Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Булевард Демокрация" - на 26 август

Плажът на "Меден рудник" след глобалното затопляне. Примерно
Снимка: pixabay.com

Спорим днес със един приятел във Фейсбук. Лятото си тръгвало, днес било последния понеделник от него. Хич не е вярно, казвам аз, защото календари не ползваме в Бургас. Тук лятото свършва, когато:

1) си тръгнат последните руски туристи и англичаните изтрезнеят.

2) когато на плажа вече пиеш ракия, а не бира.

3) когато климатикът вече не пуска хладно и легионерска болест, а топло и запушен нос.

4) когато смениш пържената цаца с пресен паламуд....

Така че, лятото трябва да остане в сърцата и душите ни, в очакване на ефекта от глобалното затопляне, когато ще е вечно лято и ще плуваме още от терасите.

С надеждата този ден да не дойде, започваме следобедната ни среща в предаването „Булевард Демокрация“. Ето и акцентите:

-  В темата ни днес – и пилоти се включиха в подписката в защита на бившето летище в Равнец, то да остане с такова предназначение

-  Прасета-майки се умъртвяват днес в Карнобатско, след като стопаните им са отказали да го извършат доброволно.

-  Ще ви разкажем и за първия в България „медомат“, който пуска мед в Морската градина

-  Ще ви пренесем ефирно и на Международния фоклкорен фестивал, който, по традиция, стартира с дефиле в Бургас

-  Днес ще изтеглим и поредният печеливш в традиционната ни анкета във Фейсбук

-  А в рубриката „Точка ком“ – защо е важно да се създаде „умна чешма“

-  И днес – спорт, културни събития и хубава музика

-  Телефонът за връзка с нас е 056/82 59 95, можете да се свържете с нас и чрез Фейсбук, Инстаграм и Туитър.

-  Аз съм Мариян Иванов и ще съм вашата ефирна компания до 18.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почистват Малка река и Чакърлийска срещу наводнения

Пожарната помогна със специализирана техника и жива сила за почистването на Малка река и Чакърлийска. Всяка пролет общината организира сериозно почистване на речни корита и дерета, машинно и ръчно. Към екипите често се включват и излежаващи леки присъди затворници. Коритата на двете реки се почистват в района на село Равнец като превантивна мярка..

публикувано на 26.05.20 в 13:48

Намаляват с 50% тротоарното право в Несебър за сезона

Финансови мерки за подпомагане на икономиката и местния туристически отрасъл и за облекчаване на гражданите и   бизнеса в община Несебър бяха обсъдени на среща, свикана от кмета Николай Димитров с председателя на Общинския съвет Румен Кулев. Те ще бъдат предложени за разглеждане на следваща сесия на Общинския съвет. Тротоарното право за..

публикувано на 26.05.20 в 12:32

Затварят кръговото на "Мираж" последно днес от 20 часа

Няколко нощи поред, за да не се затруднява и спира движението, се довършва ремонтът на ключовото бургаско кръгово кръстовище до хотел "Мираж". Неговото цялостно затваряне ще се случи за последно днес, стига времето да позволи, съобщават от община Бургас. Преасфалтирането трябва да приключи до утре сутринта. Днес кръговото кръстовище ще бъде..

публикувано на 26.05.20 в 12:26

Община Созопол с мерки за подобряване сметопочистването в града

Община Созопол стартира кампания за подобряване ефективността на сметопочистването в града. След проведен разговор с представители на сметопочистващата фирма и по изискване на кмета Тихомир Янакиев, на жителите в стария град, които не разполагат с индивидуални кофи за смет пред домовете си, ще бъдат предоставени пластмасови 250-литрови съдове...

публикувано на 26.05.20 в 12:16
Снимка: Архив

Зелената зона в Бургас започва да работи от 1 юни

Отново ще бъде активирано платеното паркиране в зелената зона в Бургас от 1 юни. Зелената зона обхваща част от ж.к. "Лазур" и част от периферията на Приморски парк. От 1 юни започва и преиздаването на електронни стикери за локално паркиране на МПС по постоянен адрес на собствениците им, съобщават от Община Бургас. ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА..

публикувано на 26.05.20 в 11:20

РИОСВ ще направи проверка на плажа в Ахтопол заради унищожени дюни

 Регионалната екоинспекция в Бургас ще извърши проверка на плажа в Ахтопол. Причината е сигнал за унищожени пясъчни дюни.Чрез заснемане на територията с GPS ще бъде установено дали има унищожени терени и от какъв вид са те. От община Царево са установили извършителя на нарушението, като изравняването на пясъчната ивица е преустановено. Изравняването на..

публикувано на 26.05.20 в 09:05

Детските градини и ясли в Община Бургас възстановяват приема от днес

Детските заведения отварят врати в Община Бургас от днес.  До този момент децата, които се връщат в яслените групи и градините са 3 566. Допустимият брой на деца в група ще бъде 16.  900 души – педагогически и непедагогически състав е готов да започне работа. Това каза за БНР Бургас  Веселина Таралова, от дирекция „Образование и демографски..

обновено на 26.05.20 в 07:27