Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Втори задържан за кражбата на монети от телескопа до Морското казино в Бургас

Снимка: Архив

С постоянна мярка „задържане под стража” е и вторият извършител на кражбата от 302 лева от металната кутия монтирана на телескоп, собственост на Община Бургас. Инцидентът е от 7 август.  Задържаният е 45-годишен мъж, без постоянен адрес.

Да припомним, че кражбата от двамата извършители бе извършена чрез счупване ключалката на метална кутия.

Спрямо втория извършител вече е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, като в хода на проведеното до настоящия момент разследване по досъдебното производство, са събрани достатъчно доказателства за съпричастността на двамата мъже към извършеното умишлено престъпление.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 200 000 лв. кръвнина искат роднини на убит бездомник

Разпоредително заседание по делото срещу Петър Попчев, с прякора Попчето се проведе днес в Бургаския окръжен съд. Той е подсъдим за убийството на бездомник в градинката до ж.п. гарата Бургас. Престъплението е станало в нощта на 18 -ти срещу 19-ти юни 2016 г. Попчето е пребил бездомника. От тежките травми, мъжът е изпадал в кома и умира на трети..

публикувано на 21.01.20 в 12:08

Вандали задигнаха общинска камера в „Меден рудник“

Вандали откраднаха камера от системата за видеонаблюдение до оградата на спортната площадка на ОУ "Елин Пелин" в ж.к. "Меден рудник“. Това съобщиха от Община Бургас.  От последния запис на откраднатата камера ясно се вижда, че неизвестно към момента лице блуждае нервно в 06.38 часа на 18 януари около стълба, на който е закачено устройството и малко..

публикувано на 21.01.20 в 11:13

Започва делото срещу Петър Попчето за убийство на бездомник

Петър Попчев, с прякора Попчето, се изправя днес пред Бургаския окръжен съд. Той е обвинен, че е пребил до смърт скитник, в района на ж.п. гарата.  Близо четири години след престъплението, основният обвиняем се изправя пред съда, в разпоредително заседание. Според прокуратурата, в нощта на 18 -ти срещу 19-ти юни 2016 г., той е пребил до смърт..

публикувано на 21.01.20 в 07:41

Отложиха делото срещу Димитър Желязков - Очите

Отложиха делото срещу Димитър Желязков, по прякор “Очите”. Причината е, че Апелативният специализиран наказателен съд все още не се е произнесъл по жалбата на защитата срещу отказа казусът за бъде върнат на Спецпрокуратурата. Следващият опит делото да тръгне с разпит на свидетели ще бъде на 10 февруари. Припомняме Ви, че Димитър Желязков е..

публикувано на 20.01.20 в 14:39

Прокуратурата: Няма опасни отпадъци в италианския боклук на пристанище „БМФ Порт Бургас“ (снимки)

Категорично е установено, че в откритите 20 контейнера с боклуци на пристанище „БМФ Порт Бургас“ няма радиоактивни и токсични отпадъци. Това заяви ръководителят на Окръжната прокуратура в морския град Георги Чинев. По думите му изпращачът и получателят на пратката-фирмите „Дентиче панталеоне“ и „Блацион“, са едни и същи с тези на откритите контейнери с..

обновено на 20.01.20 в 12:37

ИАРА започна засилени проверки на водоемите (ОБНОВЕНА)

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) започна засилени проверки на водоемите срещу бракониери. Проверени са десетки любители риболовци. На част от тях са съставени актове за риболов без билет, за използване на забранените уреди – тип „парашут“, както и за риболов чрез косене (търмъчене). . Това каза за БНР Бургас Николай..

обновено на 20.01.20 в 11:37

Окръжната прокуратура ще даде повече подробности за италианските контейнери с отпадъци на пристанището

Бургаската окръжна прокуратура се очаква да даде повече информация днес за 20-те контейнера с италиански отпадъци, които са пристигнали преди 4 месеца в Порт – Бургас.  По документи, товарът е изпратен от италианското дружество  „Дентиче панталеоне"..  Деклариран е като пластмасови отпадъци и каучук, но има несъответствие в съдържанието...

публикувано на 20.01.20 в 09:26