Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Гларуси и шамандури" тази неделя на живо от Созопол

| обновено на 25.08.19 в 08:08
На 25 август от 9 ч, предаването „Гларуси и шамандури" ще излъчва на живо от Созопол.


Гост на водещия Георги Янакиев ще бъде Димитър Недев - директор на археологическия музей. Той ще разкаже всичко около музея и културния живот на града.

В откритото студио от Созопол ще гостува и Гено Пухов,  председател на Тракийско дружество „Яни Попов“ в Созопол.

Какъв е туристическият сезон и какво още ще предложи културният календар на общината, ще разкаже Петя Чапевова,  зам.-кмет на община Созопол.

Продължаваме темата за културата и с предстоящите Празници на изкуствата "Аполония" . Ще разговаряме с Маргарита Димитрова, артистичен директор на Аполония.

Поезия и изобразително изкуство ще се преплетат с художничката Ангелина Недин и поетесата Илеана Стоянова.

Очаквайте ни точно в 9 на вълните на БНР Бургас.
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Архив

Градската галерия „Петко Задгорски“ представя онлайн изложби

Градската художествена галерия „Петко Задгорски“ също предоставя възможност за онлайн достъп. Изложби, преминали през залите на галерията от 2012-та година, може да бъдат видени в страницата на културната институция в социалната мрежа, посочва директорът  Георги Динев. „Последно се пускаха материали за незабравимия Иван Милев. Пускаха се..

публикувано на 10.04.20 в 09:53

С инициативата "Заедно в кризата", класическата музика на България вече е достъпна онлайн

Българското национално радио и Софийската филхармония поставиха началото на инициативата „Заедно в кризата”. Това е   обща програма от концертни видеозаписи, които се излъчват в интернет профилите на музикалните културни институти. Любителите на класическата музика и почитателите на оперното и оперетното изкуство ще могат да се докоснат..

публикувано на 09.04.20 в 10:31

Куклен "кризисен щаб", видеоразговори с приказни герои и онлайн спектакли за най - малките

Куклен „кризисен щаб“, видеоразговори на децата с любимите им куклени герои, разказване на приказки и онлайн спектакли това предлага на своите зрители Държавния куклен театър в Бургас . Дори и в условията на извънредно положение актьорите са намерили начин да не прекъсват връзката с малките си приятели, които оставайки в домовете си отново..

публикувано на 08.04.20 в 10:55
архив, Летен театър Бургас

Удължава се срокът за кандидатстването за финансиране на културни проекти

Поради продължаването на извънредните мерки за овладяване разпространението на коронавируса, експертните комисии при Община Бургас приеха ново увеличение на сроковете за изпълнение на дейностите и събитията с вече стартирала подготовка, част от културната програма за 2020 г. В тази връзка уведомяваме всички заинтересовани лица, че настъпват промени в..

публикувано на 07.04.20 в 11:39

Филм на бургазлия спечели пет награди от престижен фестивал

Филм на бургазлията Кирил Тодоров спечели 5 награди от международен филмов фестивал, за късометражно кино, който се провежда онлайн. Лентата е озаглавена „През цялата нощ“ и се базира на стара легенда, разказва режисьорът. "Оказа се, че легендата е популярна в почти цяла Европа. Тогава решихме, щом е такава интернационална легенда, защо пък да..

публикувано на 07.04.20 в 11:01

Гледаме онлайн откъси от хитови представления на Народния театър

Откъси от 10 от най-хитовите си, присъстващи в актуалния репертоар, спектакли, ще излъчи онлайн в рамките на повече от месец Народният театър „Иван Вазов”. Представленията ще могат да се гледат от 6 април до 3 май 2020 г. на стрийминг в  YouTube  канала на театъра с начален час 19:05 ч.  Първият спектакъл, чиито 30-минутен откъс ще може..

публикувано на 06.04.20 в 15:12

Представяме новия музикален проект на Радо Иванов и Гюлсюм Али от БНР Бургас

Творческият екип от БНР оползотворява с музика времето в периода на социалната изолация. Двамата млади и талантливи колеги Радо Иванов, който е IT, и Гюлсюм Али, която е звукорежисьор на БНР Бургас, не са престанали да изпълняват своите професионални задължения на работното място. Но това не им пречи и да творят във всеки един възможен момент.  Какво..

обновено на 05.04.20 в 12:24