Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започна дългоочакваният ремонт на пътя Царево - Бродилово

Започна дългоочакваният ремонт на пътя Царево - Бродилово, съобщиха от община Царево.


Отпуснатите общински средства, които преди две седмици бяха гласувани от ОбС Царево са 200 000 лева. 


Кметът на Община Царево - Георги Лапчев сподели, че при нормално протичане на ремонтните дейности, се очаква стабилизирането на пътя Царево - Бродилово да приключи в края на месец август.

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Профилактика на сирените ще се проведе утре в Бургас

Профилактика на системите за ранно оповестяване при бедствия и аварии ще се проведе утре в Бургас. Сигналът на сирените ще се чуе в 11 часа, съобщиха от Община Бургас. Системите се проверяват два пъти в годината дали са в изправност. 

публикувано на 30.09.20 в 12:33

Отварят отново пенсионерските клубове в община Болярово

В Международния ден на възрастните хора 1 октомври, отварят отново пенсионерските клубове на територията на община Болярово. Това гласи заповед на кмета на общината Христо Христов. Съгласно нея, в клубовете ще се спазват стриктно противоепидемичните мерки. Посетителите ще бъдат допускани в помещенията само с предпазни маски или шлемове, ще се..

публикувано на 30.09.20 в 12:07

Акция по почистването на плажа при Солниците

Природолюбители организират в Бургас мащабна акция за почистването на плажа при Солниците. Тя се нарича "Да изчистим Черно море" по проект RedMarLitter и ще се проведе днес от 13:30 часа. Всеки желаещ да се включи в почистването на пясъчната ивица може да се присъедини към инициативата, като сборният пункт ще бъде на паркинга при бункера...

публикувано на 30.09.20 в 08:20

Успокояват трафика по ключови булеварди в Сливен

Лентите за движение на автомобили по булевардите „Панайот Хитов“ и „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъдат регулирани, за да бъде намалена скоростта. Така кметът Стефан Радев коментира проекта за еднопосочни пътни ленти и започналото вече изграждане на велоалеи, и зони за паркиране на двата булеварда, след появили се негативни коментари в социалните..

публикувано на 30.09.20 в 07:54

Въвежда се временна организация на движението по улиците „Охрид“ и „Ивайло“ от днес

След приключване на ремонтни дейности по ВиК мрежата по ул. "Охрид", Община Бургас уведомява, че от 30.09.2020 г. /сряда/ стартира ремонта на улицата и се въвежда временна организация на движението като улицата се затваря за движението на МПС. След приключване на ремонтни дейности по ВиК мрежата по ул. "Ивайло" в участъка между ул. "Левски" и..

публикувано на 30.09.20 в 08:00
Ивайло и семейството му

Търсят се кръводарители за баща и син, пострадали при взрив на газова бутилка в Бургас

Двамата бургазлии, баща и син, които пострадаха при взрив на газова бутилка, са в тежко състояние и се нуждаят спешно от кръв. Това съобщиха близки на семейството в социалната мрежа.   Според съобщението, Ивайло е застанал пред баща си при взрива в бл. 34 в комплекс „Славейков“ и е поел ударната вълна. По чудо няма и други пострадали при..

публикувано на 29.09.20 в 17:11
Д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ /вляво/ и кметът на Руен Исмаил Осман след кризисния щаб

В Зайчар са притеснени, затягат се мерките

Затягат мерките срещу COVID-19 в руенското село Зайчар след като стана ясно, че 25 от заразените в шивашки цех в Айтос работнички са оттам.  Кметът Исмаил Осман, който присъства на заседанието на областния кризисен щаб, заяви: "Хората са стресирани, спазват мерките стриктно, някои от жителите на Зайчар носят маски дори на открито. Болните и..

публикувано на 29.09.20 в 16:35