Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Училището в Свети Влас е с разширена база

Кметът на община Несебър Николай Димитров направи инспекция на завършилото разширение на ОУ“Св.Св. Кирил и Методий” в Свети Влас

Продължаващото разрастване на града породи нуждата от увеличаване  на съществуващата образователна инфраструктура.

Строителството на планираната надстройка започна в средата на месец март и приключи в определените срокове преди началото на новата учебна година.

Така учебната сграда е готова да посрещне децата в първия учебен ден.

Училището се сдоби с надстройка, която се явява нов етаж към съществуващ сектор от сградата. Проектирана е за начален етап на обучение и е функционално отделена от помещенията на по-големите ученици.

Класните стаи в новата надстройка са две, с капацитет до 26 или 28 ученици в паралелка. Учебните стаи, стълбището и тоалетните са проектирани според съвременните изисквания и наредбите, като до тях е осигурен и достъп за хора с различни увреждания. Настилката в новите класни стаи е съобразена с последните тенденции при оборудване на обучителни помещения за деца. Тя е от PVC материал с антибактериални и противохлъзгащи свойства. Има и видеонаблюдение, което включва и новата надстройка.

С предприетите действия по разширяване на съществуващата база на училището, се постига възможност за увеличаване на паралелките и пълен обхват на децата в начален курс на обучение.

В строителните планове на общината за текущата година се предвижда продължаване на изграждането на новия спортен комплекс с футболно игрище в Св. Влас . Проектът за нова детска градина в кв.“Русалка“ е в процес на одобряване и издаване на строително разрешение за обекта.

Приоритет в социалната политика на Община Несебър, са децата и тяхното обучение възпитание и развитие. Ежегодно се отделя значителни средства за обновяване, поддържане и разширение на съществуващата на територията на общината учебна база.Използваните ресурси са както от общинския бюджет, така и от привлечени по национални и европейски програми средства. 


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен стартира приемът на ученици в първи клас

В Сливен днес започна приемът на ученици в първи клас, съобщават от общината. Модулът за регистрация на заявленията за учебната 2020/2021 г. беше отворен в 13 часа. Достъпът до специализирания сайт за прием се осъществява от официалния сайт на Община Сливен или директно от линка: https://priem.sliven.bg:3443/. В първия час от..

публикувано на 26.05.20 в 18:03

Детските градини в община Поморие отварят на 1 юни

Всички детски градини в община Поморие отварят отново врати на 1 юни. Решението на кмета Иван Алексиев е обсъдено с Общинския кризисен щаб и с директорите на детските градини. Дворовете на детските градини са почистени и обработени срещу кърлежи и насекоми, казват от общината. До края седмицата забавачниците ще приключат и с основната..

публикувано на 26.05.20 в 17:03

На 1 юни отварят детските градини в община Тунджа

От 1 юни 2020 г. се възстановява приема на деца в детските градини на територията на община Тунджа. В началото те ще функционират при намален капацитет с оглед постепенното възобновяване на процеса на педагогическо взаимодействие в детските градини и ясли, поясняват от община Тунджа. Стриктно ще се следи за спазване на противоепидемични..

публикувано на 26.05.20 в 16:25

30% присъствие в детските градини в Бургас

1151 учители, помощник-учители, медицински сестри и готвачи или на практика целия педагогически и непедагогически персонал в бургаските детски градини и ясли са показали отрицателен резултат от проведените изследвания с PCR тестове преди първия присъствен ден в детските заведения. Рано тази сутрин Община Бургас извърши проверка в яслите и..

публикувано на 26.05.20 в 12:48

Частните занимални: Искаме да започнем да работим! Защо детските градини имат разрешение, а ние не?

Частните летни занимални искат да получат разрешение от Министъра на здравеопазването да започнат работа като са готови да спазват всички противоепидемични мерки. Наближава края на учебната година за най - малките ученици и предстои ваканция, работещите родители, които нямат възможност  през деня да се грижат за децата си се доверяват точно на..

обновено на 26.05.20 в 09:05

От вторник отварят детските градини в община Камено

Седемте детски градини в община Камено отварят от утре, информират от институцията. В момента служителите извършват дезинфекция на всички помещения и обзавеждане.  От утре децата ще могат да влязат за занимания при всички мерки за сигурност, съобразени със заповедта на здравния министър.  Всеки ден ще се извършва по четири пъти на ден дезинфекция, а..

публикувано на 25.05.20 в 18:12

Икона на Светите равноапостоли Кирил и Методий дар за Славейковото училище

Родителите на бивши и настоящи ученици дариха уникална по рода си икона на Светите равноапостоли Кирил и Методий   - трогателен жест на внимание към всеотдайността на педагозите, работещи в училището. Иконата е в реални размери, позлатена  и сертифицирана - дело на известния иконописец Митко Иванов.  Желанието на дарителите е да останат..

публикувано на 24.05.20 в 09:31