Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иво Йовов, задържан за притежание на наркотици, остава в ареста

| обновено на 05.09.19 в 17:09

Окръжният съд наложи "задържане под стража" на Иво Йовов, обвинен в държане с цел разпространение на кокаин и канабис.

На 2 септември в лек автомобил, управляван от него, паркиран пред бл.14 в ж.к. „Меден Рудник“, полицаи при проверка са открили в него кокаин (с общо тегло 4.5 грама).

В същия ден в апартамент, обитаван от него при обиск са открити други 51 грама кокаин и марихуана (с общо тегло 0.432 грама) . 

Ако бъде признат за виновен, е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и „Глоба“ от 5 000 до 20 000 лв. 

„В случая се касае за добре разработена, организирана и в значителна степен конспиративно извършвана престъпна дейност, която разкрива значително по-висока степен на обществена опасност, в сравнение с обичайните случаи на такива престъпления“, пише в мотивите си съда.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или простестирано пред въззивна инстанция в 3-дневен срок. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама чужденци загинаха в Слънчев бряг /ОБНОВЕНА/

Двама чуждестранни туристи, по неофициална информация семейство, са скочили от 7-ия етаж на хотел в Слънчев бряг.  Те са загинали на място.  Около 5:30 ч. днес в Районното управление в Несебър е получено съобщение за инцидент в хотел в Слънчев бряг, при който от седмия етаж на наетата стая падат двама нидерландски граждани - жена на 44 години и..

обновено на 30.05.24 в 14:14

25-годишен шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Бургас

25-годишен шофьор блъсна с колата си жена, пресичаща на пешеходна пътека в Бургас. Инцидентът се случва малко след 19 часа снощи  на централния булевард "Христо Ботев" близо до пресечката с улица "Цар Петър".   Пострадалата 38-годишна бургазлийка има счупване на раменната кост и повърхностни травми  по тялото и главата , съобщават от полицията...

публикувано на 30.05.24 в 08:26

Откриха торби с метамфетамин в апартамент в "Славейков"

Пет торби с метамфетамин са намерени при проверка в дома на 48-годишен мъж от Бургас, съобщават от полицията. Жилището се намира в ж.к. "Славейков".  Общото количество наркотик е около 150 грама. Мъжът е осъждан, той е задържан за срок до 24 часа.  По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 29.05.24 в 08:44

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ на кметството на Шивачево (обновена)

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ около 3.00 часа в сградата на кметството на Шивачево. Задействана аларма е издала крадците. Д вама са стреляли срещу отзовалия се на алармата охранител. Това съобщиха от Районна прокуратура Сливен, където вече се води досъдебно производство за грабеж. По първоначални данни охранителя не е отвърнал на стрелбата...

обновено на 28.05.24 в 15:06

Задържаха рецидивист

50-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Бургас е задържан от полицията, съобщи Областната дирекция на МВР. Установено е от разследващите, че е извършил 7 кражби в бургаския к-с „Братя Миладинови“ от октомври миналата година до момента: - 11/12.10.2023 год., чрез взломяване на катинар на избено помещение в бл. 60 в ж.к. „Братя Миладинови“ отнел..

публикувано на 28.05.24 в 09:14

Откриха канабис в частен дом

74 свивки с канабис,  с общо тегло около 40 гр., укрити в различни тайници в частна къща в кв. “Победа”, бяха открити от служители на участък “Победа” към Първо Районно управление - Бургас.   Полицаите са извършили претърсване в частния дом, разположен на ул. “Крайна” и обитаван от 51-годишна жена от Бургас. На различни места - в кутия от крем за..

публикувано на 28.05.24 в 07:15
Отец Иван Янков (архив)

Църквата на отец Иван Янков в Сливен отново е ограбена

Църквата на познатия от протестите срещу избора на нов Сливенски владика отец Иван Янков в квартал "Речица" бе осквернена и ограбена за пореден четвърти път. Крадците са влезли през прозореца на храма и са взели суми събирани от дарения. Той коментира, че може да се лансират много версии, но очаква полицията да достигне до крадеца и тогава ще стане..

публикувано на 27.05.24 в 13:07