Ямбол обсъждат проекта за бюджет на 21 януари

На 21 януари (вторник), от 17:30 часа в зала 107 на община Ямбол ще се състои публично обсъждане на проекта за бюджет на общината за 2020 година. Кметът Валентин Ревански отправя покана за участие в обсъждането до жителите на град Ямбол, юридическите лица, представителите на средствата за масово осведомяване, ръководителите на бюджетни звена, на..

публикувано на 13.01.20 в 10:42

Практическо обучение по пътна безопасност иска общински съветник

Площадки за часовете по безопасност на движение по пътищата да бъдат изградени в Бургас, предлага общинският съветник Манол Тодоров. Това ще спомогне за практическото обучение на децата, защото в момента няма такава възможност, посочва той. Съветникът от Движение „България на гражданите“ предлага за тази цел да се предвидят 66 000 лв. в..

публикувано на 10.01.20 в 14:16

Общински съветници предлагат да има паркоместа пред пощенските станции

Да има  паркоместа, в полза на гражданите, за временно паркиране на автомобили пред „Български пощи“ ЕАД, предлагат общинските съветници от ГЕРБ Тодор Йосифов, Ивайло Колев, Петър Статев и Георги Маринчев. „Български пощи“ ЕАД е националната пощенска служба на България. В град Бургас има 19 пощенските станции. "Във връзка с..

публикувано на 10.01.20 в 10:44

30% от данъчните приходи в Община Бургас се влагат в обществени и социални дейности

Община Бургас отпуска в полза на бургазлии значителна сума от събраните данъци .Това става ясно от отговор на питане на общинския съветник Георги Дракалиев до кмета на община Бургас. На последната сесия на Общинския съвет той зададе въпроса „Какъв е размера на средствата, с които Община Бургас ежегодно субсидира, дофинансира или подпомага физически и..

публикувано на 08.01.20 в 16:16

Над 305 млн лв е рамката на бюджета на Бургас за 2020 г. (ОБНОВЕНА)

Над 305 млн лв е рамката на бюджета на Бургас за 2020 г. Преходния остатък от миналата година е в размер на над 24 млн. лв. Не се предвижда увеличение на основните данъци. Завишени са налозите за автомобилите, който замърсяват града, посочи кметът Димитър Николов. Нова университетска детска болница, ремонт на ключови булеварди и доизграждане на..

обновено на 07.01.20 в 17:09
Костадин Костадинов

Костадинов: Нивото на „Камчия“ е паднало с 10 метра (видео) (обновена)

Нивото на яз. "Камчия" е паднало с 10 м. и продължава да намалява. Затова алармира с видео, качено в YouTube председателят на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. Освен Варна, водоемът захранва и голяма част от област Бургас, а Костадинов пояснява: „Язовир „Камчия“, в момента, умира. За да е паднало нивото му с 10 метра, това..

обновено на 02.01.20 в 14:40