Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Задържаха въоръжен бивш полицай, барикадирал се в дома си в Поморие (обновена)

Три часа полицаи в Поморие преговаряли с въоръжен техен съгражданин, барикадирал се в дома си. Инцидентът се развил пред погледа на десетки туристи, в т. нар. „гръцка махала“ на града.

42 – годишният Йордан се спречкал днес, около 14 ч., с родителите си. На място се отправили два полицейски екипа, като го заварили да размахва пистолет и да се държи агресивно. Майка му успяла да избяга, но трудноподвижният му баща и туристи, отседнали в сградата, останали в нея. Психолози и полицаи водели преговори с него на двора, а съседи описаха случилото се като филмов екшън:

„Едно момче го арестуваха, заплашило полицаи, пет часа стоят вече тука. 30 човека дойдоха – полицаи. И аз отивам тука, до колата, да си взема цигарите и те викат „Ще те арестуваме“. Защото съм отишъл до колата, не трябвало, тука имало лента. Излагация! Хората не могат на терасата да се покажат – „Прибирайте се, прибирайте се“. Туристите се плашат“

В последствие мъжът е задържан, като при инцидента няма пострадали, оръжието му не е използвано. Пистолетът е законно – притежаван, Йордан е бивш полицай, след това е работел като охрана, разказаха съседи. Арестуван е за 48 часа


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама са задържани за разпространение на марихуана в Бургас

Окръжен съд – Бургас взе мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двама обвиняеми. Единият  е продал на другия  марихуана с тегло от почти 1 кг, на обща стойност 5403 лева. Съдът счете, че е налице опасност, ако обвиняемите бъдат с по-лека мярка за неотклонение, да извършат ново престъпление. За извършеното престъпление се..

публикувано на 05.06.20 в 14:38
temida

Задържаха двама за притежание на наркотици

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама, които са  държали с цел разпространение коноп. Наркотикът е с тегло близо 856 грама, на стойност 5 134 лева.  Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в града.

публикувано на 05.06.20 в 11:41

8 години затвор за обир на бургаски зъболекар

8 години „лишаване от свобода“ бе наложена на мъж за кражба. Той дошъл от Ямбол, за да търси подходящ дом за обира. Престъпникът избрал апартамент, който се намирал над зъболекарския кабинет на собствениците. Там  открил златни накити, инструменти, часовник, кожена чанта, преносим компютър и парична сума, които противозаконно отнел. Ценностите..

публикувано на 05.06.20 в 11:05

ВКС потвърди присъдата на Владимир Колев, убил велосипедист в Приморско

Върховният касационен съд потвърди присъдата на Владимир Колев, убил на пътя велосипедиста Евелин Дуков в Приморско. Припомняме, че бургаските апелативни съдии преквалифицираха престъплението в по-леко наказуемо и намалиха наказанието „лишаване от свобода“ от 17 години на 10 години и наказанието „лишаване от право да управлява МПС” от 18 години..

публикувано на 05.06.20 в 09:59

Спецсъдът потвърди остраняването на бившия шеф на БАБХ в Бургас

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди решение на предходната инстанция като остави без уважение молбата на бившия началник на БАБХ в Бургас д-р Георги Митев за отмяна на решението „отстраняване от длъжност“ .  През август 2019 г. той беше привлечен към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за искане и..

публикувано на 05.06.20 в 09:54

Съдят шофьор опитал се да подкупи полицай в Нова Загора

Окръжна прокуратура Сливен предаде на съд 58-годишен шофьор, който е направил опит да подкупи полицейски служители. Той е обвинен и в това, че е използвал шофьорска книжка на починал човек. Мъжът е бил заловен от полицията на шести декември миналата година в град Нова Загора.   Неправилно паркиране на пешеходна пътека в Нова Загора е..

публикувано на 04.06.20 в 17:37

Общо над 4 години затвор за трима за отглеждане на трева

Споразумение със съда постигнаха трима, които са обвинени за притежание на почти 5 килограма коноп. Наркотикът се равнява на  обща стойност 25 163 лв.  Тримата се признават за виновни и за второто повдигнато им обвинение, за това, че в дворно място са засели и отглеждали трева с тегло 2 130,950  гр. на стойност 12 785,70 лв. На първия..

публикувано на 04.06.20 в 15:21