Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близките на убитото дете от село Сотиря предадоха подписка на лидера на БСП

2
Вярвам, че този закон ще бъде приет бързо и от всички партии, каза Корнелия Нинова
Снимка: Пресцентър на БСП

Близките на убитата 7-годишна Кристин Георгиева от село Сотиря днес предадоха на лидера на БСП Корнелия Нинова подписката, в която настояват за законодателни промени, срещу извършителите на тежки престъпления срещу личността. Това стана в селото, където Нинова се срещна лично с бабата на убитото дете Милка Георгиева. 

Очаква се на 18 септември пред сградата на Народното събрание да се проведе митинг-шествие в подкрепа на исканите в подписката промени за невъзможността при умишлени престъпления извършителите да се възползват от съкратеното съдебно следствие. 

Нинова обясни, че е разяснила на близките на убитото дете и хората от селото внесените от ПГ на БСП текстове за промени в Наказателния кодекс, които гарантират най-тежките наказания на извършителите на подобен тип престъпления. Тя обяви очакванията си за гласуването на промените.

"Вярвам, че този закон ще бъде приет бързо и от всички партии. Призовавам всички да няма партии тук в този случай. Или сме хора и действаме бързо, или просто няма смисъл".

Милка Георгиева, баба на убитата 7-годишна Кристин, изрази надежда, че на 18-септември в София към шествието ще се присъединят политици от всички парламентарни сили.

"Това, което искам и искат всички с нашата подписка, не трябва да бъдем разочаровани. Това трябва да има край, защото такива изверги не трябва да живеят".

Миналия месец в село Сотиря бяха извършени две посегателства над деца – първото от тях завърши със смъртта на 7-годишната Кристин, а при второто бяха задържани двама мъже за блудство с малолетна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Предсрочните избори са почти сигурни

Предсрочните избори наесен са почти сигурни, смята бургаският депутат от „Да, България“ Димитър Найденов.  Според него след като не са намериха 160 депутати, които да подкрепят техните антикорупционни мерки, по-добре да се иде на избори. Димитър Найденов: "Третият мандат може да спаси парламентаризма" "Ще гледаме да не губим..

публикувано на 18.07.24 в 11:40

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат

ПП-ДБ са готови да върнат втория мандат за създаване на правителство - това обявиха на брифинг в парламента депутатите от парламентарната група. На проведените вчера срещи по предложената от коалицията декларация за антикорупционно законодателство те получиха откази за подкрепа от ГЕРБ-СДС, "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" "Няма да..

публикувано на 18.07.24 в 09:23

Вицепрезидентът Йотова критикува координацията на институциите за борба с пожарите

Забавя се реакцията на българското правителство, което трябва да потърси съдействие от Европейския координационен център за борба с кризи и гражданска защита. Това заяви в Созопол вицепрезидентът Илияна Йотова по повод разрастващите се пожари в страната. Тя критикува действията на институциите като посочи, че липсва добра координация между тях, както и..

публикувано на 17.07.24 в 22:27
Петър Кънев

Петър Кънев оглави и Комисията по икономическа политика и иновации

Избрани бяха днес ръководствата и съставът на новите парламентарни комисии. За председател на Комисията по бюджет и финанси беше избран Байрам Байрам от ДПС, а негови заместници ще бъдат Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС, Асен Василев от "Продължаваме промяната - Демократична България" и Йордан Тодоров от "Възраждане".  Петър Кънев от "БСП за България"..

обновено на 17.07.24 в 13:54

Борис Аладжов: Искането за отлагане на втория мандат е признание за политическо безсилие на ПП – ДБ

От партия „Възраждане“ обявиха, че ще подкрепят декларацията с антикорупционни закони и мерки на ПП – ДБ, при условие, че коалицията подкрепи техните предложения за провеждане на референдуми. Според бургаския депутат от „Възраждане“ Борис Аладжов, това е шанс да бъде прекратена политическата криза. „Трябва да се спре разделението и..

публикувано на 17.07.24 в 13:53

Петър Кънев: Предложенията на ПП – ДБ не може да се случат за 3 месеца

Предложенията на ПП – ДБ, които представиха пред президента Румен Радев, не може да се случат в рамките на посочения срок от 3 месеца. Това коментира бургаският депутат от БСП Петър Кънев. Коалицията на ПП – ДБ предложиха първо да бъдат приети антикорупционни закони и решения, а след това да се водят разговори за правителство.  Те посочват, че..

публикувано на 16.07.24 в 14:32
Емил Соколов

Емил Соколов: Ключово за оцеляването на Пеевски е да отиде на избори

В момента парламентарната ни система изглежда тотално блокирана , сякаш всичките ни политици са неработещи. Това мнение изрази в интервю за БНР Емил Соколов, политически анализатор, бивш кандидат за депутат от ПП-ДБ. Предложението изглежда по-необичайно . Но ако се вземе папката с мандата и се върне празна или с някакво предложение,..

публикувано на 16.07.24 в 09:40