Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цените на жилищата в Бургас ще продължат да растат и през есента

Снимка: БГНЕС



Жилищата в Бургас поскъпнаха рекордно от началото на годината, но цените ще продължават да растат. Това прогнозира брокерът Ирина Генова за БНР Бургас.

Рекорден е скокът дотам, че прогнозите бяха за много по-малък. Предвиждаше се нарастване на цените от 2-3 процента за цялата година, а само от началото на годината досега жилищата поскъпнаха с осем процента. На база сравнението на поскъпването с други градове, наистина скокът в Бургас бележи рекорд, дори в сравнение с цените на жилищата в София. Искам да отбележа, обаче, че нарастването на цените е различно в различните райони, в някои има едва 5 процента поскъпване, а в други 12 процента. Тази година най-много поскъпнаха цените на имотите в комплекс Меден Рудник. Едната причина за това е, че там цените изоставаха много от останалата част на Бургас и сега ги догонват компенсаторно, а другата причина е облагородяването на района, качественото строителство и все по добрите комуникации и инфраструктура “



Цените на недвижимите имоти в Бургас може да нараснат още дори тази есен, тъй като летният сезон не е силният за покупка на жилище, а сега търсенето на качествени имоти може да изпревари предлагането, посочи още брокерът Ирина Генова.

Подробности чуйте в звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Създават Туристически гаранционен фонд при фалити на туроператори

Министерство на туризма публикува за обществено обсъждане промени в Закона за туризма, които касаят създаването на Туристически гаранционен фонд. Предлагат се промени в националното законодателство, свързани с транспонираната в него през 2018 г. Директива на Европейския парламент и на Съвета от 25 ноември 2015 година относно пакетните туристически..

публикувано на 06.08.24 в 10:32

Задължително е сервитьорите да отварят бутилките пред клиентите

Сервитьорите в заведенията са длъжни да отварят бутилките на поръчаните от клиентите безалкохолните напитки, бира и вино пред тях. Изискването е посочено в наредбата за категоризиране на заведенията и е валидно за всички подобни туристически обекти, независимо от определените им вид и категория. Това каза създателят на онлайн платформата „Ние,..

публикувано на 06.08.24 в 08:48
Доц. д-р Румен Драганов

Очакваме над 13 милиона чужди туристи в България през 2024 г. и ръст с 5 до 7%

Стабилен туристически сезон в България и връщане до нивата от преди пандемията и дори надхвърлянето им прогнозира директорът на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма доц. д-р Румен Драганов в интервю за БНР Бургас. „Общо взето, стабилен туристически сезон. Постигнали сме някаква степен на устойчивост, която..

обновено на 05.08.24 в 16:57

Общинският съвет в Поморие отхвърли предложението за актуализация на бюджета

Предложението за актуализация на бюджета на Община Поморие не беше прието от местния парламент през седмицата. Един от мотивите за промените, които посочват от администрацията е, че са завишени приходите от събираемостта на част от данъците. Междувременно са възникнали непредвидими разходи. „В момента имаме към 67 % изпълнение на бюджета , а..

публикувано на 02.08.24 в 15:01

НАП напомня: При плащане в 14-дневен срок, се спестяват 20% от стойността на акта

Много от собствениците на санкционираните търговски обекти за неиздаване на касови бележки или за разлики в касовите наличности предпочитат да не обжалват наложените актове, а да ги заплащат веднага. По този начин освен че в републиканския бюджет постъпват директно значителни суми, бизнесът също печели като се възползва от законовата възможност при..

публикувано на 01.08.24 в 16:47

Община Бургас ще подпомогне финансово стартиращи предприятия

От днес започна приемането на проекти по програмата на Община Бургас за подпомагане на стартиращи предприятия. Тя е насочена към микро или малки фирми, физически лица или екипи от минимум две физически лица, както и ученици от Бургас, които са на възраст над 16 години. Проектите трябва да се реализират за първи път на територията на..

обновено на 01.08.24 в 15:22

Тома Белев: Наредбата за къмпирането трябва да бъде заличена

Изготвянето на наредбата за къмпиране отново разбуни духовете. От Българското кемпер общество (БКО) изпратиха остро писмо, с което информират, че на проведеното на 24 юли заседание на работната група към МРРБ не е била отправена покана към експертните организации. БКО настояват за ясно дефиниране на местата за къмпиране, облекчен режим за..

публикувано на 01.08.24 в 13:46