Иван Иванов : Има близо 14% спад на туристите по Южното Черноморие

Снимка: primorsko.bgПо данни на Регионалната туристическа камара в Бургас този сезон е регистриран 13.70% спад на туристите по Южното Черноморие. Най-голямата изненада е отлива с близо 50 на 100 на туристи от Германия , а с 25% е спадът на руски туристи.
395 000 чуждестранни туристи са посетили Южното Черноморие в пиковия месец август. Въпреки това отново е отбелязан спад с 2.50 на 100 в сравнение с миналата година. От камарата отчитат като грешка намалените цени на туристически пакети в разгара на сезона. Това каза председателят на браншовата организация Иван Иванов
От браншовата организация предупреждават, че ако не се подобри търговската политика към отделните туристически пазари -следващият сезон ще бъде още по-слаб


Чуйте повече в звуковия файл:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кризата за работна ръка в животновъдството се задълбочава

Работната ръка и размерът на субсидиите остават най-голямото предизвикателство пред сектор „животновъдство“ за 2020-та година. Това стана ясно на годишна среща на бранша, организирана в Бургас от Областната експертна комисия по животновъдство.  „Сложна и тревожна беше епизоотичната обстановка през годината, в България проникна заплаха №1..

публикувано на 13.12.19 в 16:45

Петко Драгнев:Пенсионери и ученици пътуват на цена под 30 стотинки

Предложението на НФСБ за безплатно пътуване на хора над 75 години в градския транспорт беше обсъдено на общинската транспортна комисия. То ще бъде разгледано отново през януари, когато "Бургасбус"трябва да  представи справка колко пенсионери могат да се възползват и колко това би коствало на бюджета. Приходите на градския превозвач  се формират  от..

обновено на 13.12.19 в 14:49

НАП внедри нова е-услуга „Справка за възложените проверки и ревизии“

От 10 декември 2019 г. на Е-портала на НАП е публикувана нова електронна услуга „Справка за възложените проверки и ревизии“. Услугата е със свободен достъп и предоставя възможност за получаване на информация, относно възложените проверки и ревизии. Услугата може да бъде получена във всяка териториална дирекция и офис на Националната агенция по приходите,..

публикувано на 13.12.19 в 14:32

"Зелени шапки" ще имат три автобусни спирки в Бургас

Една иновативна идея, вече наложена в Европа, идва и при нас.  Община Бургас поставя "зелени шапки" на три автобусни спирки. Едната от тях се намира при Индустриален и логистичен парк, а другите две са при Дома на нефтохимика. Поставянето на зеленина върху автобусните спирки се прави на определени места, където няма широколистни..

публикувано на 13.12.19 в 13:21

Таксиметрови шофьори настояват за по-строг контрол от страна на общината спрямо нередовните таксита

 По -строг контрол на нередовните таксита поиска днес Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в Бургас. От тяхно име Снежана Никова представи исканията им пред съветниците, които са в общинската транспортна комисия.  Дооборудването  на стоянките и поставянето на някои от тях на химически тоалетни също стоят на дневен ред...

обновено на 12.12.19 в 17:54

Европейският зелен пакт ще даде възможност за нови бизнес инициативи

Европейският зелен пакт ще помогне на тези региони, които са зависими от т. нар. „въглеродно интензивни дейности“. Това стана ясно при официалното представяне на Европейския зелен пакт от новия председател на ЕК Урсула фон дер Лайен. Пактът ще даде и възможности за нашата страна, коментира пред БНР-Бургас изпълняващият длъжността..

публикувано на 12.12.19 в 14:43

Сметосъбирането в Бургас с проблеми, които постепенно ще отпаднат

Община Бургас отчита много проблеми с приложението на  системата за сметосъбиране. Новите контейнери са обект  и на посегателства от клошари. Меден Рудник е сред комплексите, където ще се работи за по-добро функциониране на системата , отбеляза Павлин Михов от дирекция Околна среда: Стана страшно в Меден рудник, на всеки трети..

публикувано на 10.12.19 в 12:56