Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма да има жребий при павилионната търговия

Вносителят Георги Дражев

Няма да се провежда жребий, ако повече от един кандидат иска да наеме позиция за павилионна търговия. Общинските съветници отхвърлиха предложението на техния колега Георги Дражев, което беше именно в тази насока. Това се налага, защото и Административният съд ни посочи, че това не е регламентирано в наредбата, поясни той. Колегите му не го подкрепиха, а Георги Митев обясни защо:

„Ако хората имат усещането за корупция при досегашната наредба, имам чувството, че при Вашите допълнения, хората ще имат чувството, че се намират в Лас Вегас. И ще играят на игрите на късмета. Жребият е хазартен принцип. За хазартни принципи за разделянето и за разпределянето на толкова важни неща, аз няма да участвам“

Не е сега времето, два месеца преди изборите, да променяме наредбата, коментираха други общински съветници.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Днес е финалът на състезанието BurgasBlueS

Днес ще се проведе дългоочакваният финал на предприемаческото състезание BurgasBlueS. Целта на конкурса е да подпомогне осъществяването на идеи в областта на Синята икономика, които да бъдат реализирани на територията на община Бургас. По време на т.нар. Demo Day отборите, достигнали до финала на състезанието, ще имат възможността да представят своите..

обновено на 05.12.20 в 08:46

Отвориха приемна в помощ на бизнеса в Бургас

Днес в Бизнес-инкубатор - Бургас беше открита приемна, целяща да улесни представителите на бизнеса, при попълване на заявления за финансови помощи, свързани с пандемията. Експерти ще съдействат и при подаване на проектни предложения по отворените процедури в ИСУН 2020. Приемната на ул. "Княз Александър Батенберг" №28 ще е отворена всеки ден от 9:00 до..

публикувано на 04.12.20 в 14:19
Снимката е илюстративна.

Експерти предлагат мерки за подпомагане на туризма

Мерки за подпомагане на туризма предлагат от местната браншова камара. Причината е ситуацията с кризата заради коронавируса и загубите, които търпи бизнесът. От Бургаската регионална туристическа камара са изпратили писмо до компетентните институции. В него се посочва, че не са изпълнени част  от обещанията от страна на държавата за подпомагане..

публикувано на 04.12.20 в 13:30

Глътка въздух за предприемачите

Европейският банков орган разреши българският бизнес да ползва кредитния мораториум и да отложи плащането на лихви или главници.  Националната агенция за приходите ще разплаща компенсациите за затворените микро, малки и средни предприятия. Председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев отбелязва:  Кредитният мораториум, който се..

публикувано на 03.12.20 в 13:41
Снимката е илюстративна

До 4 декември земеделци кандидатстват по de minimis за компенсиране на щетите от сушата

Утре е крайният срок за подаване на заявления по схемата de minimis за компенсиране на щетите от сушата през 2020 г. за стопаните от областите Бургас, Варна, Добрич, Сливен, Силистра, Шумен, Ямбол. Осигурените средства са в размер на 13,4 млн. лв. Общият размер на помощта по схемата, която един земеделски стопанин може да получи, е до..

публикувано на 03.12.20 в 08:20

Бургас в надпреварата за Годишните награди в туризма

Започна онлайн гласуването за Годишните награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България. Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Конкурсът поощрява..

публикувано на 02.12.20 в 15:28

Диана Иванова: В Бургас има повишен интерес към закупуването на жилища

Повишен интерес има към инвестирането в недвижими имоти, но има ограничения в предлагането на жилища.. Цената на новото строителство е повишена, но това се  дължи на по-високото качество и новите удобство в жилищата. Това каза Диана Иванова, управител на агенции за недвижими имоти в Бургас: "В момента има доста голяма активност от страна на..

публикувано на 02.12.20 в 14:39